Offday korfballers DWA/Argo in Joure

De korfballers van DWA/Argo hebben het in de uitwedstrijd in en tegen Joure flink laten liggen. Nadat de thuisploeg in de eerste helft met de wind mee speelde was er een ruststand van 8-3. Ondanks het windvoordeel in de tweede helft werd het voor het vlaggenschip van DWA/Argo een wedstrijd met weinig doelpunten. De ploeg kende een totale off-day want de eindstand werd 18-9 in het voordeel van de Friezen.

Bij de heren startte Nick Brandsma langs de lijn. Er waaide een harde wind over het veld en er vielen tijdens het duel een paar flinke buien. Al snel stond er 1-1 op het scorebord maar Joure was meteen scherp in de afronding. De thuisclub liep vlot uit naar 6-1 en de DWA/Argo-spelers hadden zichtbaar moeite om elkaar te vinden in dit duel, waarbij zij ook nog eens pech hadden met het afronden van hun kansen. Halverwege was het 8-3 en DWA/Argo moest hard aan de bak in het tweede bedrijf om in te kunnen lopen.

Ook na de pauze kon DWA/Argo het gat van de korf niet vinden. Joure was snel twee keer trefzeker, voordat Jildau Smedema voor een tegentreffer wist te zorgen. Met een 10-4 stand op het scorebord moest DWA/Argo flink bijschakelen, maar het lukte niet om te scoren. Joure liep ondanks het windnadeel uit met vier treffers en DWA/Argo liet geen verbetering zien.

Coach Lisette Hamminga bracht, in een poging het tij te keren, de wissels Nick Brandsma, Lynn van der Kroft en Lisanne Brandsma-Pettinga binnen de lijnen. Nick Brandsma zette wel de 14-5 op het scorebord, maar Joure was opnieuw twee keer trefzeker. In het slot van de wedstrijd wisten Tom van der Laan, Sam Pestoor en Nick Brandsma (2x) nog te scoren, maar dit was lang niet voldoende om er nog een spannende wedstrijd van te maken. De eindstand werd 18-9.

DWA/Argo haalde veel leerpunten uit deze wedstrijd en maakt zich nu klaar om het zaterdag op te nemen tegen de volgende tegenstander. Dan speelt men weer op het eigen veld in Winsum. Tegenstander is dan een van de drie koplopers, DTL uit Hantum. Die wedstrijd begint om 16.00 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3x), Tom van der Laan (2x), Sanne Schuuring, Sam Pestoor, Ole Smedema en Jildau Smedema (1x).

Uitslagen: Joure   – DWA/Argo      18- 9 DTL     – De Waterpoort 17-13 DTS     – Westergo      16- 7 Olympia – De Pein       11-12 Stand: DTL                     2-4 Joure                    2-4 DTS                      2-4 DWA/Argo                 2-2 De Pein                  2-2 De Waterpoort            2-0 Olympia                  2-0 Westergo                 2-0

No Replies to "Offday korfballers DWA/Argo in Joure"