Derby tussen Middelstum en Corenos in slotfase beslist

De derby tussen promovendus Corenos en thuisclub Middelstum is in een zege voor de gastheren geëindigd. De overwinning kreeg pas in de slotfase van het duel gestalte. Op basis van de hele wedstrijd, met kansen voor beide ploegen, was de zege wel terecht. Na de onnodige nederlaag van een week eerder op bezoek bij Poolster ging het voetballend misschien niet zo goed, maar Middelstum stak wel de punten in de zak. Corenos had al een driepunter gescoord en was van plan om daar een goed vervolg aan te breien.

In de aanloop naar de wedstrijd kon coach Marco Pesiwarissa van Corenos zijn basisopstelling niet meteen prijs geven. Elwin Wezeman ontbrak hoe dan ook. Twijfels waren er over het inzetten van Cris Uil en Robert van Dijken. Ook Lars Baar was niet helemaal topfit. Uiteindelijk konden Uil en Baar wel beginnen en kreeg de debuterende Marc Spriensma de voorkeur boven Robert van Dijken. Aan de zijde van Middelstum ontbraken Daan en Gijs van Aller, de van een ongeval herstellende Peter van Dam en de geblesseerde Stephan Smit.

De eerste minuten van het duel waren zeker voor Corenos, waarbij Jordan Muller voor de meeste dreiging zorgde. De wedstrijd kantelde echter al snel. Corenos had de grootste moeite om de lopende mensen van Middelstum af te stoppen. Hierdoor kwamen de Roodeschoolsters niet in de duels en liepen ze constant achteruit. Twan Heemstra, Xander Anema en Max Oldenhof verzuimden de gastheren aan de leiding te brengen.

Ondanks het grote overwicht van Middelstum oogde het spel van beide kanten rommelig. Doelman Mark Monden wist de gasten op de been te houden door een aantal prima reddingen te verrichten. Aan de overzijde kreeg Corenos gaandeweg de eerste vijfenveertig minuten wel De rust brak aan zonder dat er gescoord was en dus moest het vuurwerk in de tweede helft afgestoken worden.

Dat vuurtje zou dan door Middelstum aangestoken moeten worden, want Corenos kwam behoudend uit de kleedkamers tevoorschijn. Door wat omzettingen wist men Middelstum nu wel op te vangen en werden er meer duels op het middenveld uitgevochten. De gasten kwamen wat beter in de wedstrijd te zitten, maar wisten geen diepte in het spel te krijgen. Achterin stond het allemaal wat ruimer en daardoor wist Middelstum af en toe gevaarlijk voor de neus van Monden op te duiken. De lat (Ayolt Douma) stond succes vooralsnog in de weg. Aan de andere kant wisten Wesley Dijksterhuis en Sven Knot niet tot scoren te komen.

Met nog een kleine tien minuten te gaan leek het er op dat de derby geen winnaar zou krijgen. In de 82e minuut veranderde dat echter. Na een rommelige situatie viel de bal voor de voeten van de inmiddels 32-jarige invaller Erwin van der Laan, die geen moment aarzelde: 1-0. Corenos probeerde de druk op te voeren, maar Middelstum sloeg in de counter genadeloos toe. Twan Heemstra deed het thuisfront opveren en bepaalde de eindstand op 2-0.

Marco Pesiwarissa: ‘Ondanks het geloof in de gelijkmaker kwamen we toch net te kort. Over de hele wedstrijd gezien is Middelstum misschien wel de terechte winnaar. Het kon eigenlijk alle kanten op, maar ze beslissen het duel binnen tien minuten.’ Jelmer Meinard: ‘Het was mooi om te zien hoe iedereen hem om de hals vloog na die goal. Erwin traint op eigen verzoek mee sinds de voorbereiding, valt in en scoort vervolgens een paar minuten later.

* Middelstum – Corenos 2-0 (0-0). Erwin van der Laan 1-0; Twan Heemstra 2-0 (foto: Middelstum Info/Jaap van der Laan).

No Replies to "Derby tussen Middelstum en Corenos in slotfase beslist"