WEO na strafschoppen onderuit in duel met SC Roswinkel

WEO is er niet in geslaagd om door te dringen tot de finaleronde van de nacompetitie. Het team van interim-coach Jan Medema ging op het eigen veld in Woldendorp na een slopende tweestrijd met SC Roswinkel uiteindelijk vanaf elf meter onderuit. In de reguliere speeltijd en de verlenging was het namelijk niet tot een beslissing gekomen.

Het beloofde een mooie dag in Woldendorp te worden. Zelfs de mascotte van de geelzwarten had er zin in. De pony die naar de naam Dundee luistert, mocht voor aanvang van het duel even aan het gras proeven en dat leek de viervoeter best te smaken. Hij maakte tot groot vermaak van de toeschouwers wat rare bokkesprongen en liet zich daarna gedwee weer buiten de omheining leiden. Zoals bij nacompetitiewedstrijden te doen gebruikelijk, was er ook het nodige aan vuurwerk te zien. Alles was er kortom klaar voor, nu moesten de acteurs het nog even laten zien. En het publiek werd op zijn wenken bediend. Binnen zeven minuten moest doelman Rody Bos van WEO de bal voor de eerste keer uit het net halen. Na een corner mikte Roy van der Sluis de bal vlak langs paal tegen het nylon: 0-1. Het spel was dus al vroeg op de wagen gezet.

Uit een van de mooiste aanvallen van de middag wist WEO binnen het kwartier langszij te komen. De later geblesseerd uitgevallen Jarno Medema stuurde Niels Jansen aan de rechterkant van het veld op avontuur. De spits was niet zelfzuchtig en boord Kebba Darboe de gelegenheid om voor de gelijkmaker te zorgen: 1-1. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid toen verdediger Willem Pagters van SC Roswinkel zich vergaloppeerde en Darboe de fout meteen wist af te straffen: 2-1. Vlak daarvoor had Jansen al een unieke mogelijkheid laten liggen om tot scoren te komen toen Darboe omver was gelopen en fluitist Hansen de bal op de stip deponeerde. De strafschop werd echter gemist.

Het was zuur voor de gastheren dat invaller Stef Jansen zijn dag niet had. Hij schatte na ruim een half uur spelen een hoge bal volledig verkeerd in en vervolgens was het voor Bart Huizingh een koud kunstje om goalie Bos andermaal het nakijken te geven: 2-2. Een knullige tegengoal, die wel een beetje in het beeld van de wedstrijd paste en waar scheidsrechter Jaap Hansen uit Wagenborgen ook nog een steentje aan bij dacht te moeten dragen. Verdediger Bjorn Helder van SC Roswinkel tikte vlak na de doelwisseling de doorgebroken Kebba Darboe aan en kreeg geel, waar rood op zijn plaats was geweest. WEO wist vlak daarna overigens wel uit de toegekende vrije trap op 3-2 te komen door een treffer van Wouter Slager, maar de fluitist was hier duidelijk de fout in gegaan. Veel plezier beleefde WEO overigens niet aan die voorsprong, want binnen de kortste keren was die weer teniet gedaan. Twee kinderlijk eenvoudig weggeven doelpunten zorgden er voor dat de gasten binnen zestig seconden op 3-4 waren gekomen door treffers van Roy van der Sluis en Jens Katuin.

Er moest op dat moment nog een half uur worden gespeeld, dus hadden de Woldendorpers nog tijd genoeg om de schade te repareren. Gaandeweg de tweede helft werd echter duidelijk dat het slopende seizoen en de veelvoud aan blessures hun tol begonnen te eisen. De krachten vloeiden wat weg en op het middenveld kon men niet genoeg energie meer opbrengen om de gasten bij het eigen doel weg te houden. Die waren een aantal keren dicht bij de definitieve knock-out, maar weigerden de trekker over te halen.

Dat deed Jansen nog wel een keer toen Jan Meyerhof na een corner heel slim de aandacht van de defensie van SC Roswinkel wist te trekken en Jansen alle ruimte kreeg om met en schuiver voor 4-4 te zorgen. Hij en Darboe hadden in de slotfase van de reguliere negentig minuten de beslissing op de schoen, maar de beide Woldendorpers hadden teveel tijd nodig om tot een fatsoenlijke afronding te komen of verloren het overzicht.

Het draaide uiteindelijk op een verlenging uit en in dat halve uur kregen beide teams opnieuw kansen om op voorsprong te komen. De scherpte was echter al lang en breed uit het spel van beide ploegen verdwenen. De moegestreden acteurs zouden het duel vanaf elf meter moeten beslissen. En daarin bleken de mannen van SC Roswinkel de betere te zijn. Alleen Wouter Slager mikte raak vanaf de stip. Patrick van der Mijle zag zijn inzet gestopt worden, invaller Jeroen ten Have schoot naast en Niels Jansen wist ook nu niet vanaf de penaltystip te scoren. Bij SC Roswinkel was Roy van der Sluis de gevierde man toen hij de bal in het net had zien verdwijnen. Zijn team scoorde drie keer en zag alleen Tim Kleinenberg op doelman Rody Bos stranden.

Het seizoen zit er nu op voor WEO, dat graag de vierde klasse was binnen gestapt. Het beroemde dubbeltje op zijn kant viel nu goed voor SC Roswinkel, maar had net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Zo’n wedstrijd was het namelijk wel. Het was ook het laatste kunstje van Jan Medema als hoofdverantwoordelijke man bij WEO.

Hij vond ook dat zijn team de goals veel te gemakkelijk tegen had gekregen en zelf te weinig had gescoord. ‘Het zag er verdedigend soms niet best uit en we konden het middenveld op den duur niet meer belopen, waardoor zij steeds vaker gevaarlijk door wisten te komen’, aldus de oefenmeester. Dat het duel uiteindelijk door middel van strafschoppen beslist moest worden, vond hij jammer. ‘Dat blijft altijd een loterij. Maar goed, ik heb hier een prima tijd gehad en er van genoten. De groep heeft het afgelopen seizoen keihard gewerkt. We hoeven ons nergens voor te schamen. Afscheid nemen met promotie naar de vierde klasse was leuker geweest. Het is echter niet anders.’

* WEO – SC Roswinkel 4-4 (2-2). Roy van der Sluis 0-1; Kebba Darboe 1-1; Kebba Darboe 2-1; Bart Huizingh 2-2; Wouter Slager 3-2; Roy van der Sluis 3-3; Jens Katuin 3-4; Niels Jansen 4-4. (SC Roswinkel wint na strafschoppen).

No Replies to "WEO na strafschoppen onderuit in duel met SC Roswinkel"