Overzicht amateurvoetbal

Deze week een vrij uitgebreid overzicht van de diverse gespeelde wedstrijden in de regio. Waarbij we het zeer op prijs stellen dat clubs steeds vaker een verslag opsturen. Waarvoor uiteraard onze dank. Mocht u iets ontdekken dat niet klopt of uw club ontbreekt? Laat het ons weten. We zullen er alles aan doen om dit recht te trekken.

1e Klasse F Zaterdag
DRACHTSTER BOYS – WINSUM 0 – 0

In de aanloop naar het bekertreffen met het VEV ’67 van oefenmeester Kees Pranger heeft Winsum doelpuntloos gelijk gespeeld op bezoek bij Drachtster Boys. De gastheren kenden een goede fase in de eerste helft, maar wisten daar geen profijt uit te trekken. Aan Winsumer zijde waren er ook wel wat mogelijkheden. Zo kopte Raul Bello een corner van Tijs Mulder over het Drachtster doel en miste Yume Ramos na een pass van Thomas Kauw het doel. José Bello dacht tien minuten voor de pauze wel te hebben gescoord na een voorzet van Ramos. Zijn treffer vond echter geen genade in de ogen van de leidsman omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. Ook in het tweede bedrijf werd er van beide kanten van alles geprobeerd om het duel open te breken, maar de scherpte ontbrak en dus eindigde het duel zoals deze was begonnen.

3e Klasse C Zaterdag
THE KNICKERBOCKERS – NEC DELFZIJL 2 – 0
NEC Delfzijl heeft op de Zernike Campus in de stad Groningen een nederlaag opgelopen in het duel met thuisclub The Knickerbockers. Het was de eerste zege van dit seizoen voor de Groninger studentenclub.

De Delfzijlsters waren niet helemaal compleet, maar dat wilde trainer Roy Kamps niet als excuus aanvoeren. Het gemis van aanvaller Abdi Ege en de vakantie vierende centrale verdediger Gillermo Slijngard werd echter wel gevoeld. De gastheren speelden vooral de lange bal en daar hadden de Havenkanters veel moeite mee. In de omschakeling ging NEC Delfzijl niet goed met de geboden ruimtes om. Er waren te weinig loopacties zonder bal, men kon elkaar maar slecht vinden en het ontbrak aan bewegelijkheid.

Het was te merken dat The Knickerbockers nog maar een schamel competitiepunt had. De gastheren knokten voor elke meter en dat was bij de bezoekers wel een aandachtspunt. Als het dan qua spel niet loopt, moeten de mouwen opgestroopt worden. In de 15e minuut viel de openingstreffer. Bas Westerhuis bokste een inzet naast en uit de daaropvolgende corner dacht de goalie het leer op te pakken, maar liet de bal door zijn vingers glippen en vervolgens was het Koen Visser die profiteerde: 0-1.

De thuisploeg zakte vervolgens verder in en besloot met nog meer lange ballen te werken. NEC Delfzijl kreeg het daardoor erg lastig. Door een miscommunicatie tussen Bas Westerhuis en Arjen Klasens werd de stand naar 2-0 getild door Sander Stokman. Dat was na 57 minuten spelen. Op dat moment was het al wel duidelijk dat de bezoekers niet in staat waren om het blad nog om te draaien. ‘Er zijn nog voldoende aandachtspunten waar we het met elkaar over moeten hebben. We hebben nog geen tegenstander gehad die ons heeft weggespeeld, maar ook als het tegenzit moeten we laten zien dat we graag willen winnen. Dat venijn mis ik nog steeds binnen de ploeg. Strijden op het moment dat het allemaal niet wil lukken en het simpel houden. Hier ligt een schone taak voor mij. Voetballen kunnen de jongens echt wel’, sprak trainer Roy Kamps na afloop.

ADUARD 2000 – SC LOPPERSUM 0 – 4
Een ouderwets en effectief spelend SC Loppersum heeft de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 in ene 0-4 overwinning weten om te zetten. Helemaal compleet waren de Lopsters niet, maar dat leek het team van trainer David van der Kam deze keer niet te deren.

De gasten hadden de score al na zes minuten spelen kunnen openen. Joris Jurna schoot echter voorlangs. Tien minuten later deed hij dat nog een keer. De gastheren kregen het nauwelijks voor elkaar om ook maar een kans te laten noteren en na een half uur spelen was het dan wel raak voor SC Loppersum. Opnieuw was het Jurna die op pad werd gestuurd en aan de linkerkant de ruimte kreeg. Zijn harde voorzet verdween via een verdediger in het doel van de thuisclub: 0-1. Tien minuten later pikte Tim Maneschijn een bal in de zestien meter op en schoot beheerst raak: 0-2. Met die stand begonnen beide ploegen ook aan de thee.

