Volleybaljeugd Trias A en B sleept titels in de wacht

Na in een tweeluik tegen de volleyballende leeftijdsgenoten van Merna reeds met 3-1 te hebben gewonnen, kon Meisjes A van Trias thuis het kampioenschap binnen halen en dat deden ze dan ook. In hun spoor namen ze de mix A-jeugd en Meisjes B mee. Ook die teams mochten de kampioensvlag hijsen.

De meiden A gingen wat stroef van start. Waarschijnlijk speelden de zenuwen toch enigszins parten. In de eerste set lag de spelverdeling in handen bij Isa Kuipers. Met Alise Rangkoly en Frederiek Wierenga op de buitenaanval, Lieke Meertens en Lisa Beuving op de midblokkering en Yentl de Jong in de diagonaal, werd gaandeweg de set de nervositeit eruit gespeeld en kwamen de meiden steeds beter in hun spel. Op het eind wisten ze toch het beslissende gaatje te slaan: 25-21.

In de tweede en derde set nam Marije Twickler de spelverdeling over. De meiden gingen steeds beter spelen en het beslissende gat werd reeds in het begin van de set gemaakt. Door de 25-14 en 25-13 was het kampioenschap een feit.
De 4e set deed er niet meer toe maar de meiden wilden de wedstrijd niet met een setverlies afsluiten. Het publiek, in grote getale aanwezig, moest nog op een toetje getrakteerd worden. De concentratie was echter weg en de gehele set werd tegen een achterstand aangekeken. Uiteindelijk werd op het eind na een goede serviceserie van Lieke Meertens de set toch nog binnengesleept (25-23) en kon het feestje beginnen.

Voor de mix A-jeugd van volleybalvereniging Trias de wedstrijd tegen Sudosa uit Assen op het programma. Net als het meisjes A-team konden ook zij het kampioenschap tegen een directe tegenstander binnen halen. De hele week werd social media ingeschakeld om zoveel mogelijk support te regelen.

Het team had het hele seizoen nog geen set verloren waardoor zij als favoriet aan de wedstrijd begonnen. Met Dion Hulck op de spelverdeling, Lisanne de Wilde in de diagonaal, Dana Hartman en Niels West op midblokkering en Naomy Medema en Marije Lamain op de hoofdaanval werd er degelijk gespeeld met weinig fouten maar ook weinig gescoord. Hierdoor werden er veel lange spannende rally’s gespeeld. Voornamelijk door het betere serveren kon de set uiteindelijk met 25-17 binnengehaald worden.

In de tweede set met Tom de Groot voor Niels West en Nerissa Ufkes voor Lisanne de Wilde kwam Trias de tweede set maar moeilijk op gang. Steeds werd er tegen een achterstand aangekeken en als het gat bijna was gedicht slopen er weer onzorgvuldigheden in het spel. Hierdoor liep Sudosa steeds verder uit en werd de set uiteindelijk met 21-25 verloren.

Met de gezichten op onweer werd er van speelhelft gewisseld. Met Lisanne de Wilde weer in de diagonaal en Niels West voor Dana Hartman werd aan de derde set begonnen. Het volleybal was niet oogstrelend maar de degelijkheid kwam wel weer terug. Met servicedruk werd de set makkelijk gewonnen. Het werd 25-11 en daarmee 2-1 in sets.

De vierde set werd gestart met Nerissa Ufkes voor Marije Lamain op de buitenaanval en Dana Hartman voor Niels West op midblokkering. Waar dit seizoen iedereen een aanzienlijk deel speeltijd werd gegund ging de coach nu voor de setwinst en besloot de wissels tactisch te gaan gebruiken. Dit pakte uiteindelijk goed uit. De set werd met 25-17 gewonnen en het kampioenschap was een feit.

Meisjes B zou niet veel later volgen. Zij wisten het kampioenschap in de tweede klasse te behalen. Het bereiken van de tweede plaats was voldoende, omdat de koploper van de poule met te oude spelers aan de competitie deelnam en daardoor geen kampioen mocht worden. Tegen Oranje Nassau uit Groningen zou een 3-2 verlies volstaan, maar de meiden lieten er geen gras over groeien en een 4-0 (25-16, 25-11, 25-17, 25-15) overwinning werd behaald. Tijdens een van de trainingen werd aan Lilian Plas, Aylin Under, Ashley Poelstra, Amy Meindertsma, Naomi de Rooij, Lotte Koers, Marlyne Samu Samu en trainer/coach Sylvia Hartjes een medaille  en de bijbehorende kampioensschaal uitgereikt.

No Replies to "Volleybaljeugd Trias A en B sleept titels in de wacht"