Zeester naar tweede ronde nacompetitie

Het Zoutkamper Zeester is er in geslaagd om de eerste ronde van de nacompetitie te overleven. Het team van trainer Jaap van der Ploeg wist op sportcomplex It Bosk in en tegen Beetgum met 1-3 te winnen en speelt komend weekend in de tweede ronde een uitwedstrijd in Gerkesklooster tegen GSVV.

Beetgum is als zesde geëindigd in de 5e Klasse B van het zaterdagvoetbal en wist dankzij een prima derde periode, waarin zes keer werd gewonnen en een keer gelijk werd gespeeld, de laatste nog te vergeven tussentijdse titel op te strijken. Voor Zeester gold dat men in de eindstand van 5C eveneens als zesde wist te finishen. Het enige verschil met de Friese tegenstander was echter dat de Zoutkampers de tweede periode toebedeeld kregen omdat Drogeham daarin bovenaan stond, maar ook de algehele titel wist te slepen.

Zeester moest het in Beetgum zonder Danny Beerda doen, die met problemen aan de kuit werkeloos moest toekijken hoe zijn teamgenoten het er van af zouden brengen. Hij zag een fel uit de startblokken schietende thuisclub, die serieus werk wilde maken van de eerste ronde. De eerste de beste mogelijkheid was dan ook voor de gastheren. Tot opluchting van de gasten verdween de poging van Geert-Jan de Vries echter naast het doel van Daniël Veenstra.

Waar Beetgum in gebreke was gebleven, sloeg Zeester daarna wel razendsnel toe. Binnen enkele minuten hadden de mannen uit het vissersdorp de wedstrijd naar zich toegetrokken. Eerst was het Chris Noordhof die doel wist te treffen en niet veel later verdubbelde Jasper Nienhuis de marge: 0-2. Die stand zou tot aan het rustsignaal blijven staan.

Na de doelwisseling bleek dat Beetgum de speelwijze had veranderd. De Friezen moesten iets verzinnen om het Zeester nog moeilijk te kunnen maken en besloten meer risico’s te nemen. Er bleven op den duur nog maar twee verdedigers over. Een gedurfde tactiek die, mits gedisciplineerd uitgevoerd, goed kan uitpakken. Het kwartje kan, door de ontstane ruimtes, echter ook zomaar de andere kant op vallen. En dat gebeurde. Jasper Nienhuis wist er 0-3 van te maken en vanaf dat moment leek het duel wel beslist.

Er was echter geen sprake van lui achterover leunen. De thuisclub was niet van plan om het al op te geven en wist tegen te scoren via Yannick Hielkema: 1-3. De kansen op meer waren zeker aanwezig. Het werd billen knijpen voor de gasten, die echter de mazzel hadden dat Beetgum pertinent weigerde om het net nog een keer te laten bollen en in goalie Daniël Veenstra een behoorlijk struikelblok hadden. En dus bleef het bij de doelpunten die waren gevallen en kon Zeester met gebalde vuisten van het veld stappen. De tweede ronde was bereikt.

Zoals reeds gememoreerd wacht Zeester nu de tweestrijd met GSVV, dat in 4B op een herkansingsplek terecht kwam na 4 gewonnen en 22 verloren wedstrijden. In de reguliere competitie wist men 27 keer te scoren en werd er 94 keer een tegentreffer genoteerd. De meest scorende speler in het team van coach Theo de Vries is Marco Kooistra met elf goals. Dat zijn er beduidend minder dan zijn tegenstrever van komende zaterdag. Chris Noordhof heeft er namelijk al 23 op zijn conto staan.

No Replies to "Zeester naar tweede ronde nacompetitie"