Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht is er deze week in beknopte vorm. Toch is er weer volop gescoord en hebben diverse spelers geprobeerd om zichzelf tot man van het weekend te laten kronen. Die titel hebben we toebedeeld aan Melvin Sikkema van het Zandeweerster ZEC. Hij scoorde vier keer in de ongelijke strijd met Stedum. Kevin Reiffers (Meedhuizen), Bo Tukker (SIOS) en Chris Noordhof (Zeester) waren goed voor drie doelpunten. Staat uw club niet in het overzicht, heeft u een foutje ontdekt of wilt u uw vereniging wel wat uitgebreider in het nieuws hebben? Stuur een bijdrage naar info@eemsmondsport.nl.

1e Klasse F Zaterdag
In Winsum kreeg de plaatselijke trots te maken met nieuwkomer FVC uit Leeuwarden. De Friezen hadden geen schijn van kans tegen de ploeg van trainer Fred de Boer, die het duel met maar liefst 5-1 naar zich toe wist te trekken. De 36-jarige Yume Ramos, vorig seizoen topscorer bij hoofdklasser Flevo Boys, begint zich bij de Winsumers al aardig in te spelen. Hij was nu verantwoordelijk voor twee doelpunten en staat na drie duels inmiddels op vier treffers.

Na een goed lopende aanval opende Ramos de score voor de gastheren en zag vervolgens de jarige Heinze Andringa zichzelf een cadeautje schenken door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Ramos zorgde daarna voor een geruststellende 3-0 ruststand. Nadat goalie Germen Bouwman in actie had moeten komen, was het Tijs Mulder die voorbereidend werk van Wouter Bloem op de juiste waarde wist te taxeren: 4-0. De wedstrijd was op dat moment al lang gespeeld, daar kon ook de zogenaamde eretreffer (4-1) van Kylian Medema na 77 minuten niets meer aan veranderen. Uiteindelijk wist Thijs Gerlofs een doorschietende corner op te pikken en tot doelpunt te promoveren. Daarmee kwam de eindstand op 5-1 te staan en ziet vv Winsum zichzelf momenteel als lijstaanvoerder in 1F geparkeerd staan.

3e Klasse C Zaterdag
NEC DELFZIJL – GROEN GEEL 1-0

Op het eigen sportpark Centrum in Delfzijl heeft fusieclub NEC de tweede overwinning van het seizoen weten te boeken. Voor de rust werd er niet gescoord door beide ploegen. De beste kansen om dat te doen waren voor NEC Delfzijl. De doelman van de bezoekers was echter goed op dreef. In een van beide kanten goed gespeelde wedstrijd was het Groen Geel dat in het tweede bedrijf een mogelijkheid liet liggen om de score te openen. Aan de overzijde van het veld was het voor de gastheren wel raak door toedoen van Samir Ennaciri: 1-0. Het zou ook de enige treffer van de middag blijken te zijn en dus schreef NEC Delfzijl drie kostbare punten bij op het conto. Daarmee herstelde het zich enigszins van de nederlaag tegen HFC ’15 van een week eerder.

ON RODEN – OMLANDIA 3-0
Er moet een flinke duik in de historie worden genomen, wil er een winstpartij voor Omlandia uitrollen in een treffen met ON Roden. Tien seizoenen geleden wisten de Ten Boersters met 6-0 te winnen en streken de Ten Boersters de titel op in 2J. Thijs Sonneveld, Jan Oosterbeek en Martin Oudman waren toen ene paar van de doelpuntenmakers. Tijden veranderen echter. Halverwege de uitwedstrijd tegen ONR stonden de Rodenaren al op een 2-0 voorsprong en speelde Omlandia allesbehalve goed. Leon Schievels en Janco de Boer waren verantwoordelijk voor de treffers. Na de thee zou Rik de Boer er nog eentje aan toevoegen, waarmee de eindstand op 3-0 werd bepaald.

HFC ’15 – NOORDWOLDE 4-1
Na de 6-3 zege op TLC had men bij Noordwolde misschien wel de hoop dat er ook tegen fusieclub HFC ’15 wel wat te halen zou zijn. De Hoogkerkers lieten echter geen spaan heel van het team van trainer Elsin Yilmaz. De geelzwarten kregen met 4-1 op de broek. Voor de thuisclub scoorden Rick van Lent, Robby van Sluis (2) en Frank Volkers. Namens Noordwolde was Marco Vos de enige die de bal tussen de palen door wist te krijgen.

SC LOPPERSUM – SV LYCURGUS 0-3
SC Loppersum is op eigen veld met 0-3 onderuit gegaan in het duel met Lycurgus. Een hard gelag voor de Lopsters, die na de zege bij The Knickerbockers vol goede moed aan de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen dachten te kunnen beginnen. Net als de eerste uitvoering bleef de ploeg van trainer David van der Kam ook nu dus met lege handen achter.

