Degradatie DWA/Argo na ruim verlies in Roden

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag de voorlaatste wedstrijd van het veldseizoen in Roden tegen koploper Noordenveld gespeeld. De ploeg uit Winsum en Bedum had vooraf nog een kleine kans op lijfsbehoud, maar dan moest er wel gewonnen worden. Het werd al snel duidelijk dat dat niet ging lukken, want Noordenveld was oppermachtig. De kampioenskandidaat liet niets aan duidelijkheid over en wist met maar liefst 34-6 te winnen. Volgend seizoen zal de ploeg uit Winsum en Bedum daarom op het veld in de derde klasse uitkomen.

De ploeg van coach Leo Schuuring was op enkele plekken gewijzigd. Zowel Ole Smedema als Nick Brandsma konden niet meespelen en hun plekken werden ingenomen door Sten van Dijk en A1-speler Tycho Schuuring die zijn debuut maakte in de basis. Bij de dames startte Yarin Smedema langs de kant.

Meteen vanaf het begin was duidelijk dat de koploper niet voor niks bovenaan staat. De thuisploeg combineerde veel sneller en was ontzettend effectief in de afronding van de kansen. Na tien minuten stond het al 6-0. Nadat aanvoerster Natasja Schuuring voor de 6-1 zorgde, raasde Noordenveld door naar 10-1. Het werd duidelijk dat DWA/Argo een lastige dag zou hebben. De ploeg bleef strijden, maar was een klasse minder. Bij rust was Noordenveld al negentien keer tot een treffer gekomen, terwijl de gasten er pas twee hadden gemaakt. Deze tweede treffer kwam uit handen van Tycho Schuuring die ondanks alles een verdienstelijk debuut maakte.

Na de pauze was het wedstrijdbeeld niet veel anders, hoewel het bij de thuisploeg iets minder gemakkelijk ging. DWA/Argo kon ook iets beter tegenstand bieden en scoorde al in de eerste minuten drie keer. Erwin Jeuken schoot raak, terwijl Natasja Schuuring en haar neefje Tycho Schuuring beide hun tweede goal lieten aantekenen. In het restant van het duel bleef het echter eenrichtingsverkeer. Via 28-5 werd het uiteindelijk 34-6, waarbij de laatste treffer van de gasten werd gemaakt door Yvonne Schuuring. DWA/Argo is door dit resultaat definitief gedegradeerd. Volgend seizoen zal de ploeg in de derde klasse uitkomen.

Zaterdag komt SIOS uit Wolvega op bezoek in Winsum voor het laatste duel van het seizoen. Hoewel al duidelijk is dat die wedstrijd voor de stand niets meer uitmaakt, zal DWA/Argo nog wel gebrand zijn op revanche. De vorige keer speelde de ploeg namelijk in Wolvega geen goede wedstrijd en verloor het met 18-10. Het duel begint om 16.15 uur.

* Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (2), Tycho Schuuring (2), Erwin Jeuken (1) en Yvonne Schuuring (1).

Uitslagen & Stand
Noordenveld - DWA/Argo   34- 6
Kinea    - Rodenburg	  13-12
Udiros   - DTG     20-13
SIOS    - Oerterp/VKC 12-11

Noordenveld        13-21
Udiros			  13-19
Rodenburg		  12-16
Oerterp/VKC		  12-14
SIOS			  13-13
Kinea			  13- 8
DTG			  13- 7
DWA/Argo		  13- 4

No Replies to "Degradatie DWA/Argo na ruim verlies in Roden"