Artemissers trotseren hitte tijdens TT Run

De dertiende editie van de TT Run op het circuit van Assen telde zaterdag ondanks de hitte toch nog drie duizend deelnemers. Deze editie zal de boeken in gaan als een zeer warme en mogelijk laatste editie. Drie leden van Artemis uit Winsum waren er in ieder geval bij om de hitte te trotseren.

De prijsuitreiking werd geschrapt omdat de organisatie het niet verantwoord vond om van de deelnemers het uiterste te vragen bij deze temperaturen. Voor het 4,4 kilometer lange circuit waren verspreid extra maatregelen getroffen in de vorm van natte sponsen, extra drinkposten en bij de finish direct een flesje water. Daarna mocht pas de medaille in ontvangst worden genomen.

De deelnemers hadden de keuze uit een, twee of drie ronden op het circuit. De meesten, waaronder de Artemissers Anna de Munck en Grietje Dijkmans uit Winsum en de stad-Groninger Marnix van den Brink, kozen voor een ronde van 4,4 kilometer. Zij presteerden ondanks de omstandigheden naar behoren. In de wedstrijdklasse bij de vrouwen werd Anna de Munck met een tijd van 25.05 minuten verdienstelijk tweede. Grietje Dijkmans noteerde 26.43 minuten en eindigde keurig als vijfde. Marnix van den Brink, uitkomend in een veld van 240 mannen recreanten, kwam als 42e met een tijd van 19.49 minuten uitstekend voor de dag.

De dertiende run lijkt voorlopig de laatste editie te worden. Het evenement komt jaarlijks geld te kort om de financiering rond te krijgen. Daarnaast loopt ook het aantal vrijwilligers terug. De organisatie is in overleg met de provincie Drenthe en de gemeente Assen voor het zoeken van mogelijke financiële oplossingen. Men hoopt op een voortzetting. Op bijgaande foto vanaf links Grietje Dijkmans, Marnix van den Brink en Anna de Munck, van wie ook de foto is.

No Replies to "Artemissers trotseren hitte tijdens TT Run"