Ewold Staal redt punt voor Ezinge in duel met Stedum

Stedum had de punten bijna op zak in de thuiswedstrijd tegen Ezinge. De gastheren hadden de huid echter al verkocht voordat de beer was geschoten. De gasten wisten zich in de slotfase nog een keer op te richten en poetsten een 3-1 achterstand weg tegen het team van coach Cris Feldman. Ewold Staal was de gevierde man toen hij in de slotminuut voor 3-3 wist te zorgen.

Het leek een mooie middag voor de geelzwarten te gaan worden op het sportpark aan de Bedumerweg. De Stedumers kwamen in het eerste bedrijf vrij gemakkelijk aan een 2-0 voorsprong en hadden eigenlijk vaker moeten scoren. Oefenmeester Feldman zag Lorenzo Spitsbaard de score in de 34e minuut openen en nadat Tiemen Dijk, na een prima aanval en dito breedtepass, de marge in de 41e minuut had verdubbeld leek Stedum goed te zitten: 2-0. Met die stand gingen beide ploegen ook de kleedkamers in voor de thee.

Na de doelwisseling wist Ezinge iets terug te doen. Jasper Dijkstra strafte een verdedigingsfout van de Stedumers af en zorgde voor de aansluiting: 2-1. Ezinge trok de teugels nog wat strakker aan en was nadrukkelijk op jacht naar meer. De goal viel echter aan de overzijde van het speelveld en andermaal was Tiemen Dijk de man die zich liet bejubelen: 3-1.

De vreugde over die goal duurde maar een paar minuten, want na een prima steekpass van Paul Broekhuizen was het Dijkstra die ook zijn tweede van de middag liet aantekenen: 3-2. En nog was de koek niet op. Ezinge voerde de druk verder op en Stedum moest alles geven om de dadendrang van de gasten af te remmen. Het lukte de geelzwarten niet om de zege over de streep te trekken. Een weggewerkte bal kwam na 94 minuten op een meter of vijfentwintig van het Stedumer doel voor de voeten van Ewold Staal terecht. Die aarzelde geen moment en joeg het speeltuig keihard tegen het nylon: 3-3. Het was een juweeltje die op een passende manier door hem en zijn teamgenoten werd gevierd.

‘Na onze tweede en derde treffer stond de deur naar ons doel te ver open. Dat is jammer, want we vergeten onszelf te belonen voor het prima spel dat we hebben laten zien. We zullen hierin stappen moeten maken. Door de hele wedstrijd heen geven we weinig kansen weg, maar krijgen wel drie doelpunten tegen. Je kunt wel zeggen dat het een middagje Stedum was waarin van alles gebeurde’, aldus Feldman.

Zijn collega Ronald Bouwman was uiteraard content met de remise, maar had toch het gevoel dat er meer in had gezeten. ‘Dit is een lekker gevoel en ik begrijp heel best dat de spelers na afloop blij waren. We hebben inzet getoond en de beloning daarvoor opgestreken. Zij kwamen echter wel erg eenvoudig op voorsprong. Op basis van het veldspel waren ze de eerste helft beter, maar na de rust moesten ze constant achter ons aan. De 3-1 was een cadeautje. Die vrije trap was niets meer dan een schouderduw. Ja, en de gelijkmaker? Dat was inderdaad een juweeltje.’

* Stedum – Ezinge 3-3 (2-0). Lorenzo Spitsbaard 1-0; Tiemen Dijk 2-0; Jasper Dijkstra 2-1; Tiemen Dijk 3-1; Jasper Dijkstra 3-2; Ewold Staal 3-3 (Foto: Archief EemsmondSport).

No Replies to "Ewold Staal redt punt voor Ezinge in duel met Stedum"