Siddeburen wint eerste krachtmeting met SF Deinum

Siddeburen heeft de strohalm gepakt die het nog over had in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse. In een dubbele ontmoeting met SF Deinum, moeten de mannen van trainer proberen klassebehoud veilig te stellen. De eerste klap is in ieder geval uitgedeeld, al leverde dat dan ook slechts een magere 1-0 overwinning op. Zondag volgt de return op sportpark It Holt.

SF Deinum had in 4B de derde plaats in de eindrangschikking weten te bemachtigen en schreef de tweede periodetitel op zijn naam. Het nog jonge team steekt goed in elkaar, heeft de beschikking over een prima as en bezit veel opbouwende kwaliteiten. Een dergelijk team zou in de derde klasse niet misstaan. Het is echter aan Siddeburen om vertrekkend trainer Auke Birza een plezier te doen en daar een stokje voor te steken.

In een redelijk gelijk opgaande eerste helft gebeurde er eigenlijk vrij weinig voor beide doelen. Behoudens wat schoten vanuit de tweede lijn was er bitter weinig te genieten voor de toeschouwers, die op deze zonnige zondagmiddag wel iets anders van het nacompetitietreffen hadden voorgesteld. Siddeburen ontsnapte één keer aan een hachelijke situatie voor het doel van Ramon Moesker. Een verkeerd ingeschatte steekbal noopte de goalie tot uitkomen en buiten de zestien meter het duel aan te gaan. Dit gebeurde niet afdoende, waardoor het ineens erg druk werd voor zijn kooi. Gelukkig voor hem liep een en ander goed af en dus kwamen de gastheren goed weg.

Siddeburen toonde in het tweede bedrijf karakter en was toen ook beter dan de Friese opponent. Nagenoeg alle duels werden gewonnen en er kwamen ook kansen. Toch zou het nog tot de 85e minuut duren alvorens de gastheren een treffer konden begroeten. Ruben van der Ploeg wist als winnaar uit een scrimmage tevoorschijn te komen en prikte de bal langs de Friese doelwachter: 1-0. Daarmee heeft Siddeburen zichzelf in ieder geval een smalle, maar wel gunstige uitgangspositie verworven voor de tweede, alles beslissende confrontatie met de Friezen.

No Replies to "Siddeburen wint eerste krachtmeting met SF Deinum"