Middelstum laat veer in duel met Mamio

Middelstum heeft dure punten laten liggen (3-2) in de uitwedstrijd tegen Mamio. Het team van trainer Jelmer Meinardi speelde een puike eerste helft, maar liet zich na een 1-2 voorsprong binnen een minuut door de gastheren op een onaangename manier verrassen. Na de thee wisten de bezoekers de opgelopen schade niet meer te repareren.

De Middelstummers lieten de eerste helft zien waartoe ze in staat zijn. Eigenlijk vond trainer Jelmer Meinardi na afloop dat hij zelden zo’n goede eerste helft van zijn team had gezien. ‘We waren erg dominant en er leek totaal niets aan de hand te zijn. Mamio kwam er geen moment aan te pas’, aldus de oefenmeester. Tot aan de 11e minuut dan toen Daan van Aller na een goede actie voorbij werd gespeeld door Mehmet Yetim en doelman Damon Medema voor de eerste keer werd gepasseerd: 1-0.

En nog was er geen enkele reden voor Middelstum om de stormvlag te hijsen. Het speelde zijn eigen spelen wist in de 23e minuut langszij te komen. Romke Korpershoek veroverde de bal en besloot het karwei ook maar meteen van de juiste bekroning te voorzien: 1-1. Drie minuten later hadden de bezoekers andermaal reden tot juichen. Daan van Aller wist het leer te onderscheppen en zorgde voor 1-2.

De gasten leken op weg naar een goed resultaat te zijn, maar kenden daarna een hele zwarte minuut. Daarin scoorde Mamio maar liefst twee keer. Een keer gebeurde dat met het hoofd door Francisco da Cunha Capucho, die ook de derde voor zijn rekening nam na een fout in de opbouw van Middelstum: 3-2. En hoewel de elf van Meinardi nog steeds het betere voetbal speelden, bleek dat Mamio in de omschakeling levensgevaarlijk was en dat Middelstum op zijn hoede moest zijn.

Na de thee ontspon zich een hele andere wedstrijd. De gastheren gingen wat nadrukkelijker achterover hangen en lieten hun opponent het balbezit. Hoewel er wel een constante dreiging was, wist Middelstum zich in het tweede bedrijf geen echt uitgespeelde kansen te creëren. Daarbij moest het nog steeds uitkijken voor de tegenstoten van de gastheren, die ook zomaar de genadeklap hadden kunnen toedienen. Middelstum bleek niet in staat om het zeer compact spelende Mamio uit elkaar te spelen en hoewel er keihard werd gewerkt, bleef de meer dan verdiende gelijkmaker uit.

‘Ik vond het een leuke wedstrijd en we hebben een goed niveau gehaald. Helaas heeft dat niet in een overwinning geresulteerd. De punten gaan wel komen als we op deze manier blijven spelen. Daar ben ik van overtuigd. Ten opzichte van vorig seizoen maken we een mooie ontwikkeling door als we aan de bal zijn. Die ging vandaag met name in de eerste helft snel rond en daarmee kwamen we vaak in een kansrijke positie ’, aldus Meinardi. Hij vond na afloop tevens dat hij een hard werkend team aan het werk had gezien, dat ook na een tegenslag wist door te zetten. ‘Dat maakt mij trots’, liet de coach zich ontvallen. Hij complimenteerde Mamio met het resultaat. ‘Het is een ploeg met veel nieuwe gezichten en creatieve spelers. In korte tijd zijn zij al aardig gaan samenwerken en dat is knap’, vindt de oefenmeester. De komende week staat in het teken van de voorbereiding op de volgende wedstrijd. Dan komt Holwierde naar het Middelstummer sportpark.

* Mamio – Middelstum 3-2 (3-2). Mehmet Yetim 1-0; Romke Korpershoek 1-1; Daan van Aller 1-2; Francisco da Cunha Capucho 2-2; Francisco da Cunha Capucho 3-2 (Jaap van der Laan/MiddelstumInfo).

No Replies to "Middelstum laat veer in duel met Mamio"