Middelstum sneuvelt in nacompetitie tegen DKB

De eerste ronde van de nacompetitie is voor Middelstum meteen de laatste geworden. De ploeg van trainer Jelmer Meinardi ging op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum na verlenging  onderuit in het duel met DKB uit De Krim en daarmee weten de mannen uit Overijssel dat Holwierde, de herkanser uit de 3e Klasse C, komend weekeinde de laatste hindernis gaat worden op weg naar de derde klasse. Tenzij de Holwierders daar een stokje voor gaan steken.

Het team van trainer Jan Otto Benjamins, bezig aan zijn tweede seizoen, heeft een lange geschiedenis in de 4e Klasse achter zich. In  het afgelopen decennium wist men vier keer een periodetitel te bemachtigen, maar grepen de geelzwarten telkens naast promotie. Je zou de oefenmeester desondanks een succestrainer kunnen noemen. In de elf jaar dat hij als trainer aan SC Elim verbonden is geweest, wist hij vier kampioenschappen en twee periodetitels te bemachtigen.

Zijn tegenstrever Jelmer Meinardi is wat dat betreft een onbeschreven blad. Middelstum is dit seizoen zijn eerste klus als verantwoordelijke man en die volbracht hij met verve. De Middelstummers leken lange tijd zelfs op de algehele titel af te stevenen, maar morsten op het eind teveel punten, waardoor promotie via een omweg gerealiseerd moest worden.

Zoals ieder jaar zijn nacompetitiewedstrijden vaak de duels om van te smullen en dat was nu niet anders. Je hebt als deelnemer ook weinig meer keus dan er vol in te vliegen, wil je in ieder geval de intentie hebben om hogerop te komen. Middelstum liet de gasten aanvankelijk het balbezit en leek de kat uit de boom te willen kijken.

Van DKB had men te horen gekregen dat het een ploeg is die de tegenstander graag het balbezit gunt en dus ontstond er in het eerste kwart van het duel een soort van patstelling waarin DKB wat rustiger aan de bal was en Middelstum te onrustig speelde, terwijl daar geen reden voor was omdat de druk van de bezoekers er nauwelijks was.

Naarmate de eerste helft vorderde, kroop Middelstum steeds meer uit de schulp en probeerde vanuit een gesloten defensie in de omschakeling toe te staan. De kansen daarvoor waren ook zeker aanwezig. Met name Mateo Milkovic kreeg een aantal keren de mogelijkheid om de vierdeklasser op voorsprong te zetten. Oog in oog met doelman Rutger Mulder wist hij niet tot scoren te komen en zijn ploeg op de route naar een volgende finale te zetten.

Namens DKB waren het David van Zandwijk, Igor Tangenberg en Bernie Renker die goalie Damon Medema van Middelstum probeerde te verschalken, maar de sluitpost had een aantal fantastische reddingen in huis. Het voetbal was aan beide kanten misschien niet altijd even goed, maar de spanning maakte veel goed. En die zou de hele wedstrijd blijven bestaan, want beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe.

Tot een voorzet van DKB vanaf de linkerkant van het veld richting tweede paal zeilde en Igor Tangenberg de bal ineens op de pantoffel nam en de arm van Thijs Helder raakte. Scheidsrechter Bas Nigro was onverbiddelijk en wees naar de stip. Tangenberg nam plaats achter de bal, maar schoot het speeltuig niet bijster goed in en raakte de paal. Had hij dat niet gedaan, dan had Damon Medema het leer waarschijnlijk opgeraapt.

En dus moest er een verlening aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Daarin besliste DKB de wedstrijd. Een aanval over de rechterkant leverde balbezit op voor Tangenberg, die het speeltuig omhoog kopte en er eigenlijk op rekende dat het leer naast de goal van Medema zou verdwijnen. Dat dacht de doelman zelf waarschijnlijk ook, want hij reageerde amper. Een dure inschattingsfout, want de bal verdween met veel effect precies onder de kruising tegen het nylon: 0-1. Wat Middelstum daarna ook probeerde, het mocht niet baten.

Voor de Middelstummers eindigde op deze manier een prima seizoen op een hele zure wijze, maar ondanks de enorme teleurstelling was er naderhand ook sprake van trots. ‘Natuurlijk wil je graag nog en finale spelen en eigenlijk zat dat er ook wel in. Maar goed, het mocht niet zo zijn. Dat is jammer en toch kijken we met z’n allen terug op een prachtig jaar. We hebben een groot deel van het seizoen bovenaan gestaan, een periode gepakt en in het slot jammer genoeg teveel laten liggen om de titelrace te kunnen volhouden’, sprak trainer Jelmer Meinardi na afloop.

Zijn collega Jan Otto Benjamins was uiteraard blij met de zege en vond dat het geen goede wedstrijd was geweest. ‘We wisten dat Middelstum in de omschakeling levensgevaarlijk is en toch trappen we daar een aantal keren in. Ik moet zeggen dat onze keeper een aantal goede ingrepen heeft gedaan, anders had ik het nog moeten zien. Het is jammer dat we die strafschop missen, dan was het ook klaar geweest. EN die goal? Tja, volgens mij was er niemand die dacht dat de bal er in zou vliegen. Ons zal hje er niet over horen klagen.’

* Middelstum – DKB 0-1. Igor Tangenberg 0-1.

No Replies to "Middelstum sneuvelt in nacompetitie tegen DKB"