Oud-voetballers vv Appingedam gaan de boot in

Op de dag dat de competities waren losgebrand in het amateurvoetbal en om half drie op veel velden de scheidsrechter van dienst voor de aftrap had gefloten, heette John Mulder in Oosterwijtwerd een groep oud-voetballers welkom met de woorden ‘Welkom op de Zonnebloem.’ Het gezelschap werd letterlijk en figuurlijk in de boot genomen. Een kort verslag van een bijzondere middag op het water.

En wie waren daar zoal op de reünie van het voormalige vv Appingedam? Reünisten in leeftijd variërend van vijftig tot in de zeventig jaar. Ex-sporters die allemaal op hun eigen wijze onuitwisbare herinneringen hebben aan de tijd bij vv Appingedam. Natuurlijk de initiatiefnemers Paul Ronde uit Uithuizen en John Mulder, nog altijd woonachtig in Appingedam. Maar ook Jan van Huet uit Gendt in de Betuwe, Cees Oosterveld uit Winschoten, Jan Bruins uit Zevenhuizen, Henderikus Huisman uit Lekkum, Henk Buikema uit Loppersum, Martin van Dijken uit Groningen, Klaas Jan Schipper uit Appingedam, Marcel Roode uit Zuidlaren, Bennie Korringa uit Overschild, Windy van Dortmont, Gerard Zeeman, Jan Martin Dijkstra en Hans Meijer (Appingedam) waren van de partij.

Spelers en trainers van het elftal dat in 1988 op Tweede Pinksterdag voor tweeduizend toeschouwers tegen Alcides kampioen werd van de eerste klasse dankzij een klinkende 6-1 overwinning, maar ook spelers die de daaropvolgende twee jaren in de hoofdklasse voor Appingedam speelden.
De ontvangst was perfect met koffie en gebak en de spontane reacties bij binnenkomst van de deelnemers, wel of niet vergezeld van partners, waren niet van de lucht. Sommigen zien elkaar nog geregeld en sommigen moesten zich haast aan elkaar voorstellen. Het was mooi om te zien hoe de interesse van ieder in elkaars leven na ruim dertig jaar er nog steeds was en het feit dat het voetbal vaak een steun is geweest in de maatschappelijke carrière.

De twee uur varen op de Bolleke met een rondje Appingedam verhoogde alleen maar het plezier. De anekdotes en verhalen werden steeds mooier. Terug in Oosterwijtwerd werd er heerlijk gegeten en lang nagebabbeld terwijl de volgende dag de groepsapp overuren maakte met louter enthousiaste reacties. Het was kortom een schitterend initiatief, waaruit maar weer eens bleek dat sport, en zeker voetbal, tot verbroedering leidt.

No Replies to "Oud-voetballers vv Appingedam gaan de boot in"