Na de pauze veranderde het spelbeeld iets. Aduard kreeg door een vrij opportunistische speelwijze wat kleine mogelijkheden. Een bal op de lat was eigenlijk het enige echt gevaarlijke moment in het tweede bedrijf. SC Loppersum bleef ruimte krijgen en maakte daar gretig gebruik van. Na driekwart wedstrijd wist Joris Jurna een voorzet van Jacob Havinga prima af te ronden en was het duel wel beslist: 0-3. De 0-4 eindstand werd van een handtekening voorzien door Rik Buikema. Hij veranderde een voorzet net voldoende met het hoofd om de bal tegen het nylon te krijgen.

Er had misschien nog wel meer in gezeten, maar de verdedigers van Aduard lagen letterlijk en figuurlijk dwars na inzetten van Diederik Dijk en Tim Maneschijn. Coach David van der Kam was na afloop tevreden. ‘We hebben de kansen gelukkig verzilverd en geven nog steeds erg weinig weg. Na het debacle van vorige week lijken we weer een stapje te hebben gemaakt. Er waren wat wijzigingen in de achterhoede, maar dat pakte goed uit. Ze deden het prima. Ik ben trots op de ploeg hoe ze dit duel hebben aangepakt. Dit moeten we echter elke week kunnen opbrengen. Gewoon je niveau halen, dan hebben we een ploeg die van iedereen kan winnen.’

NOORDWOLDE – NIEKERK 3 – 1
Over de gehele wedstrijd gezien heeft Noordwolde een terechte zege geboekt op Niekerk. De gasten kozen er voor om in te zakken en weinig ruimte weg te geven. In de omschakeling werden ze wel een paar keer gevaarlijk. Als de pass vanuit het middenveld wat eerder was gekomen, hadden ze voor nog meer dreiging kunnen zorgen. Doelman Lennart Havinga hoefde nu meer een keer de bal uit het net te halen.

De goalie was overigens prima op dreef en zag zijn team in de tweede helft minder vaak in de problemen komen. Dit had met name te maken met het winnen van de tweede bal op het middenveld en deze, in tegenstelling tot de eerste helft, niet meteen weer te verliezen. In de 52e minuut viel de eerste goal van de wedstrijd. Een hoekschop werd door Marco Vos, die altijd wel op de goede plek staat, tegen het nylon gekopt: 1-0. Veel plezier beleefde Noordwolde niet aan de voorsprong, want twee minuten later was Niekerk alerter dan de defensie van de gastheren en kon Bernard Noorman voor 1-1 tekenen.

Noordwolde liet zich er niet door van de wijs brengen en wist in de 68e minuut andermaal aan de leiding te komen. En ook nu was het Marco Vos die raak wist te mikken: 2-1. De wedstrijd was vervolgens gelopen toen Bill Baar in de 84e minuut na een individuele actie en wat hulp van de tegenstander de eindstand op 3-1 wist te bepalen.

4e Klasse C Zaterdag
SV DE HERACLIDEN – HOLWIERDE 1 – 0
Holwierde toog zaterdag vol vertrouwen naar Uithuizermeeden om daar gastheer SV De Heracliden te bestrijden, maar keerde teleurgesteld terug naar het eigen sportpark Katmis. Na negentig minuten stond er namelijk een 1-0 eindstand op het scorebord van de Meister club.

De gastheren vonden het prima dat het team van trainer Danny Schudde het spel wilde maken. Ze speelden compact en probeerden met lange halen hun voorwaartsen aan het werk te zetten. Dat pakte halverwege de eerste helft goed uit. Christian van den Broek schatte een bal vanaf de zijkant verkeerd in, waarna Kevin Jaarsma het speeltuig wist te controleren. Hij kapte naar rechts en schoot het speeltuig vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising. Doelman Wouter Kingma had het nakijken: 1-0.

Holwierde probeerde van alles op het niet al te beste speelveld, maar wist zich geen echte kansen te creëren. Bijna niets lukte en ondanks omzettingen en spelerswisselingen bleken de gasten niet in staat om het wedstrijdbeeld om te draaien. Een bal die van de lijn werd gehaald en een poging die op de lat belandde, het zat Holwierde ook niet mee. Vlak voor tijd leek SV De Heracliden het duel definitief in het slot te zullen gooien toen Martijs Delker alleen voor doelman Wouter Kingma verscheen. Die redde echter bekwaam. Yirsan Bouman was met een vrije trap nog dicht bij de gelijkmaker, maar goalie Appie de Jonge wist dat te voorkomen. Het werd al met al een teleurstellende middag voor de Holwierders en uiteraard een prima weekend voor het team van trainer Jaap Danhof.

