Middelstum legt SC Stadspark op pijnbank

Middelstum heeft op eigen veld een goed vervolg gegeven aan het treffen met buurman De Fivel. Na de 5-2 winst in Zeerijp volgde nu een 9-1 overwinning op het onthutsend zwak spelend SC Stadspark. Halverwege het duel stond het al 5-0 voor de ploeg van trainer Jelmer Meinardi die een dag later zijn verjaardag zou vieren.

Het is voor de Stadjers te hopen dat er snel wat gaat veranderen, anders heeft men voor de winterstop een al een memorabel dieptepunt bereikt. Vorig seizoen vloog het team roemloos uit de derde klasse met een doelsaldo van 16 voor en maar liefst 145 tegen.

Ook in Middelstum was er niet veel te halen voor de Stadjers. Scorebordman Hendrik de Veen, een week eerder nog een helpende hand biedend aan thuisclub De Fivel, moest de bordjes heel wat keren digitaal verhangen.

Na een kwart wedstrijd werd de score geopend door Robert Bos en daarna was het hek van de dam. Romke Korpershoek verdubbelde de marge, waarna het de beurt was aan Rutger Schuiling. Max Oldenhof zorgde met twee doelpunten voor de 5-0 ruststand en op dat moment leken de toeschouwers zich er van bewust te zijn dat een overwinning met dubbele cijfers tot de mogelijkheden behoorde.

Ook na de doelwisseling duurde het even alvorens Middelstum het net weer liet bollen. Aijolt Douma tekende voor 6-0 en Thijs Oosterhoff prikte minuten later de zevende Middelstummer goal achter de arme doelman van de Stadjers. Daan van Zalm was eveneens trefzeker en nadat de bezoekers middels Patrick Albers zowaar nog een tegengoal hadden weten te produceren, was het Thijs Nienhuis die nummer negen door De Veen liet optekenen.

Bij die negen doelpunten zou het blijven en ineens staat Middelstum weer daar waar ze afgelopen seizoen ook stonden, namelijk bovenaan de ranglijst. De competitie is echter nog jong en men komt niet elke week ploegen tegen van het kaliber SC Stadspark. Komend weekeinde staat er een bekerronde op het programma en dus heeft Middelstum wat langer tijd om van de monsterzege te genieten. Daarna wacht de uitwedstrijd tegen Mamio en zal men weer op scherp moeten staan.

* Middelstum – SC Stadspark 9-1 (5-0). Robert Bos 1-0; Romke Korpershoek 2-0; Rutger Schuiling 3-0; Max Oldenhof 4-0; Max Oldenhof 5-0; Aijolt Douma 6-0; Thijs Oosterhoff 7-0; Daan van Zalm 8-0; Patrick Albers 8-1; Thijs Nienhuis 9-1 (foto: Jaap van der Laan/Middelstum Info).

No Replies to "Middelstum legt SC Stadspark op pijnbank"