Leden dojo Kyôchô uit Delfzijl naar EK

JiXi Tóth (20) en Nela Kostalova (16) zijn door de karatebond NSKO geselecteerd voor het Europees kampioenschap in Bulgarije. De twee leerlingen van dojo Kyôchô uit Delfzijl vertrekken samen met hun leraar Patrick Stegenga op woensdag 2 november naar Sofia.

Tóth en Kostalova zullen beide deelnemen in het onderdeel kata (technische stijlpatronen). Kostalova behaalde dit jaar al eerder goede resultaten door eerste te worden op de Open Belgische kampioenschappen en tweede op de Open Swiss. JiXi Tóth zal op dit EK ook deelnemen voor Nederland in de gevechtsklasse (kumite). Op zich een knappe prestatie om vanuit de jeugd door te stromen naar het volwassen fullcontact karate op dit niveau. Een klasse waarin men, op een gebitsbescjhermer na, zonder protectie vecht. Haar prijzenkast telt meer dan zestig bekers en er zijn meerdere eerste prijzen te vinden van Nederlandse jeugd-kampioenschappen op het gebied van kumite en kata.

De voorbereiding loopt volgens schema met als onverwacht hoogtepunt de privéles van Sensei Konrad, zesvoudig Europees kampioen kata uit Polen. Hij kwam op uitnodiging van trainer Inge een weekend lang lesgeven aan alle groepen van karateschool Kyôchô in Delfzijl (Foto: Kyôchô Delfzijl).

No Replies to "Leden dojo Kyôchô uit Delfzijl naar EK"