SIOS – MAMIO 1 – 3

DVC APPINGEDAM – AMICITIA VMC 1 – 0
De gastheren waren in het eerste bedrijf, met name aan de bal, vele malen beter op dreef dan de Stadjers. Echt grote kansen konden er echter niet genoteerd worden. Mogelijkheden waren er wel. Een pass van Nick Veentjer op Bas Groenewold mislukte en vanuit de tweede lijn vloog een schot van Ronald Hund naast. Amicitia VMC kreeg geen enkele kans.

In het tweede bedrijf rukte DVC Appingedam het gaspedaal wat dieper in en speelden ze sterk. Diyar Kaya had als invaller voor Ronald Hund (werk) een opvallende rol. Hierdoor kreeg de thuisclub wat meer kansen. Uit een corner van Romano Kisman scoorde invaller Jurelly Torbed de openingstreffer: 1-0. Hij kreeg net als Jeroen van Hunnik nog wat mogelijkheden. Van Hunnik maakte weer speelminuten na een jaar van blessureleed vanwege een gescheurde achillespees. Volgens trainer Duurt Dijkman was de kracht van de bank van doorslaggevende aard. Amicitia VMC wist het tempo van de Damsters op den duur niet meer bij te benen.

In de slotfase werd het allemaal wel wat minder bij DVC, maar de thuisclub kwam niet in de problemen en de overwinning was dan ook terecht. ‘Toch zullen we wel meer kansen moeten zien te creëren’, liet Dijkman zich n afloop ontvallen.

5e Klasse D Zaterdag
FC LEO – ZEC 1 – 0
Het Leenster FC LEO heeft op eigen veld de winst weten op te strijken in het duel met ZEC. Een voorzet van Rick Koster werd in de 28e minuut door Jasper Wiersum achter doelman Nick Blok gekopt: 1-0.

Dat de sterkste niet altijd wint, bleek in Leens maar weer. ZEC kwam beter voor de dag en had ook meer van het spel. En dat ondanks het feit dat de Zandeweersters nogal wat problemen kenden in de aanloop naar de wedstrijd. De met corona kampende Jelle Rozeboom ontbrak en ook Gijs Balkema (hersenschudding) kon niet aantreden. Sander Kruit had de hele week niet kunnen trainen in verband met werkzaamheden.

Volgens trainer Marinus Siekman ontbrak de scherpte binnen zijn team. FC LEO kwam na de openingstreffer wel zwaar onder druk te staan, maar bijvoorbeeld Kjell Posthumus en Melvin Sikkema lieten de mogelijkheden liggen om tot scoren te komen. Ook Mijo Maros liet dat na. En dus kon het team van trainer Rowan Rozema na negentig minuten opgelucht doorademen. De derde overwinning van dit seizoen was een feit en daarmee hebben de Leensters zich achter RZ Baflo en Zeester genesteld, die na vier duels nog zonder puntverlies zijn.

Rozema vond de overwinning terecht. ‘Voetbal is een teamsport en vanuit dat perspectief is dit ene terechte uitslag. De kansenverhouding lag nagenoeg gelijk. ZEC had inderdaad meer spelaandeel, maar daar koop je niet zoveel voor.’

SV TEO – EZINGE 0-10
Ezinge beleefde een gemakkelijke middag in Ten Post waar een gehavend SV TEO met 0-10 werd verslagen. Het doelpuntenfestijn werd in de 4e minuut geopend door Jasper Dijkstra. Hij was attent toen de doelman een schot van Jesper Bouwman niet onder controle wist te krijgen.

Dijkstra was ook de aangever van de 0-2. Hij vond Wiebe Leistra die vervolgens de bal in de verre hoek krulde. Na 25 minuten zocht Dijkstra wederom Leistra. Die probeerde met een halve omhaal te scoren, maar raakte de bal verkeerd. Nick Rosema was vervolgens attent om de 0-3 binnen te schieten. Voor het rustsignaal werd er vervolgens drie keer gescoord. De 0-4 kwam, op aangeven van Wiebe Leistra van de voet van Jasper Dijkstra. De 0-5 werd gescoord door Nick Rosema die attent was toen Dijkstra op de lat schoot. Rosema verliet na zijn tweede treffer geblesseerd het veld en werd vervangen door Peter Vergeer. Op slag van rust mocht Wiebe Leistra vanaf elf meter aanleggen na een vermeende handsbal. Hij faalde niet en bepaalde ruststand op 0-6.

In de rust vervingen Julian Kemkers en Niels Giesen respectievelijk Jasper Dijkstra en Ewart Gerritsen. De Ezinger storm was gaan liggen en het duurde ruim twintig minuten voor er weer werd gescoord. Na een goede aanval via invaller Kemkers en Jesper Bouwman scoorde laatstgenoemde zijn eerste treffer voor Ezinge: 0-7.

