Belangrijke winst tafeltennissers Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars hebben belangrijke punten gescoord in hun uitwedstrijd tegen WELYNQ/TTV Maashorst. In het Noord-Brabantse Uden werd zaterdag een 2-5 overwinning behaald op de ploeg die een belangrijke concurrent is voor een plaats bij de eerste vier in de voorronde van de eredivisie en later mogen uitkomen in de kampioenspoule om het najaarskampioenschap 2022 van Nederland.

De teams rond de vierde positie op de ranglijst stonden voor aanvang van het duel dicht bij elkaar. Het was dan ook zaak minimaal een kleine overwinning uit het vuur te slepen. Arthur Bilas opende namens Klimaatgroep Stars tegen Joshua Bruce. De eerste twee games gingen gelijk op met in beide games toch winst voor Bilas. In de derde game liet de Belg er geen gras over groeien en won overtuigend.

Clement Chobeau (zie foto) kwam wat moeilijk op gang tegen Jochem de Hoop. Toch kwam hij geen moment in gevaar en zorgde voor een 2-0 voorsprong. Colin Rengers ging tegen Juan Pedro Sanchez Terrones goed van start en won de eerste game. Toch was het uiteindelijk de speler van de gastheren die de partij naar zich toe trok en de pauzestand op 2-1 in het voordeel van Klimaatgroep Stars wist te zetten. In zijn wedstrijd tegen Bruce Joshua liet Clement Chobeau zien dat hij in de Nederlandse eredivisie zijn mannetje staat. Steeds als hij achter kwam te staan zette hij een tandje bij en won.

De wedstrijd kende veel mooie balwisselingen en stond bol van spanning. Arthur Bilas rekende zeer regelmatig af met opponent Juan Pedro Sanchez Terrones. De wedstrijd ging gelijk op maar steeds was het de speler van Klimaatgroep Stars die aan de goede kant van de score bleef. Jochem de Hoop tekende voor het tweede punt voor de Noord-Brabanders. Colin Rengers verloor ruim de eerste game en kwam in de volgende twee games dichtbij winst. Het zou goed geweest zijn voor het zelfvertrouwen van Rengers als hij ook een bijdrage aan de punten voor Klimaatgroep Stars zou hebben geleverd.

Het dubbelspel is de laatste tijd een beetje een struikelblok voor de Middelstumers. De reeks verloren dubbelspelen werd echter deze keer doorbroken door Arthur Bilas en Clement Chobeau die het dubbel van Maashorst op de knieën kregen. Eindstand derhalve 2-5 in het voordeel van Klimaatgroep Stars die daarmee een belangrijke slag hebben geslagen en naar de derde plaats in de eredivisie zijn gestegen.

No Replies to "Belangrijke winst tafeltennissers Klimaatgroep Stars"