Atleten Loopgroep Bedum rennen op Spitsbergen

Atleten van de Loopgroep Bedum hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Spitsbergen Marathon. Tijdens deze marathon worden de deelnemers beschermd tegen mogelijke ijsberen op de route. Die lieten zich niet zien maar walrussen, rendieren en een poolvos werden er wel gespot.

De weersomstandigheden maakten deze marathon extra pittig. Er stond een windkracht zes en het regende. Toch wisten Erik Stam (5.19 uur) en Anneke ten Voorde (5.34 uur) de 42,2 kilometer met succes te voltooien. Voor Ten Voorde was het haar debuutmarathon. Rosalie Reenders liep er de 10 kilometer in een prima tijd van 1.00.29 uur, goed voor de achtste plaats bij dames. Ze was overigens ook de snelste Nederlandse dame. Heleen Hartman debuteerde op deze afstand in 1.22.26 uur. Op bijgaande foto Stam en Ten Voorde bij de start van de Spitsbergen Marathon.

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum rennen op Spitsbergen"