Aanvoerder Paul Broekhuizen deed ook een duit in het zakje toen de doelman een schot van Wiebe Leistra los liet en van dichtbij de 0-8 binnen schoot. Invaller Niels Giesen was de maker van de 0-9 toen hij een rebound na een schot van Jordy Huizingh tegen de touwen joeg. Voor Giesen was het ook zijn eerste treffer voor Ezinge. Het slotakkoord was voor topscorer Leistra die die met zijn derde van de middag de maker van de 0-10 was.

ZEESTER – NOORDPOOL UFC 3 – 1
Het Zoutkamper Zeester is ook na vier wedstrijden nog zonder puntverlies. In eigen huis werd Noordpool UFC met 3-1 verslagen. Het ging allemaal niet vanzelf, want de gasten stonden halverwege de wedstrijd nog met 0-1 aan de leiding door een treffer van Sam Doornbos Clevering.

De Uithuizers waren aanvankelijk de beter voetballende ploeg, hadden het middenveld goed onder controle en ook opbouwend ging het goed. Toch waren er maar weinig echte kansen om de score open te breken. De treffer en de voorsprong van de gasten waren zeker niet onverdiend toen men aan de thee mocht beginnen.

Na de doelwisseling kantelde het duel. Zeester speelde met meer druk naar voren en dat resulteerde uiteindelijk in drie treffers. Die kwamen op naam te staan van Chris Noordhoff, Jan-Wouter Zwart en Jordy Knol. Uiteraard was trainer Jaap van der Ploeg in zijn nopjes met het resultaat. Op de vraag of hij dit had verwacht, zei de oefenmeester; ‘Dat we om de eerste periode mee zouden doen had ik wel verwacht omdat veel kanshebbers tegen elkaar moeten in de eerste fase van de competitie. Overigens heeft RZ Baflo nu de beste papieren.’

RZ BAFLO – OKVC 4 – 1
Gastheer RZ Baflo, na drie duels nog zonder puntverlies, kwam al vrij snel in de wedstrijd tegen OKVC op achterstand door een treffer van Bob Boonstra nadat rechtsback Sam Lukassen de bal verkeerd had gekopt en vanwege een bloedneus even naar de kant moest. De Oldehoofsters profiteerden meteen van de overtalsituatie: 0-1.

Dat was even schrikken voor het team van trainer Willem Kluin, dat een kwartier nodig had om alles weer op zijn plek te zetten en zich daarna goed herstelde. Na een goede aanval over rechts was het Duncan Torrenga die de bal diagonaal binnen wist te schieten: 1-1. Het was de treffer die al eerder had kunnen en misschien wel moeten vallen.

In de tweede helft ging het allemaal wat moeizaam. Doelman Cedric Tillema liep een gat in zijn hoofd op na een botsing met de spits van OKVC en moest behandeld worden. Het spel lag minuten lang stil, werd uiteindelijk hervat en na die vertraging was het Chris ten Boer die de thuisploeg naar 2-1 wist te koppen.

Een slippertje van de doelman van OKVC leidde tot de 3-1 van Duncan Torrenga en uiteindelijk bepaalde Reinout Geuze de eindstand op 4-1. ‘We hebben eigenlijk nog wel meer mogelijkheden gehad om te scoren, maar dit is een mooie overwinning’, aldus Kluin. Hij kan nu als trainer zeggen dat hij met twee verenigingen nog steeds zonder puntverlies is en in beide gevallen zich ook nog eens koploper mag noemen.
Overigens vertrok Tillema na de wedstrijd nog wel richting ziekenhuis om even naar de hoofdwond te laten kijken. Volgens Kluin werd hij daar ‘vakkundig gelijmd’ en liep het dus allemaal nog goed af.

STEDUM – EENRUM 2 – 1
Stedum heeft de thuiswedstrijd tegen Eenrum winnend weten af te sluiten. Eenvoudig ging het allemaal niet voor het team van trainer Cris Feldman. Sterker nog, de gastheren mochten blij zijn dat doelman Tomas Reeker na een vijftal minuten spelen niet met rood van het veld werd gestuurd nadat hij een Eenrumer had aangetikt. Scheidsrechter Meijer trakteerde de goalie op geel en daar kwam hij goed mee weg.
Het was even een schrikmomentje voor de geelzwarten, die vervolgens in de 12e minuut op voorsprong wisten te komen. Milan de Vries veroverde de bal namens de gastheren, behield het overzicht en speelde Lars Hofman aan. Diens voorzet werd door Matthijs Colstee tot doelpunt gepromoveerd. Vlak voor de thee kwam een toen goed spelend Stedum zelfs op 2-0 nadat een vrije trap van Tiemen Dijk in de rebound door Colstee werd verzilverd. Niets leek een gemakkelijke middag voor Stedum nog in de weg te staan, maar de praktijk wees anders uit. Eenrum besloot na rust de tanden nog eens stevig in het duel te zetten en de thuisclub kwam amper aan voetballen toe. Toen Michiel Pierens er in de 51e minuut 2-1 van wist te maken, lag de weg naar de gelijkmaker open. Die zou niet meer vallen en daarmee deden de bezoekers zichzelf te kort.

