Opnieuw winst voor Delfzijlster bokser Abel Webisa

Abel Webisa van boksvereniging Delfzijl heeft opnieuw een bokswedstrijd winnend weten af te sluiten. Hij moest zaterdag aantreden tijdens een boksgala in Meppel, georganiseerd door de jubilerende Boksvereniging Emmen. Wegisa kwam in de derde partij voor de pauze in de ring. Hij nam het op tegen Diamo Francis van boksclub DB 20 uit Leeuwarden. Deze partij ging over drie ronden in de gewichtsklasse 71 kilogram.

Het was de tweede keer dat deze pugilisten tegenover elkaar stonden. Enkele weken geleden troffen ze elkaar in Doetinchem waar Abel ook
al de sterkste was. De bokser uit Leeuwarden wist dus waar hij aan begon en had de kans om revanche te nemen. Het werd een snelle en technisch mooi partij waarbij je kon zien dat de bokser uit Leeuwarden zich goed verweerde. Maar de Webisa raakte met linkse en rechtse directes meermalen het hoofd en lichaam van zijn tegenstander en scoorde hiermee de meeste punten.

De gediplomeerde etaleur uit Delfzijl stond zoals bekend zowel linksvoor als rechtsvoor en dat is voor een tegenstander zeer lastig. Webisa scoorde in deze technische mooi partij over alle ronden de meeste punten en werd dan ook door de jury beloond met een 3-0 overwinning. Ze waren het er unaniem over eens dat hij de sterkste was geweest. Trainer Dick Zwiers was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn pupil.

No Replies to "Opnieuw winst voor Delfzijlster bokser Abel Webisa"