Voltigevereniging Eemsrakkers viert 50-jarig jubileum

Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde viert het 50-jarig jubileum met een fantastische show. Het thema daarvan is ‘Eemsrakkers door de jaren heen.’ Een en ander vindt plaats op zaterdag 5 november in de eigen manege bij het sportpark Katmis.

Om elf uur zal de opening zijn met een speciale openingsact waarbij een kleine knipoog naar het jaar 1972 wordt gemaakt, het jaar waarop Voltigevereniging de Eemsrakkers is opgericht. Door de jaren heen is er veel veranderd in de voltigesport. Zo zullen alle groepen om de beurt een aantal ‘verplichte oefeningen’ laten zien die bij dit jaartal horen, inclusief de bijbehorende kleding die men toen droeg. Vanaf drie uur laten alle groepen om de beurt hun eigen kür in een zelfbedacht thema met bijpassende kleding en muziek aan het publiek zien. De show wordt afgesloten door de kür van het L-team. Na deze afsluitende kür volgt de prijsuitreiking om 18.30 uur.

Gedurende de hele dag is de kantine geopend om diverse hapjes en drankjes te nuttigen. Daarnaast is er een boekje verkrijgbaar waar naast het programma ook andere informatie en foto’s in staan. Verder is er een loterij met heel veel mooie prijzen beschikbaar gesteld door winkeliers uit de regio Eemsdelta (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Voltigevereniging Eemsrakkers viert 50-jarig jubileum"