DE LAUWERS – WARFFUM 1 – 3
Het was voor Warffum puzzelen geblazen om afgelopen zaterdag twee representatieve teams op de been te krijgen. Uiteindelijk ging het tweede elftal met precies elf man op pad en toog het vlaggenschip met dertien spelers richting Warfstermolen om daar tegen De Lauwers te spelen. De thuisclub werd voor de competitie getipt als een van de kampioenskandidaten, maar kan die aspiraties vooralsnog niet waarmaken. Warffum kwam met een zege op zak weer naar huis.

Waar het een week eerder na zeventig minuten spelen tegen RZ Baflo mis was gegaan, was het voor Warffum nu zaak om het fysiek en mentaal tot het laatste fluitsignaal vol te houden. Het veld van De Lauwers lag er goed bij en leende zich prima voor een mooie pot voetbal. De intenties van beide teams werden al snel duidelijk. Voetballen wanneer dat lukt en druk zetten op het moment dat de tegenstander in balbezit was. Warffum had dat net iets beter voorelkaar en wist de openingstreffer te scoren. Een onderschepping op de helft van De Lauwers werd diep gegeven en het was Remon Bijsterveld die het speeltuig feilloos in het net wist te deponeren: 0-1.

Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en echt grote kansen vielen er niet te noteren. Tot het moment dat De Lauwers erg opzichtig de fout in ging en Bijsterveld oog in oog met de goalie van de gastheren kwam te staan. Hij schoot echter te gehaast en zag de inzet naast het doel verdwijnen. De thuisclub werd gaandeweg de eerste helft wat sterker en op slag van rust wisten ze zelfs langszij te komen na een verdedigende fout. Die werd meteen afgestraft door Robert Lietmeijer: 1-1. Warffum was even van slag geraakt, zag Martijn Fokkema nog een kans krijgen, maar werd gered door het fluitsignaal dat de theepauze inluidde.

Meteen na de hervatting waren het de ‘kanaries’ die de aanval zochten en andermaal was het Remon Bijsterveld die zich liet feliciteren, nadat hij het leer bij de eerste paal binnen had weten te tikken: 1-2. De meeste supporters zullen de goal niet eens hebben gezien, omdat ze nog uit de kantine moesten komen. Grote mogelijkheden deden zich daarna niet meer voor. De Lauwers probeerde er nog wel een offensief uit te persen door wat spelers door te schuiven, maar de aanvoer naar de voorste lijn bleef achter. Daarbij kwam nog eens dat de defensie van Warffum als een huis stond. In de extra tijd was het Roy Kuipers die aan alle twijfels een einde wist te maken door met een verdekt schot voor 1-3 te zorgen.

‘Gezien de kansen in de tweede helft hadden wij er minimaal nog twee moeten maken, maar dat we de wedstrijden op deze manier binnen weten te slepen is op het mentale vlak een groot compliment waard. We hebben nu een weekje rust en maken ons dan op voor de strijd tegen Zeester, dat ook een fysiek sterk team heeft’, aldus trainer Nico de Vries.

5e Klasse E Zaterdag
OOSTERPARKERS – GEO 2 – 7
Het bleek al snel dat het bezoekende GEO uit Garmerwolde veel te sterk was voor gastheer Oosterparkers. Het werd dan ook een zeer eenzijdige wedstrijd. De thuisclub liet zich vrijwillig op de eigen helft terugzakken en probeerde het de ploeg van trainer Leendert Nieborg middels counters lastig te maken.

Dit wilde niet echt lukken, want kansen waren een schaars goedje in het eerste bedrijf. GEO deed dat stukken beter en scoorde na twintig minuten spelen de 0-1 via Bart van der Tuuk. Daarna was het snel gedaan met Oosterparkers.

Nog voordat het rustsignaal had geklonken was GEO al naar een 0-4 voorsprong weggelopen. Bart van der Tuuk scoorde nog een keer en Jurry de Boer tekende eveneens voor twee treffers. Aan het spelbeeld veranderde na de pauze niets. Alex Sarfo maakte er 0-5 van en Jurry de Boer tekende voor 0-6. In het laatste kwart van de wedstrijd begon GEO wat nonchalant te voetballen en incasseerde daardoor twee tegentreffers van Edmar Janga. Verder lieten de Garmerwolders het niet komen. Sterker nog, Jurry de Boer liet zijn vierde van de middag noteren en bepaalde de eindstand daarmee op 2-7.

