Corenos zwaait vijfde klasse uit met zege op GEO

De laatste loodjes wegen het zwaarst wordt er vaak gezegd en dat gold zeker voor het thuis spelende Corenos en GEO uit Garmerwolde. Beide clubs begonnen zwaar gehavend aan de laatste competitiewedstrijd. Overigens gold voor Corenos dat een viertal spelers er niet bij kon zijn omdat ze met een jeugdteam van de Roodeschoolsters voor een toernooi naar het Belgische Oostende waren vertrokken. De gastheren zouden de laatste wedstrijd in de 5e Klasse met 3-2 winnen.

Er moest dus wat worden geschoven her en der en dat zorgde er voor dat Mathijn Dijkstra en Tim Dijkhuis van het tweede team hun eerste minuten binnen de eerste selectie mochten maken. De intenties van GEO werden al snel duidelijk. Men zakte in, speelde compact en loerde op de counter. Corenos wilde het publiek in de laatste wedstrijd binnen de 5e Klasse vermaken en nam meteen het initiatief. Het spel van de gastheren ging teveel door het midden en leidde tot veel balverlies en een aantal gevaarlijke counters. Die konden al in een vroeg stadium onschadelijk worden gemaakt doordat Corenos tijdig druk wist te zetten.

Na ruim een half uur kregen de gasten hun eerste kans en die werd ook meteen in een goal omgezet. Ook hier ging onnodig balverlies van Corenos aan vooraf. Bart van der Tuuk werd de diepte in gestuurd en liet zien waarom je hem niet teveel ruimte moet geven: 0-1. Overigens stak de assistent van Corenos zijn vlag wel de lucht in, maar de scheidsrechter was van mening dat hij dat te laat had gedaan.

GEO kreeg niet veel tijd om van de voorsprong te genieten, want na een prima voorzet van de nieuwbakken Warffum-trainer Nico de Vries wist Jordan Muller de gelijkmaker te scoren: 1-1. Corenos had het duel gezien de hoeveelheid kansen daarna op slot moeten gooien. Sven Knot en Jordan Muller lieten die mogelijkheden echter onbenut en totaal onverwachts was het andermaal Bart van der Tuuk die GEO opnieuw aan de leiding wist te brengen omdat het in de opbouw van Corenos niet goed ging en de gasten in de omschakeling razendsnel toe wisten te slaan: 1-2.

Na een donderspeech in de kleedkamer, waarbij Pesiwarissa zijn team er nog een keer op wees dat ze de ruimtes op de flanken moesten benutten en het tempo omhoog moesten gooien, leek het tij te keren. Het tweede bedrijf was amper op gang gekomen of Anne-Jan ten Harkel joeg een afstandsschot tegen het nylon: 2-2. Bij GEO leek de pijp toen wel leeg te zijn. De Garmerwolders bleven achteruit lopen en loeren op dat kansje waaruit Van der Tuuk misschien nog een keer succesvol zou kunnen zijn.

Corenos stond nu echter beter dan in de eerste helft. De linies stonden goed uit elkaar en de bal ging sneller rond. De defensie van de gastheren liet zich niet nog een keer verschalken en uiteindelijk was het Mathijn Dijkstra die zijn debuut met een treffer wist op te luisteren. Een voorzet werd niet goed verwerkt door GEO, waarna Dijkstra de bal tegen het nylon wist te werken. Het zou tevens de winnende blijken te zijn: 3-2. Dat ging trouwens bijna nog mis toen er nog maar vijf minuten te spelen waren en Pieter van Zanten alleen op avontuur ging. Hij miste echter oog in oog met doelman Mark Monden.

‘We zijn blij dat de competitie er op zit. Je merkt dat de spanning en de concentratie de laatste weken uit het team zijn geslopen en dat zie je terug op het veld. Toch hebben we na het kampioenschap nog drie overwinningen geboekt. De spelers hebben nu drie week vakantie gekregen. Op donderdag 30 juni starten we met een tweeweekse trainingsstage waar ook spelers van JO19 zullen aanhaken. In die periode oefenen we tegen DVC Appingedam en Holwierde. Dat zijn mooie krachtmetingen voor ons. Daarna starten we op 9 augustus met de tweede fase van de voorbereiding’, aldus Pesiwarissa.

Zijn collega Leendert Nieborg is maar wat blij dat het seizoen voorbij is. ‘Het is voor ons de hele competitie behelpen geweest en na de herstart werd het alleen maar erger. Ik had nu zelfs een 57- en 52-jarige binnen de lijnen staan om maar te zorgen dat we met elf man van start konden. Het is al knap genoeg dat we tot twee keer toe op voorsprong wisten te komen en dat we de kans op de gelijkmaker jammer genoeg niet weten te benutten. Maar goed, qua stand en puntentotaal mogen we niet ontevreden zijn. Ik hoop alleen dat we niet weer zo’n seizoen krijgen. Gelukkig hebben we nu een paar maanden rust. Hopelijk is dat voor iedereen genoeg om van allerlei blessures te herstellen.’

* Corenos – GEO 3-2 (1-2). Bart van der Tuuk 0-1; Jordan Muller 1-1; Bart van der Tuuk 1-2; Anne-Jan ten Harkel 2-2; Mathijn Dijkstra 3-2 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos zwaait vijfde klasse uit met zege op GEO"