Usquerder bult weer scherprechter tijdens jaarlijkse wielerronde?

Het bestuur van de Stichting Wielercomité Usquert organiseert in het dorp Usquert dit jaar voor de 54e keer de jaarlijkse wielerronde ‘Rondom de Bult van Usquert.’ De regio mag er trots op zijn, dat het in Usquert nog altijd weer is gelukt om vele wielerliefhebbers een prachtige dag te bezorgen. Hetzij als deelnemer, maar zeker ook als toeschouwer. Dit jaar wordt de ronde gehouden op zondag 24 juli.

De wielerdag begint om 13.00 uur met het criterium voor vrouwen (elite,beloften en amateurs) over een afstand van 50 kilometer. Alle organiserende verenigingen of organisaties merken, dat het deelnemersveld bij de vrouwen zeer beperkt is. Op verschillende plaatsen heeft dit zelfs geleid tot het annuleren van de dameskoers. Ook het deelnemersveld in Usquert  is op dit moment echt mager te noemen. Ruim dertig dames hebben zich aangemeld voor de koers in Usquert en het wielercomité hoopt dat er de komende tijd nog wat extra aanmeldingen zullen volgen. Namen die zich tot dusverre hebben aangemeld zijn Paulien Koster (Meppel), Wendy Oosterwoud (Borne), Marit Cent (Goor) en de plaatselijke favorieten Minou Hegge (Kloosterburen) en Danielle Venema (Uithuizen).

Om 15.00 uur klinkt het startschot voor het criterium van de mannen (elite, beloften en amateurs) voor hun koers over 80 kilometer.  Hiervoor hebben zich tot dusverre 84 mannen aangemeld en daaronder zijn zeker toppers te vinden, zoals bijvoorbeeld Bjorn Bakker (Wijnjewoude),  Peter Merx ( Warfhuizen), Aden Paterson (Assen), Mark Prinsen (Heerenveen), Karsten Veen (Westerlee), Stef Krul ( Tjalleberd), Bas Luca de Vries (Kollum), Patrick van der Duin (Alteveer), Henk Bos (Drachten), Rick Ottema (Leeuwarden), Sjors Dekker (Tynaarlo) en Ronald Kruijer (Donkerbroek).

No Replies to "Usquerder bult weer scherprechter tijdens jaarlijkse wielerronde?"