Eerste MTB-tocht uit Eemsdelta Beweegt een succes

In samenwerking met lokale sportaanbieders biedt het Huis voor de Sport Groningen een twintigtal beweeg-evenementen voor senioren aan. Een en ander wordt georganiseerd in het kader van Eemsdelta Beweegt.

Samen met de stichting MTB Eemsdelta kon deze week de in april geopende City-MTB Eemsdelta-route worden beleefd. Bijna vijftig enthousiaste MTB-ers verschenen aan de start. De gemarkeerde tocht, die vanaf de parkeerplaats bij de camperplaats in Delfzijl van start ging, bood de deelnemers een zeer gevarieerd traject over landweggetjes, oude en nieuwe dijken, door dorpjes en bossen, maar ook af en toe over asfalt om aansluitingen te kunnen maken. ‘Ik woon al dertig jaar in dit gebied en ben vandaag op plekken geweest waar ik het bestaan niet vanaf wist’, aldus een van de deelnemers. De enthousiastelingen kregen na afloop van de tocht een drankje en een hapje aangeboden vanuit het Eemshotel. Meer informatie over dit soort en andere activiteiten is te vinden op de websites van Eemsdelta Beweegt en MTB Eemsdelta.

No Replies to "Eerste MTB-tocht uit Eemsdelta Beweegt een succes"