RZ Baflo kan klassebehoud niet veilig stellen

Rood Zwart Baflo heeft te laat een eindsprint ingezet om klassebehoud te bewerkstelligen. Dat kan de simpele conclusie zijn na het 1-4 verlies in de finalewedstrijd van de nacompetitie tegen FC Assen. De Noord-Groningers waren bezig met een slecht seizoen, namen afscheid van trainer Dick Scholtens en moesten met interim-coach Rob Tigchelaar proberen zich voor de vierde klasse te handhaven. Die doelstelling bleek uiteindelijk te hoog gegrepen. Dankzij de winst mag FC Assen, de kampioen van de tweede periode in 5D, het volgend seizoen een trapje hoger proberen.

In het alles beslissende duel begonnen de Bafloërs slecht. Binnen een minuut hadden de Drenten op het sportpark van Actief in Eelde een 0-1 voorsprong weten te nemen. Ze kregen teveel ruimte tussen de linies en zagen Rens Huizinga raak koppen. Na die goal bleven de Assenaren de beter voetballende en ook gemakkelijker spelende ploeg. Na twaalf minuten spelen leek de middag uiterst vervelend te gaan worden voor RZ Baflo. Patrick Rutgers kreeg een hoge bal via zijn knie op de arm. De fluitist van de dag zag daar een strafschop in. Jarno Hamming besloot het karwei op zich te nemen en schoot FC Assen naar 0-2.

Er was nog maar een half uur gespeeld of het duel was feitelijk al beslist. Doelman Cedric Tillema kreeg een terugspeelbal en dacht deze wel even weg te werken, maar werd daarbij onder druk gezet. De goalie schoot vervolgens tegen de Drent aan, waarna het leer voor de voeten van Rens Huizinga hobbelde en die wist daar wel raad mee: 0-3.

In het tweede bedrijf besloot FC Assen wat gas terug te nemen, waarbij de stand natuurlijk ene mooie ruggensteun vormde. RZ Baflo speelde toen wat compacter en kreeg ook meer grip op de wedstrijd. Het spel golfde op en neer zonder dat er aan beide kanten grote kansen ontstonden. Bij de Bafloërs was Harm Mellema de gevaarlijkste man. Hij heeft in het veld een goede klik met Duncan Torrenga en dat liet het tweetal in de 70e minuut even zien. Ze stonden aan de basis van de enige Bafloër treffer, waarbij Mellema en de voorstopper van FC Assen in duel raakten. De afvallende bal werd door Chris ten Boer opgepikt en tegen het nylon geschoven: 1-3.

RZ Baflo voelde dat er wellicht toch wat te halen viel en zette nog een keer aan. Dat resulteerde niet veel later in een kans voor Harm Mellema. Die werd in het strafschopgebied van FC Assen aangespeeld, wilde van de tegenstander wegdraaien en werd vervolgens aangetikt. De scheidsrechter van dienst zag er niks in en liet doorspelen. In de slotfase sloeg FC Assen vervolgens nog een keer toe en was het doek definitief gevallen voor de Bafloërs: 1-4.

Uiteindelijk werd het volgens Tigchelaar een terechte nederlaag tegen een beter voetballende ploeg. ‘We hadden dit seizoen al veel terrein verloren en hebben daarna nog wel een eindsprint ingezet. Die kwam helaas te laat om ons voor nacompetitie te behoeden. Anders was klassebehoud misschien nog mogelijk geweest. Het is jammer, maar voor nu is het uithuilen en volgend seizoen weer opnieuw beginnen. De spelersgroep blijft compleet en we krijgen van vv Winsum Sam Lukassen en Silvan Groen er bij. Ik denk dat er voor onze nieuwe trainer Willem Kluin perspectief genoeg is om een goed seizoen tegemoet te zien.’

* RZ Baflo – FC Assen 1-4 (0-2). Rens Huizinga 0-1; Jarno Hamming 0-2; Chris ten Boer 1-2; Rens Huizinga 1-3; Christiaan Trijbels 1-4.

No Replies to "RZ Baflo kan klassebehoud niet veilig stellen"