Helemaal okselfris kwamen de gastheren niet aan de start. Thom Wildeman, Bjorn Schutter, Hans Middel en Rik Buikema waren de probleemgevallen. Buikema, de hele week ziek geweest, kon overigens wel starten.

De Lopsters hadden het duel aanvankelijk redelijk onder controle. Jacob Havinga, Tim Maneschijn, Rik Buikema en Joris Jurna kregen de mogelijkheid om de bal tussen de palen door te schieten, maar verzuimden dit te doen. Aan de kant van Lycurgus kon geen enkele kans genoteerd worden. Tot een kwartier voor rust, toen SC Loppersum slecht uitverdedigde en de bal in de klust voor de voeten van Rob Kleef viel en die schoot wel raak: 0-1.

De thuisclub zat vanaf het beginsignaal niet lekker in de wedstrijd. Op de helft van de tegenstander gebeurde er eigenlijk te weinig en bleek het moeilijk te zijn om een speler met dezelfde kleur shirt aan te spelen. Dat dit na de rust anders moest, was wel duidelijk. De gastheren kregen van hun coach de opdracht om meer vertrouwen uit te stralen en de meest simpele dingen goed te doen.

Op de een of andere manier kam die boodschap niet aan. SC Loppersum ging in het tweede bedrijf qua spelniveau behoorlijk door de ondergrens heen. Voetballend was het niet best. Een bal inspelen, deze aannemen en een simpel duel winnen was blijkbaar al teveel van het goede. Lycurgus maakte dankbaar gebruik van het veel te gemakkelijke balverlies en scoorde via Frank van der Veen en Rindert Ykema nog twee keer.

‘Het lag zeker niet aan de kwaliteit van Lycurgus. Wij speelden gewoon een matige pot voetbal. Per seizoen heb je altijd wel van die wedstrijden die het aanzien niet waard zijn en waarin je je ploeg onherkenbaar ziet spelen. Dit was zo’n wedstrijd. Dan hebben we die ook meteen maar gehad. Komend weekeinde spelen we uit tegen Aduard 2000. We gaan goed trainen en moeten deze wedstrijd maar snel vergeten. Dit is niet wat we kunnen. Er zit veel meer in het team dan we nu hebben laten zien’, sprak David van der Kam na afloop.

Vierde- en vijfdeklassers Zaterdag
In de 4e Klasse C heeft het Sauwerder SIOS prima zaken gedaan door thuisclub SC Stadspark op een 1-5 nederlaag te trakteren. Bo Tukker was drie keer trefzeker. Teammaatje Stefan Bultena tekende voor de overige twee doelpunten. SV De Heracliden liep op bezoek bij Mamio tegen een 2-1 nederlaag aan. Namens de Meisters scoorde Jeroen Linstra. In deze klasse staan nu zes teams op zes punten en is SC Stadspark de enige ploeg die nog met lege handen staat. Een trapje lager (5D) zijn het RZ Baflo en Zeester die nog geen punt hebben laten liggen. De Bafloërs bleven in en tegen Warffum de baas. Duncan Torrenga, Mark van Zanten, Nico Pouwels en Harm Mellema scoorden voor de gasten. Cedric Schuiling en Jeroen Zwart deden dit voor de gastheren. Zeester had in Chris Noordhof de beste prijsschutter met drie doelpunten. Jordy Knol (2) en Danny Beerda schoten het halve dozijn vol in de uitwedstrijd tegen Eenrum, dat zelf via Michiel Pierens één keer tot scoren wist te komen: 1-6.

Doelpunten waren er ook genoeg in Zandeweer te bewonderen, waar het ZEC van trainer Marinus Siekman geen spaan heel liet van Stedum. Melvin Sikkema was verantwoordelijk voor vier goals. Robin Stoter nam er twee voor zijn rekening en de overige treffers waren voor Jelle Rozeboom en Mijo Maros. In Feerwerd vielen negen doelpunten. Vier daarvan waren voor thuisclub Ezinge. Die werden van een handtekening voorzien van Peter Vergeer, Wiebe Leistra (strafschop) en Nick Rosema (2). Het bezoekende FC LEO deed het echter net even beter en zag Jasper Wiersum (2), Johan Hofman (2) en Rick Koster scoren. Ezinge had het verlies deels aan zichzelf te wijten. De gastheren hadden teveel kansen nodig om te scoren, terwijl de Leensters er zeer effectief mee om wisten te springen. ‘Wedstrijden van Ezinge zijn in ieder geval nooit saai’, sprak trainer Ronald Bouwman na afloop.

Degradant OKVC rekende in Oldehove af met het Ten Poster SV TEO (3-0) en Noordpool UFC wist op eigen veld met 3-2 van De Lauwers te winnen. Voor de Uithuizers waren Mark Bos (2) en Yur Oosterhof trefzeker. In de 5e Klasse E wist het Garmerwolder GEO met 1-0 van Haren te winnen. Peter van der Veen mocht zich na de tweestrijd tot matchwinnaar laten kronen. SGV speelde onder de Juffertoren in Schildwolde een thuiswedstrijd tegen Tynaarlo en stapte na negentig minuten als winnaar van het veld. Robert Kluppel, Stan van de Berg en Jos Hoeksema scoorden voor SGV. Marcel Kuiper en Tom Ringelink deden dat uit naam van Tynaarlo, zodat de eindstand op 3-2 werd bepaald. Promovendus Westerkwartier is hier de enige ploeg zonder puntverlies.

