DWA/Argo sluit veldcompetitie af met verlies

De korfballers van DWA/Argo hebben de laatste wedstrijd van het veldseizoen met verlies afgesloten. Op het eigen kunstgrasveld in Winsum kwam SIOS uit Wolvega op bezoek. Deze ploeg was in de eerste ontmoeting al te sterk gebleken en ook zaterdag kon DWA/Argo de Friezen niet van de winst afhouden. Het werd na een 4-9 ruststand uiteindelijk 14-19 voor de gasten.

Coach Leo Schuuring kon wederom niet beschikken over Nick Brandsma. Ook Tom van der Laan was nog altijd geblesseerd. Op de opengevallen plek speelde Sten van Dijk. Bij de dames was Jildau Smedema aan de beurt om aan de kant te beginnen. Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, wilden zowel SIOS als de thuisploeg nog wel even laten zien wat ze waard waren. SIOS startte als beste, want na 0-1 en de Winsumer gelijkmaker van Ole Smedema liepen de Friezen vlot uit naar 1-3. Natasja Schuuring hield DWA/Argo nog enigszins in de race door voor 2-3 te zorgen, maar vervolgens liep SIOS verder uit naar 3-6. Alleen Yvonne Schuuring was namens de thuisploeg nog tot een score gekomen. Nadat Natasja Schuuring haar tweede vrije bal had gescoord liep SIOS uit naar een ruststand van 4-9.

In de rust benadrukte Schuuring dat het spel beter verzorgd moest worden. Dat deed de thuisploeg in de tweede helft dan ook. DWA/Argo was in het tweede bedrijf weliswaar niet in staat om het gat naar SIOS te overbruggen, maar dat werd ook niet groter. Via 6-10, na scores van Yarin Smedema en Sten van Dijk, en 9-13 (met twee treffers van Yvonne Schuuring en nog eentje van Sten van Dijk) liep de wedstrijd naar een 14-19 eindstand toe. In het resterende deel van de tweede helft waren Sam Pestoor (met 2 goals), Sanne Schuuring en invallers Jildau Smedema en Tycho Schuuring nog succesvol geweest.

DWA/Argo kon terugkijken op een prima wedstrijd, maar vooral op een flinke groei gedurende het seizoen. Het inpassen van drie jonge A-spelers had even tijd nodig, maar de uitslagen en het vertoonde spel werden gedurende het seizoen steeds beter. De combinatieploeg speelt volgend seizoen een klasse lager en hoopt dan mee te kunnen doen om het kampioenschap. Inmiddels is ook duidelijk dat er volgend seizoen weer een oude bekende als trainer-coach voor de selectie van DWA/Argo zal staan, namelijk Lisette Hamminga. De Drentse, die al eerder hoofdtrainer en speelster was van de selectie en het afgelopen jaar trainer was van A1, keert vol ambitie terug bij de hoofdmacht van de Winsumers en Bedumers.

Nu de competitie voorbij is kunnen de leden zich volledig richten op hun jubileum. Komend weekend viert DWA/Argo het 60-jarig bestaan en gedurende twee dagen zal er met leuke activiteiten, in aanwezigheid van onder meer oud-leden en andere genodigden, bij dat feit worden stilgestaan.

* Scores DWA/Argo: Yvonne Schuuring (3), Sam Pestoor, Sten van Dijk en Natasja Schuuring (2), Yarin Smedema, Ole Smedema, Sanne Schuuring, Jildau Smedema en Tycho Schuuring (1).

Uitslagen:
Rodenburg  - Udiros	 19-27
DTG     - Kinea	 14-22
Oerterp/VKC - Noordenveld 10-16
DWA/Argo  - SIOS	 14-19

Eindstand 2e Klasse B:
Noordenveld		 14-23
Udiros			 14-21
Rodenburg		 14-16
Oerterp/VKC		 14-16
SIOS			 14-15
Kinea			 14-10
DTG			 14- 7
DWA/Argo		 14- 4

No Replies to "DWA/Argo sluit veldcompetitie af met verlies"