GRC GRONINGEN – SGV 2 – 2
Bij het Schildwolder SGV gaat het nog niet van een leien dakje. Zaterdag moest coach Michel Dammer met veertien spelers op pad, waarvan drie uit de O19. Sven Korthuis (16) startte in de basis, Wouter Steen viel na twintig minuten al in en Lucas Schilthuis maakte het slot van de wedstrijd vol. De oorzaak van de wisselingen zat hem in blessures en ziekte.

SGV ging overigens goed van start en kreeg al snel een mogelijkheid. Luca van Loenen dook alleen voor de keeper van de Stadjers op maar had teveel tijd nodig. Na elf minuten was het wel raak. Van Loenen stond aan de basis van de treffer die Jos Hoeksema op zijn naam liet schrijven: 0-1. In de eerste helft viel er verder weinig opzienbarends te noteren, of het moest het uitvallen van Will Snijder al zijn met hamstringklachten.

Net op het moment echter dat SGV met de voorsprong dacht te gaan rusten, sloeg GRC Groningen toe. Een verre ingooi werd in eerste instantie nog weggewerkt. De bal belandde op de rand van het strafschopgebied bij een Stadjer die ineens uithaalde en dat betekende 1-1.
Binnen een minuut na de hervatting wist SGV andermaal aan de leiding te komen en weer was het Jos Hoeksema. Via een kluts na een voorzet van Kevin den Otter prikte Hoeksema het leer binnen: 1-2. In de 55e minuut kneep GRC er tussenuit. Jesse Roelfsema kon de voorzet er niet uit halen en vervolgens was het simpel raak schieten: 2-2. Hoeksema raakte daarna geblesseerd aan de hamstring en moest het speelveld verlaten. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal werd Luca van Loenen uit de wedstrijd geschopt. Dat de zondaar er zonder een prent af kwam, was op zijn zachtst gezegd verwonderlijk. ‘De uitleg van de fluitist was dat het toch al bijna tijd was en dat dit soort kaarten alleen voor de KNVB maar interessant was’, zei coach Dammer na afloop.

SGV speelde het restant met tien man vol en kreeg zelfs nog een mogelijkheid om de winst naar zich toe te trekken. Een geplaatst schot van Sven Korthuis verdween centimeters langs de verkeerde kant van de paal en dus bleef het bij de remise. Dammer: ‘Wat je hieruit moet concluderen? Dat we weer geen drie punten hebben gepakt terwijl het wel mogelijk was geweest. Het is mooi dat we elke wedstrijd tot aan het slot om de winst mee kunnen doen, maar vier punten uit vier wedstrijden is een te mager resultaat. We maken ook teveel individuele fouten die ons punten kosten.’

5e Klasse F Zaterdag
WAGENBORGER BOYS – ZNC 1 – 1
Wagenborger Boys heeft voor eigen publiek een verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen ZNC. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het wedstrijdformulier vermeld en dat was gezien het wedstrijdbeeld wel een terechte uitslag.

In de eerste helft hadden de bezoekers het betere van het spel. Dat was vooral in de beginfase het geval waarbij er volop druk werd gezet op de defensie van Wagenborger Boys. De ene na de andere kans werd echter door de bezoekers om zeep geholpen. De thuisclub wist daar niet zo veel tegenover te zetten en hoopte alleen maar dat men de rust zou halen zonder schade op te lopen. Dat was ze bijna gelukt, ware het niet dat de scheidsrechter van dienst de Zuidbroek Noordbroek Combinatie in de 46e minuut een strafschop toekende die feilloos binnen werd geschoten door Leroy Stegmeijer: 0-1.

Na de theepauze kwamen de Boys beduidend beter uit de kleedkamers. Het team stond beter in de organisatie en ineens kregen ze ook kansen. Een schot van Erik Kort spatte op de lat uiteen en een poging van invaller Mike Poker werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Voor Wagenborger Boys leek het duel als een nachtkaars uit te gaan, maar in de 92e minuut werd de bal opnieuw op elf meter gelegd. Nu waren het de gastheren die een strafschop mochten nemen. Wesley Sannes liet zich dat klusje niet afnemen en zorgde voor 1-1. Door hard te werken en ook nog eens acceptabel te spelen, kregen de Wagenborgers waar ze recht op hadden. Ondanks het feit dat er maar liefst zeven gele kaarten werden genoteerd, sprak trainer Reitze Enderle naderhand van een sportieve wedstrijd. Hij kon voor het eerst ook weer beschikken over Ruben de Gries en Jaap Enderle, die na lang blessureleed minuten konden maken.

MEEDHUIZEN – VVS 0 – 4
Het Oostwolder VVS heeft de uitwedstrijd in en tegen Meedhuizen met duidelijke cijfers gewonnen. De gasten hadden moed geput uit de overwinning op aartsrivaal SC Scheemda en waren vast van plan om daar een goed vervolg aan te breien.