Meedhuizen is de nieuwe lijstaanvoerder in 5F. De ploeg van trainer Elle Smit klopte thuisclub Muntendam met 0-5 dankzij treffers van Kevin Reiffers (3), Xavier Partosetiko en Mergim Shabani. De aanwezigheid van Reiffers was voor sommigen opvallend, omdat hij een week eerder nog rood had gezien. Die kaart werd hem echter kwijtgescholden. Oldambtster Boys kreeg met 2-5 een tik op de neus van het bezoekende Damacota. Marcin Dzikowski en Jordi Sanders waren verantwoordelijk voor de treffers van de Nieuw-Scheemders, die de finish niet met elf man wisten te halen, omdat Bart Leeuwis de rode kaart kreeg voorgehouden.

BATO – WAGENBORGER BOYS 4-0
Wagenborger Boys is afgelopen weekend door pech achtervolgd. Het team van trainer Reitze Enderle was door een griepgolf geraakt en de wet van Murphy liet zich ook nog eens gelden voor de geplaagde ploeg. Dat tegenstander BATO er met de winst vandoor ging, zal vrijwel niemand hebben verbaasd.

De aanloop naar het duel met de Winschoters verliep allesbehalve vlekkeloos. In de warming up bleek dat Bram Spithof niet kon spelen. Hij klaagde over duizeligheid. Daardoor moest de ook al niet fitte Niels Berends, net op de weg terug van de griep, in de basis starten. Na een half uur spelen viel Dennis Jansema uit met een lelijke knieblessure.

De gastheren wisten na een goed genomen corner op voorsprong te komen dankzij ene voltreffer van Sem Dargel: 1-0. Die goal hing al langer in de lucht, maar de pas 16 jaar oude keeper Daan Huizinga leek niet van zins te zijn om aan een doelpuntenfestijn mee te werken.

Na de pauze moest hij echter opnieuw buigen. Jesper Brouwer was verantwoordelijk voor de 2-0. Een goal met een buitenspelluchtje, maar de onpartijdige besloot de treffer toe te kennen. Namens Wagenborger Boys dook Niels Berends in het strafschopgebied van BATO op, maar werd teruggefloten. Nadat Fokko Jan Sebens het veld had verlaten met hamstringklachten, was de bank van de Boys leeggeplukt. De ook al niet fitte Erwin Lalkens was de laatste pion die nog gebruikt kon worden.

BATO trok zich van al dat leed niets aan en kwam na ruim een uur spelen op 3-0. Ook nu was het Jesper Brouwer die, weliswaar vanuit een buitenspelsituatie, voor de goal tekende. Hoewel de assistent-scheidsrechter van Wagenborger Boys de vlag de lucht in stak, reageerde de scheidsrechter niet. Dit tot woede en frustratie aan Wagenborger zijde. Na een goed opgezette aanval kwam BATO in de 75e minuut op 4-0 en die treffer betekende een hattrick voor Jesper Brouwer.

‘We hadden niet veel in de melk te brokkelen vandaag door de vele afwezigen, maar we waren behoorlijk gefrustreerd door de manier waarop er werd gefloten. Er zaten nogal wat discutabele beslissingen bij. Dan is het jammer dat je na een sportieve wedstrijd als deze, en ondanks het terechte verlies, toch nog met een slecht gevoel van het veld stapt’, aldus Enderle.

5e Klasse C Zondag
WEO uit Woldendorp heeft de eerste zege van dit seizoen te pakken. De uitwedstrijd tegen Groen Geel werd in een 1-3 overwinning omgezet. Jarno Oolders, Robert Smidt en Wouter Slager waren verantwoordelijk voor de treffers. De zondagtak van Oldambtster Boys kwam in en tegen Drieborg een 1-1 gelijkspel overeen, waarbij Kevin Weerd voor de Nieuw-Scheemders scoorde. Met SV Woltersum wil het nog niet erg vlotten. Ook na drie duels staat men nog met lege handen. In en tegen Kloosterburen werd namelijk met 2-1 verloren. Namens de Marnebewoners scoorden Rick Seelen en Matthijs Wolterman. Voor de gasten wist Quinten de Vries het net te laten bollen. Farmsum bleef in de uitwedstrijd tegen Alteveer op 1-1 steken. Teun Westerhuis liet zijn trainer Peter Ernst juichen nadat Alteveer de score al had geopend. De thuisploeg speelde een harde wedstrijd, maar mocht dat ook van scheidsrechter Spieard. Hij liet het allemaal begaan, maar vond een overtreding van Sidney Kosse wel goed genoeg voor geel.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"