Winsum boekt zwaarbevochten zege op VV Groningen

Tijs Mulder was de man van de middag in het thuisduel dat eersteklasser vv Winsum afwerkte tegen vv Groningen. Hij was namelijk de enige die wist te scoren en mocht zich derhalve matchwinnaar noemen. De Winsumers staan er na vijf ronden goed voor. Met twee remises en drie overwinningen delen de groenzwarten de koppositie in 1F met het Oostwolder Pelikaan S. dat een beter doelsaldo heeft.

Beide teams waren voor de aftrap nog ongeslagen en waren van plan om die status nog even niet uit handen te geven. De iets rustiger spelende gasten kwamen na een kwartier op achterstand te staan door toedoen van Tijs Mulder. Hij deponeerde de bal in de verre hoek na een voorzet van Wouter Bloem, die onderweg ook nog even door Heinze Andringa werd getoucheerd. De bal viel echter goed en dat betekende 1-0.

Een prima begin voor de mannen van trainer Fred De Boer, die na een half uur overigens het geluk hadden dat doelman Wouter Meijer op zijn hoede was en een inzet tot corner wist te verwerken. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar kwam er niet. De volgende mogelijkheid was weer voor de gastheren die Tim Hoff het doel op een haar na zagen missen. José Bello kreeg voor de pauze geel toen hij aan de noodrem trok, maar ontnam de Stadjers daarmee wel de mogelijkheid om de pauze met een ietwat geruster gevoel in te gaan.

In het tweede bedrijf bleef het aanvankelijk rustig. De bezoekers besloten na een uur verse krachten binnen de lijnen te brengen omdat men wel in de gaten had dat de tijd in hun nadeel begon weg te tikken. De wisselingen hadden tot gevolg dat er meer druk op het doel van Winsum kwam te staan en de thuisclub mocht zich dan ook gelukkig prijzen dat de gasten, met name na driekwart wedstrijd, niet tot scoren wisten te komen. Aan Winsumer zijde werden Yume Ramos en Wouter Bloem vervangen door Jared Faleye en Stan Verhoeven. Er moesten volgens De Boer even wat ‘frisse benen’ worden ingebracht. Het bleef lastig om het duel onder controle te houden en de dreiging van een bal die goed zou vallen voor de Stadjers bleef bestaan. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal werd ook Heinze Andringa naar de kant gehaald. Zijn plaats in het veld werd ingenomen door Dimitri Lahdo.

Aan de stand veranderde niets meer. Dat had overigens zomaar gekund, want nadat Wouter Meijer al zijn talenten nog had moeten tonen, waren het aan de overkant van het veld invaller Faleye en doelpuntenmaker Mulder die het leer niet tussen de palen door wisten te krijgen. En zo eindigde het duel in een zwaarbevochten overwinning voor de gastheren die in de laatste drie wedstrijden, inclusief het bekerduel met VEV ’67, nog geen tegentreffer hebben geïncasseerd.

Trainer Fred de Boer was uiterst content met de zwaarbevochten zege, al was hij ook wel zo eerlijk om te stellen dat vv Groningen kwalitatief meer in huis had dan zijn ploeg. ‘Zij zijn op veel posities sterker en technischer dan ons. Zelfs op een toch redelijk zwaar veld. Dat kun je alleen maar compenseren door met z’n elven keihard te werken en dat hebben de jongens gedaan. Ze moesten veel dicht lopen om ook verdedigend overeind te blijven. Daar hadden we af en toe een beetje geluk bij nodig. Aan de andere kant waren we in de slotfase dan ook technisch weer niet goed genoeg om de mogelijkheden die er nog kwamen uit te buiten.’ Over het feit dat zijn team nog ongeslagen is zei hij; ‘We blijven bescheiden. We zijn nog maar vijf wedstrijden onderweg.’

* VV Winsum – VV Groningen 1-0 (1-0). Tijs Mulder 1-0 (Foto: Sterkenburg Media).

No Replies to "Winsum boekt zwaarbevochten zege op VV Groningen"