Harmen Stam wint bij recreanten Feanster-40

Een achttal atleten van de Loopgroep Bedum ging afgelopen weekend van start in een viertal wedstrijden. Daarvan leverde Harmen Stam de meest opvallende prestatie. Hij pakte de winst in de Feanster-40.

De Feanster-40 in Surhuisterveen was het strijdtoneel van de triatlonatleten. Van de loopgroep stonden daar Harmen Stam, Carla Dijksta en Mara Kuipers aan de start. Stam stond ingeschreven bij de recreanten, maar door een ijzersterk onderdeel fietsen (30 kilometer in 50.57 minuten) wist hij bij de recreanten de winst te pakken in 1.49.13 uur. De overige onderdelen waren zwemmen (1000 meter) en rennen (9 kilometer). Dijkstra en Kuipers lieten de klok stil staan na 2.19.27 en 2.25.02 uur.

Op zaterdagavond nam Miranda Hofsteenge deel aan de Halve van Zwolle. Voor haar was het een debuut op deze afstand (21.1 kilometer) en ze finishte in 2.34.32 uur. Ook Miranda van der Molen wist zichzelf te verbeteren. Ze deed dat op zondag in de Asserstadsloop over 10 kilometer. Haar tijd van 54.14 minuten was een verbetering met maar liefst 140 seconden.

In Hoogeveen waren Ben Stellingwerf en Sander de Vries aanwezig. Stellingwerf loopt niet heel veel wedstrijden. Maar als hij er is, dan is hij een geduchte tegenstander. Op de tien Engelse mijlen (16,1 kilometer) was zijn eindtijd van 58.14 minuten goed voor de tweede plaats bij de mannen 35 en vijfde overall. De Vries passeerde de streep na 59 minuten. Hij liep vijf Engelse mijlen (foto: Edward Pechler).

No Replies to "Harmen Stam wint bij recreanten Feanster-40"