Clubrecord voor Henk Schuitema in Ulrum

Zeventien atleten van Loopgroep Bedum hebben afgelopen weekend deelgenomen aan een viertal hardloopevenementen verspreid over Nederland. Op zaterdag stonden twaalf van hen aan de start van de 29e editie Lauwersoog-Ulrum. Deze halve marathon (21,1 kilometer) gaat van Lauwersoog met finish in Ulrum, via Zoutkamp en Niekerk.

De temperatuur was prima, maar de omstandigheden verraderlijk. Daardoor kwamen veel deelnemers na 15 kilometer toch ‘de man met de hamer’ tegen en moesten gas terugnemen. De snelste van hen was Edwin Kok met een prima tijd van 1.38.09 uur. De meest opmerkelijke prestatie kwam van de onlangs 75 jaar geworden Henk Schuitema. Hij vertrok met een groepje clubgenoten als tempomakers, maar onderweg schudde hij ze allemaal van zich af. Hij finishte solo in 2.03.13 uur. Dit is het eerste nieuwe clubrecord M75 van de man uit Zuidwolde.

De halve werd ook voltooid door Alex Oskam in 1.45.59 uur, Cor Klomp (1.59.17), Peter van der Hulst (2.10.05), Miranda van der Molen (2.20.43), Robert van Dijken (2.21.21) en Wim Havinga (2.31.22). Op de 10 kilometer met start en finish in Ulrum kwam Ebelien Nieboer uit. Zij kwam na 1.01.28 uur over de meet. In Oude Willem waren twee ‘LB-ers’ van de partij. Ze namen deel aan de tweede editie van de Hoeve aan den wegloop. Thom Snijder liep de 19 kilometer in 1.44.11 uur en Mente Wiersema had moeite met de 12,8 kilometer: 1.18.45 uur.

Op zondag namen Carla Dijkstra en Erik van Dijken deel aan de Texel zomercross in Den Burg. Door de regen bleven ze uiteraard niet schoon. Voor Van Dijken was het zijn terugkeer na een lange periode van blessureleed. Hij liep (in de opbouw) de 4,2 kilometer in 18.59 minuten en was daarmee de snelste deelnemer na een ronde. Dijkstra deed twee ronden in 46.13 minuten. Dezelfde dag liep Paul van Snick in Rotterdam. Hij nam deel aan Rotterdam’s ‘summer edition’ en liep de halve marathon in 1.45.39 uur. Op bijgaande foto van Jeroen Doornbos de elf deelnemers aan de halve marathon Lauwersoog-Ulrum. Henk Schuitema zit vooraan, tweede van links met startnummer 18.

No Replies to "Clubrecord voor Henk Schuitema in Ulrum"