VVS begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook kleine kansen. René Dijksterhuis wist een afgeslagen schot tot doelpunt te promoveren en brak het duel daarmee open: 0-1. De gasten hadden wat moeite met het verwerken van de tweede bal, waardoor Meedhuizen soms gevaarlijk kon worden. Nog voor de pauze wist het team van trainer Egbert Bosma de marge te verdubbelen toen Danny van Lang een voorzet van Leon Boer tegen het nylon mikte: 0-2.

Na de rust speelde Meedhuizen een stuk sterker, maar wist zich geen grote kansen toe te eigenen. Bijzonder keeperswerk, of beter gezegd het gebrek daaraan, ging vooraf aan de tweede treffer van Dijksterhuis. Hij was nog in duel met een tegenstander toen hij zag dat het doel leeg was en vervolgens schoof hij de bal met de linkervoet binnen: 0-3. Na die treffer was het verzet van Meedhuizen gebroken. Invaller Gerjan Drenth tekende daarna voor de 0-4 eindstand. Een compliment was er voor VVS-goalie Tim Ludwig, die een paar keer goed ingreep en er daarmee voor zorgde dat VVS opnieuw de nul had weten vast te houden.

SC SCHEEMDA – BATO 3 – 1
Na de bittere pil van een week eerder was SC Scheemda uit op eerherstel en dat moest op eigen veld tegen BATO gebeuren. De gasten hadden de voorgaande wedstrijd wel in winst om weten te zetten en waren van plan om hier een goed vervolg aan te geven. Het werd een prima wedstrijd waarin beide teams een helft voor zich mochten opeisen, maar SC Scheemda aan het einde de punten in de knip stak.

Twee voetballende ploegen lieten een leuk schouwspel zien waarbij SC Scheemda in de eerste helft slordig speelde, met name in de opbouw. Op het middenveld werd de bal meerdere keren zomaar ingeleverd. Ook was de eindpass niet goed en BATO wist daardoor een aantal keren gevaarlijk te worden. In de 11e minuut was het Niek Smit die namens de Scheemders meer had moeten doen met een grote kans en zeven minuten later leek Danny Blaauw op weg naar de openingstreffer. Een verdediger van BATO veegde echter het standbeen van de spits onder zijn lichaam weg. Iedereen wachtte op een fluitsignaal, want dat dit een strafschop ging worden was wel duidelijk. De fluitist van dienst dacht er anders over en lachte alles weg.

BATO leek in de tegenstoot de leiding te zullen nemen, maar nu gooide de vlaggenist van SC Scheemda roet in het eten. Er was sprake van buitenspel en dus ging dat feestje niet door. Na balverlies op het middenveld toog BATO andermaal richting het Scheemder doel. De inzet knalde echter op onderkant lat. Vlak voor de thee kwamen de gasten dan toch op voorsprong. Ramon Ab liet een tegenstander uit zijn rug komen en vervolgens was het Jesper Brouwer die de 0-1 liet aantekenen.

SC Scheemda moest na de thee vol aan de bak en dat gebeurde dan ook. De vechtlust was er weer en BATO was geen schim van de ploeg die het de gastheren voor de rust zo moeilijk had weten te maken. In de 61e minuut was het Thijs Heeg die de thuisclub langszij bracht: 1-1. De Scheemders schakelden nog een tandje bij en er ontstonden kansen voor het team van trainer Gerrie Drent om het duel naar zich toe te trekken. Dat gebeurde ook, al duurde het wel tot de slotfase alvorens het overwicht in doelpunten uitgedrukt kon worden. Op aangeven van Marvin Ab was het Danny Blaauw die in de 81e minuut voor 2-1 wist te zorgen en vijf minuten later gooide de goalgetter het duel op slot door een op een met de doelman van BATO rustig te blijven, hem te omspelen en de 3-1 binnen te tikken.

Oefenmeester Drent was na afloop van mening dat BATO voor de thee meer uit het duel had moeten halen. ‘Wij hebben na de pauze echter veerkracht getoond en het eerherstel gekregen waarnaar we op zoek waren’, zei hij na afloop.

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN – GIETERVEEN 3 – 3
In Siddeburen was Julian Pot de gevierde man met drie treffers en stond Karsten Wieringa twee keer aan de basis van een goal, maar meer dan een punt wist men niet aan het treffen met Gieterveen over te houden.

De thuisclub kwam aanvankelijk op achterstand te staan door een goal van Jesse Nijhuis, maar poetste deze na een half uur weg. Daarvoor werden afspraken niet nagekomen, kwamen veel passes niet aan en was er te weinig beleving. Na wat omzettingen wisten de gastheren toch met een voorsprong te gaan rusten.

