Pelikaan S. maatje te groot voor Noordwolde

Noordwolde is niet in staat gebleken om eersteklasser Pelikaan S een loer te draaien in de eerste knockout-ronde van de districtsbeker. Hoewel de derdeklasser naar behoren speelde en het de Oostwolders nog knap lastig wist te maken, moest het team van trainer Elsin Yilmaz uiteindelijk toch nog met 0-5 buigen voor de gasten.

Het zou uiteraard een heerlijke stunt zijn als de geelzwarten het op eigen terrein zouden presteren om Pelikaan S. op de knieën te dwingen. De Oostwolders hadden al een midweeks duel in de benen. In de uitwedstrijd tegen het op dat moment nog puntloze Fean ’58 kwam de koploper van 1F niet verder dan een 2-2 remise. De brigade van trainer Jan Kloetstra zou er, zo was de verwachting, alles aan doen om deze halve misstap in en tegen Noordwolde weg te spoelen door in ieder geval een ronde verder te komen. De druk lag dan ook volledig aan de kant van de gasten.

Noordwolde was echter niet van plan om zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. Sterker nog, de gastheren stonden niet eens zo gek te spelen. Met wat meer fortuin waren ze in het eerste bedrijf zelfs op voorsprong gekomen. In de openingsfase van het duel liet de geslepen Marco Vos maar weer eens zien dat hij een lastig te bespelen aanvaller is. Hij kreeg tot drie keer toe de mogelijkheid om de doelman van Pelikaan S. te passeren. Twee inzetten van hem konden nog gekeerd worden, een derde lag al in het mandje. De reeds bejubelde openingstreffer vond echter geen genade in de ogen van scheidsrechter Rozema. Hoewel zijn assistent niets had gezien dat er ook maar op leek, besloot de fluitist dat er sprake van buitenspel was geweest en dus ging het feestje niet door.

De thuisclub voetbalde aardig mee met de bezoekers, die het tempo niet hoog genoeg wisten te houden en het Noordwolde daardoor ook niet erg lastig wisten te maken om overeind te blijven. Gaandeweg de eerste helft leek het er echter op dat de ploeg uit het Westerkwartier wakker was geworden en werd er een tandje bijgeschakeld. Toch zou het nog tot de 43e minuut duren alvorens dit een tastbaar resultaat opleverde. Een van richting veranderd schot van Omar Kavak plofte achter doelman Lennart Havinga: 0-1.

Het was een uiterst ongelukkig moment om op achterstand te komen, maar nog leek er niets aan de hand te zijn. De toeschouwers waren nieuwsgierig of Noordwolde in staat zou blijken te zijn om het voetballeven van de twee klassen hoger spelende gasten ook in het tweede bedrijf zuur zouden kunnen maken. Die gedachte werd na 55 minuten aan barrels geschoten door Fahim Bellghroub en dat gebeurde vanaf elf meter. Een bal vanaf de zijkant werd door Patrick Meima middels een sliding onderschept, maar omdat fluitist Rozema vond dat hij dat met twee benen vooruit had gedaan, kwam de bal op de stip te liggen en werd Havinga voor de tweede keer gepasseerd: 0-2.

En nog weigerde Noordwolde zich bij de feiten neer te leggen. Met wat meer controle over de bal had Dannick Meima zomaar voor de aansluiting kunnen zorgen, maar nu kreeg hij ruzie met het leer en daarmee was de angel uit de aanval gehaald. Na driekwart wedstrijd bleek dat het duel de gastheren de nodige kracht had gekost. De tank raakte zoetjesaan leeg, Pelikaan S. won meer duels en had logischerwijs meer inhoud. Uiteindelijk wisten de gasten in de slotfase naar 0-5 weg te lopen door treffers van Jan Hooiveld en Kasra Kahidi.

De geelzwarten hoefden zich na het klinken van het laatste fluitsignaal absoluut niet te schamen voor dit resultaat, vond ook trainer Elsin Yilmaz. ‘Wij hebben alles gegeven en het ze knap lastig gemaakt. Het is jammer dat die goal van Marco Vos is afgekeurd en ik zet mijn vraagtekens bij het geven van de strafschop. Uiteindelijk zie je dan toch dat het verschil in niveau je parten gaat spelen. Zij hadden meer vermogen in de benen. Dat konden wij niet meer bijsloffen. Desondanks ben ik trots op het team. Als we dit niveau in de competitie kunnen aantikken? Dan maken we het iedere ploeg lastig.’

Dat mag Noordwolde zaterdag laten zien als men bij Groen Geel op bezoek gaat. Dat veegde HFC ’15 een week eerder met maar liefst 6-1 van het veld. Noordwolde won dat weekend met 3-1 van Niekerk en heeft net als de komende tegenstander zes punten uit vier duels weten te verzamelen.

* Noordwolde – Pelikaan S. 0 – 5 (0 – 1). Omar Kavak 0-1; Fahim Bellghroub 0-2; Jan Hooiveld 0-3; Kasra Kahidi 0-4; Kasra Kahidi 0-5.

No Replies to "Pelikaan S. maatje te groot voor Noordwolde"