Lopster Torenloop beleeft vijftiende editie

De vijftiende editie van de Lopster Torenloop wordt zaterdag 2 juli gehouden. Loppersum zal op deze zaterdagavond volop in het teken staan van hard lopende deelnemers. Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Dit loopcircuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste twee, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum, reeds zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Jannes Nijboerloop in Ten Boer, de Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Ekensteinloop in Appingedam.

Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen. De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en zal nagenoeg dezelfde route zijn als de editie van 2019.

Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Lagestraat en de ‘bult’ van de Hogestraat weer naar start/finish op het Marktplein. De recreatieve lopers lopen een rondje van 5 kilometer en de wedstrijdlopers lopen twee rondjes van 5 kilometer.

Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zogenaamde ‘NulpuntNul-estafette’ weer plaatsvinden.
Teams met elk vier deelnemers van  strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die de vorige editie van 2019 werd gewonnen door Jeugdsoos Flits. Al met al een sportieve en hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming up is voor de vijf of tien kilometer.

Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot om 19.00 uur, welke wordt gegeven door Martin Jurna, de Lopster kapper die dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert.

Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Tevens is hier ruimte om zich om te kleden.
De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur. De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 kilometer vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur. Deelname is niet gratis. Voor meer informatie over de Lopster Torenloop kan men onder andere terecht op www.mfacloppersum.nl (foto: Maaike de Jong).

No Replies to "Lopster Torenloop beleeft vijftiende editie"