Zes minuten na de doelwisseling werd het zelfs 3-1 en leek Siddeburen op weg naar een overwinning. Daarna ging het echter mis. Er werden teveel duels verloren en uiteindelijk wist Gieterveen daar twee keer van te profiteren. Stefan van der Veen en opnieuw Jesse Nijhuis zorgden er voor dat de gasten een punt mee naar huis konden nemen.

Volgens coach Peter Poort was er sprake van een ‘rumoerige’ wedstrijd, zowel binnen als buiten de lijnen, waarin de scheidsrechter aan beide kanten de bal op de stip had kunnen leggen. ‘We hopen dat we de komende weken de neerwaartse spiraal weten om te buigen’, aldus Poort.

5e Klasse C Zondag
WEO – ALTEVEER 5 – 0

WEO begon sterk aan het duel met Alteveer en kwam al na tien minuten spelen op voorsprong door een treffer van Daniël Boekee. Vervolgens was het Niels Jansen die de marge wist te verdubbelen. De thuisclub ging daarna mee in het spel van de tegenstander en dat kwam het voetbal niet ten goede. Na de thee ging het stukken beter en werd het doel van de tegenstander ook weer gevonden. Lars Dallinga zorgde voor 3-0 en een vrije trap van Wouter Slager betekende 4-0. Uiteindelijk wist Kebba Darboe de eindstand op 5-0 te bepalen. Een meer dan verdiende overwinning waarmee WEO na vier ronden op twee zeges en twee verliespartijen staat.

SV WOLTERSUM – YDE DE PUNT 1 – 4
Yde de Punt liep gastheer SV Woltersum aanvankelijk compleet van de sokken. Ze verloren niet alleen de punten aan de gasten, maar zagen ook Bram Lindenhoff zwaar geblesseerd wegvallen.

In de allereerste minuut gaven de gasten al een waarschuwing af maar keeper Chris Brilman kon nog redding brengen. Enkele minuten later was het wel raak. Onnodig balverlies aan de zijlijn, leidde tot het in het midden aanspelen van spits Mark Koops van Yde de Punt. Hij kreeg een vrije doortocht en liet keeper Chris Brilman kansloos: 0-1.

In de 20e minuut werd de marge verdubbeld. Een snoeihard schot van de gasten stompte Brilman het doel uit, maar de inlopende Koops reageerde sneller dan de defensie van SV Woltersum. Een minuut later lag nummer drie in het doel na aanval via de rechterkant kwam bal bij Koops terecht en die tekende voor de derde en dus een hattrick: 0-3.

In de 30e minuut werd er nog keihard op de paal geschoten, waarna Brilman de bal alsnog te pakken kreeg. Zes minuten later was er een hoge voorzet van Michael de Vries, maar Dennis Ruben schampte de bal slechts, anders had hij de Woltersummers dichterbij kunnen brengen. Niet veel later belandde een crosspass van Mickie Vermeulen in de voeten van de opkomende linksback Loek Mulder, maar net op het moment dat hij bin het strafschopgebied van de gasten wilde uithalen, werd de bal met een sliding van zijn voet getikt.

In de tweede helft kwam Thomas Bouwman in het veld voor Michael de Vries. SV Woltersum probeerde de achterstand te verkleinen en kreeg zowaar wat kansjes. Toch waren het de gasten die scoorden. In de 58e minuut veroverde Koops de bal, stoomde op naar de goal en scoorde 0-4.

De thuisclub toonde karakter, ging opeens beter voetballen en zorgde voor veel meer dreiging. Roan Bouwman kwam in het veld voor Noah Darwinkel en niet veel later kwam Joep Vermeulen zijn broer Mickie vervangen. Dit was tevens de laatste wisselmogelijkheid. Nog geen twee minuten later stonden de gastheren met tien man omdat Bram Lindenhoff, na een ongelukkige botsing, met een zware schouderblessure van het veld en naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

SV Woltersum sloeg zich met verve door het laatste kwart heen en mocht in de 78e minuut vanaf elf meter aanleggen. Dennis Ruben schoot de 1-4 feilloos binnen. In de slotfase ging het op en neer en in de 86e minuut was er nog een prima redding van Chris Brilman op een vrije trap en een minuut later op een hard afstandsschot.

In de 89e minuut nam Tabe van der Laan een vrije trap op eigen helft. De bal kwam bij Quinten de Vries terecht, die op zijn beurt Dennis Ruben de bal toespeelde. Het leer stuiterde echter te hoog op en het schot verdween langs de verkeerde kant van de paal. Na 92 minuten vond de zéér goed fluitende scheidsrechter Bert Visser uit Emmeloord het genoeg en floot de sportieve wedstrijd naar het einde. Een duel dat verdiend gewonnen werd door Yde de Punt, maar wel met een bittere nasmaak vanwege het uitvallen van Lindenhoff.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"