Zure nederlaag voor gehandicapt SV Bedum

SV Bedum heeft op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil van Marum verloren. Een doelpunt van Tom Boezerooy bleek voor de gasten voldoende te zijn om de winst mee naar huis te nemen. Een zure nederlaag voor het team van trainer Robbie Wentink, dat in een fase zit waarin het met veel blessures te kampen heeft.

De Bedumers willen dit seizoen graag bovenin de 2e Klasse L meedoen en daarvoor zul je wedstrijden moeten winnen. Het duel tegen Marum leek een uitgelezen kans om te laten zien waarom de paarshemden in de top zouden moeten staan. De Marumers hadden na drie wedstrijden zes punten op hun conto staan, terwijl SV Bedum er vier kon laten noteren. Dat het echter lastig zou worden om tot een goed resultaat te komen, was vooraf wel duidelijk. Oefenmeester Wentink kon ook nu niet in zijn sterkste opstelling van start gaan.

Naast doelman Jos Broekmans ontbraken ook Stef Klugkist, Richard de Boer, Luc Kuiper, Robert Kwant en Nigel Bakker. Een aantal anderen zat wel bij de selectie, maar was niet fit genoeg om in de basis te starten. ‘Ik wil me daar niet achter verschuilen, maar het is wel een flinke aderlating’, aldus Wentink.

Marum is geen tegenstander die je zomaar even aan de kant zet. De bezoekers beschikken over een tweetal goede spelers die snel en doelgericht spelen en een goede voorzet in de benen hebben. Dat lieten ze een aantal keren zien en doelman Jorik Smienk moest dan ook meerdere keren aan de bak om dreigend gevaar te bezweren. Dat deed hij overigens met verve. Mark Kruizinga was in de eerste heft nog het dichtst bij een treffer voor de gastheren, maar kwam niet tot afronding.

En net op het moment dat iedereen zich richting kantine zou begeven omdat de pauze aanstaande was, viel de enige treffer van de wedstrijd. Of er aan het bal veroveren van Marum nou wel of niet een overtreding aan vooraf ging bleef een discussiepunt. Niet voor de scheidsrechter van dienst. Fluitist Rozema liet doorspelen en vervolgens was het aan Boezerooy om zichzelf tot matchwinnaar te laten kronen. Goalie Jorik Smienk bleef niets anders dan de bal uit het net te gaan halen. Hij had het nakijken: 0-1.

Na de doelwisseling kwam SV Bedum amper in de problemen. De thuisclub domineerde zowel verdedigend als aanvallend in het tweede bedrijf. Er stond wat meer druk op Marum, waardoor de gasten wat minder de diepe bal konden spelen. Er konden ook wel wat mogelijkheden voor SV Bedum worden genoteerd, maar telkens ontbrak het laatste zetje of een beetje geluk. Dat was bijvoorbeeld zo bij een kopbal van Mark Kruizinga en een schot van invaller Timo Laninga. Hij was na een uur spelen Jimi Hoeksema komen vervangen. De poging van de Bedumer werd onderweg echter met de hand aangeraakt en had zomaar een strafschop kunnen opleveren. De onpartijdige zag echter niks in de onnatuurlijke onderbreking en dus bleef de roep om een penalty onbeantwoord.

Aan de stand zou niets meer veranderen en dus kon na het fluitsignaal geconcludeerd worden dat de meest gelukkige van de twee er na een gelijkwaardige wedstrijd met de punten vandoor was gegaan. Erg zuur voor de thuisclub, dat vond ook oefenmeester Robbie Wentink na afloop. ‘Ja, dit is gewoon jammer. Dit was niet nodig geweest. In de eindfase misten we vandaag net dat beetje geluk en doortastendheid om hier een goed resultaat te boeken.’

Over het niet kunnen inzetten van een aantal spelers zei hij: ‘We worden min of meer gedwongen om jongens in te zetten die nog niet klaar zijn om te spelen. Zij hebben nog wat trainingen nodig om bij het niveau van de selectie aan te haken. Ze moeten minuten maken terwijl we dat eigenlijk nog niet willen. Dat is zwaar voor hen. Ze doen hun stinkende best en spelen op karakter. We doen er alles aan en kunnen onszelf niks kwalijk nemen. In de laatste fase missen gewon een beetje geluk en doortastendheid’, aldus Robbie Wentink.

* SV Bedum – Marum 0-1 (0-1). Tom Boezerooy 0-1.

No Replies to "Zure nederlaag voor gehandicapt SV Bedum"