Schildwolder SGV verliest ook tweede wedstrijd

SGV is er op het eigen regenachtige sportpark niet in geslaagd om promovendus Westerkwartier van de tweede overwinning af te houden. Het team van trainer Michel Dammer ging met 1-3 onderuit, maar had gezien de mogelijkheden misschien wel wat meer verdiend. Geen goed begin dus, maar volgens Dammer worden de prijzen pas aan het einde van het seizoen verdeeld en is er volgens hem nog geen enkele reden tot onrust.

De Schildwolders zagen hun opponent de eerste twintig minuten van het duel beter spelen en dat leverde de bezoekers dan ook een op dat moment verdiende 0-1 voorsprong op. Willem Pieter Wouda tekende voor de openingstreffer in een wedstrijd waarin beide ploegen veel inzet en werklust toonden, maar goed voetbal achterwege bleef. De ploeg van trainer Johan Wardenier kreeg na die goal nog een paar kansen, maar wist deze niet te benutten. Na een half uur spelen kwam SGV langszij. Linksback Jasper Boonstra dook in het strafschopgebied van Westerkwartier op en maakte geen fout: 1-1. Het was voorlopig zijn laatste actie in het eerste team van SGV, want hij vertrekt voor enkele maanden naar Griekenland.

Westerkwartier verzuimde daarna te blijven voetballen en de Schildwolders kregen in de gaten dat er nog wel meer te halen viel. De beste actie kwam op naam van Jos Hoeksema die met een prima bal Stan van den Berg wist te bereiken. Oog in oog met de doelman van de bezoekers schoot hij echter naast. Niet veel later liet hij nog een mogelijkheid liggen om de thuisclub aan de leiding te brengen. En dus brak de rust aan met de gelijke stand.

Terwijl het weer er na de doelwisseling bepaald niet beter op werd, zakte ook het niveau van de wedstrijd. De toeschouwers zagen twee ploeterende ploegen die het moeilijk hadden met de omstandigheden. Lange tijd leek het er op alsof de ruststand ook de eindstand zou worden. In de 77e minuut was het echter andermaal Willem Pieter Wouda die het net wist te vinden: 1-2. SGV gooide daarna alle schroom van zich af en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dat leidde tot flink wat ruimte achter de verdediging en daar dook Westerkwartier gretig in. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal werd de eindtsnad op 1-3 bepaald door Rense Dijk en stond SGV ook na twee duels met lege handen.

‘Natuurlijk verwacht je wat anders van de start van de competitie, maar we moeten het hoofd er gewoon bij houden. Misschien hadden we wel meer uit het duel moeten halen, maar het is niet anders. Komend weekeinde doen we gewoon weer een poging’, aldus Dammer.

* SGV – Westerkwartier 1-3 (1-1). Willem Pieter Wouda 0-1; Jasper Boonstra 1-1; Willem Pieter Wouda 1-2; Rense Dijk 1-3 (foto: Bianca Kiel/EemsmondSport).

No Replies to "Schildwolder SGV verliest ook tweede wedstrijd"