De Fivel met hakken over de sloot langs Bargeres

In Zeerijp stonden de periodekampioenen De Fivel en Bargeres tegenover elkaar. De beide teams waren in de reguliere competitie niet constant genoeg gebleken om de titelrace vol te houden, maar mochten via de nacompetitie promotie proberen af te dwingen. Voor de Drenten uit de 5e Klasse F werd het een lange terugreis. Ze verloren van de mannen van trainer Wilhem van der Wiel, die zich nu zaterdag kunnen opmaken voor het duel tegen het Zoutkamper Zeester. Dat wordt op het veld van vv Eenrum gespeeld.

Bargeres is een van die teams die ooit op zondag speelde, maar enkele jaren geleden de overstap naar de zaterdag heeft gemaakt. De Emmenaren zagen geen perspectief meer om op zondag verder te gaan en hoopten met de switch te bewerkstelligen dat men zou kunnen doorstoten. Dat is slechts enkele verenigingen gegeven en Bargeres hoort daar niet bij. Men is in de vijfde klasse blijven hangen en hoopte nu eindelijk te promoveren.

Voor De Fivel was Bargeres een volledig onbekende tegenstander. Het was moeilijk voorbereiden, maar men had het in de aanloop naar het duel rustig aan gedaan. Alles om te voorkomen dat er nieuwe blessures zouden worden opgelopen. Desondanks kon Van der Wiel zaterdag nog steeds niet in de sterkste opstelling voorzien. Topscorer Corné Bos ontbreekt nog steeds, diens vervanger Youri Buurlage was geschorst, Bjorn Everts kampt met een scheurtje in het bovenbeen, terwijl ook Arjan de Vries en Jeroen Remminga al een streep door het seizoen hebben getrokken.

Voor beide teams gold dat men uiteraard wilde winnen. Of dat nu op een mooie of een lelijke manier zou gebeuren, was niet zo belangrijk. Alleen het resultaat telt op het einde. Dat is het mooie van de nacompetitie, maar kan af en toe ook verlammend werken. Bargeres begon meteen met druk zetten op de verdediging van De Fivel. De backs van de gasten gingen vrij hoog staan en daar had de thuisclub het knap lastig mee.

De Fivel probeerde met lange ballen het speelveld uiteen te trekken en werd min of meer in de rol van de counterende ploeg gedwongen. Namens De Fivel moest derde spits Chris van Dijken voor gevaar zien te zorgen en kreeg na ruim een kwartier spelen de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd. Zijn schot kon ternauwernood door de doelman van Bargeres uit de bedreigde hoek getikt worden. De gasten kregen ook mogelijkheden, maar sprongen daar vrij slordig mee om. Eirik Eide was de volgende die aan een mogelijkheid mocht ruiken. Een eerste inzet werd nog geblokt, maar daarna was het alsnog raak toen hij de bal in de kruising deponeerde: 1-0.

Het was wel duidelijk dat Bargeres de druk na de doelwisseling zou opvoeren. Voor De Fivel gold dat men de eerste fase van het tweede bedrijf heelhuids moest zien door te komen om daarna te proberen het duel in het slot te gooien. En dat de Drenten zich niet bij de feiten wilden neerleggen, werd vrij snel zichtbaar. De Fivel kwam het eerste kwartier na de theepauze flink onder druk te staan en mocht zich gelukkig prijzen dat Sander Steenbergen op doel stond. Uiteindelijk leidde een knullige fout van Joram Bos tot de op dat moment meer dan verdiende gelijkmaker van Bargeres. Bos speelde als laatste man een puike wedstrijd, maar vergaloppeerde zich door op de bal te gaan staan en vervolgens de controle over het leer te verliezen. Bargeres was er als de kippen bij om het slippertje af te straffen: 1-1.

De gasten kregen met nog twintig minuten te spelen weer hoop en kregen meer kansen omdat De Fivel zich teveel fouten dacht te kunnen veroorloven. De haarscheurtjes in de linies werden echter gelijmd. Van der Wiel liet de linies iets dichter op elkaar spelen en hoopte Bargeres tot fouten te kunnen dwingen door de druk op te voeren. Die werd de doelman van de bezoekers teveel. Eirik Eide wist niet van een uitglijder van de goalie te profiteren, maar de voor Chris van Dijken ingevallen Kjell Spraakman deed dat wel: 2-1. De ontlading was enorm en wat Bargeres daarna ook nog probeerde, aan de stand veranderde niets meer.

Nu wacht De Fivel de tweestrijd met Zeester, dat inmiddels al twee overwinningen op zak heeft. Op de vraag aan Van der Wiel wat hij van die wedstrijd verwacht, zei de coach: ‘Ik denk dat we allebei evenveel kans hebben om te winnen. In het verleden heb ik wel eens tegen Zeester gespeeld. Het is een hard werkende en stugge ploeg om tegen te spelen. Als wij ons gebruikelijke niveau halen, dan moet het lukken. Maar goed, dat zien we zaterdag dan wel weer.’ De aftrap van het duel is half drie. (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "De Fivel met hakken over de sloot langs Bargeres"