Duel Noordpool UFC-Stedum gestaakt wegens vechtpartij

De derby tussen thuisclub Noordpool UFC uit Uithuizen en het bezoekende Stedum is in de 88e minuut gestaakt bij een 4-0 stand in het voordeel van de gastheren. Alle goals in dit treffen kwamen op naam van Jarno van Ellen en dat is al een verhaal op zich. Zijn prestatie werd echter naar de achtergrond verdrongen door een vechtpartij, waarbij ook supporters waren betrokken. Volgens de trainers van beide clubs was het allemaal minder erg dan men wil doen geloven. ‘Het was een storm in een glas water’, aldus Cris Feldman van Stedum en zijn collega Bert van der Meer van Noordpool UFC.

Stedum verloor in Uithuizen vrij kansloos van een dynamisch en aanvallend goed spelend Noordpool UFC. Vanaf de eerste minuut was wel duidelijk dat er voor de gasten weinig eer te behalen zou zijn. Dat het uitgerekend Jarno van Ellen zou zijn die alle doelpunten voor zijn rekening zou nemen, was op zich wel bijzonder. De jongeling had een poosje terug de knuppel in het hoenderhok gegooid omdat hij niet tevreden was over het selectiebeleid. ‘Hij heeft er daarna even naast gestaan omdat we hem duidelijk hebben gemaakt dat alles geen vanzelfsprekendheid is. Als je wilt spelen, zul je er voor moeten knokken. Hij heeft even lopen mokken en is uiteindelijk teruggekeerd. Het is mooi dat hij de arbeid die hij vervolgens heeft verricht op deze manier weet te bekronen. Dat siert hem dan ook weer’, zegt Van der Meer.

Halverwege het duel stond het 2-0 voor de thuisclub in een tot dan toe sportieve wedstrijd die na de rust door Noordpool UFC werd beslist. Of de 4-0 ook de eindstand gaat worden, is nog even de vraag, want twee minuten voor het laatste fluitsignaal liep het ineens uit de klauwen. Meteen na de vierde treffer ontstond er een opstootje waarbij supporters zich ook niet onbetuigd lieten. Scheidsrechter Baron, nog druk doende om na de laatste treffer zijn administratie bij te werken, moest er op gewezen worden dat hij er verstandig aan deed om poolshoogte te gaan nemen bij de kemphanen. Toen was het hek echter al van de dam en kon hij niet veel meer doen dan het duel staken.

Stedum-trainer Cris Feldman snapt uren na de wedstrijd nog steeds niet wat nou precies de aanleiding is geweest van de massale vechtpartij zoals deze op social media wordt genoemd. ‘Een speler van Noordpool UFC en eentje van ons stonden wat uitdagend tegenover elkaar en voor we het in de gaten hadden, meende iedereen zich er mee te moeten bemoeien. Niemand had wat gezien, zelfs de scheidsrechter niet. Die kon dan ook helemaal geen kaarten uitdelen. Eigenlijk was de zaak vrij snel weer gesust en als je het mij op de man af vraagt? Dan was het een storm in een glas water.’

Bert van der Meer van Noordpool UFC laat zich in gelijksoortige bewoordingen uit over het incident. ‘Er zou een speler getrapt zijn, iemand zou hebben gespuugd en er was volgens omstanders sprake van racistische uitlatingen. Tja, wat moet je daar als club mee als je het zelf niet constateert. Als het wel zo is valt dat natuurlijk niet goed te praten, zoals het ook niet goed is dat supporters over de hekken springen om zich er mee te bemoeien. Ik denk dat de scheidsrechter heel verstandig is geweest om maar een einde aan de wedstrijd te maken.’

* Noordpool UFC – Stedum 4-0 (2-0). Jarno van Ellen 1-0; Jarno van Ellen 2-0; Jarno van Ellen 3-0; Jarno van Ellen 4-0. (Duel in 88e minuut getaakt wegens wanordelijkheden).

No Replies to "Duel Noordpool UFC-Stedum gestaakt wegens vechtpartij"