DWA/Argo speelt internationaal korfbal

Voor zowel spelers als begeleiders van de korfbalvereniging DWA/Argo wordt donderdag 10 november een bijzondere dag. Op deze avond zal de Noord-Groninger club het opnemen tegen de nationale teams van Marokko en Maleisië. Tevens treedt een selectie van een van de eerste korfbalclubs van Marokko, uit de provincie Nador, aan. De wedstrijden vinden plaats in de Ripperdahal in Winsum vanaf zeven uur.

Trainer-coach Lisette Hamminga heeft de teams uit Marokko en Maleisië uitgenodigd om in voorbereiding op een internationaal toernooi in Stadskanaal eerst tegen DWA/Argo te komen spelen. DWA/Argo zal aantreden met een mix van jonge spelers uit de senioren 1, 2 en 3. Voorafgaand aan de wedstrijden verzorgt de uitbater van de kantine van de Ripperdahal een Hollandse maaltijd voor alle spelers.

In Marokko wordt ongeveer sinds 2010 gekorfbald. In 2012 is in dat land de eerste korfbalclub opgericht in de provincie Nador. Inmiddels zijn er meer dan 150 trainende spelers geregistreerd. Deze spelers zijn ook bezig om het korfbal in andere regio’s van Marokko te introduceren. In 2015 werd de Marokkaanse Korfbal Associatie opgericht. In het zelfde jaar sloot deze bond zich aan bij de IKF (Internationale Korfbal Federatie). Er zijn inmiddels zeven clubs in Marokko en het nationale team heeft al aan meerdere evenementen deelgenomen.

Team Hatchers is een team van Maleisië en korfbalt sinds 2007. Na Taiwan is Maleisië U19 het tweede Aziatische team dat van een Europees team heeft gewonnen. Veel korfbalspelers van Maleisië zijn begonnen als basketballers, maar hebben de overstap gemaakt naar korfbal. In 2022 is zelfs een nieuw programma geïntroduceerd in Maleisië onder de noemer ‘The Korfball Way.’ Dit programma focust zich grotendeels op de jeugd om de korfbalsport te laten groeien in Maleisië.

Voor DWA/Argo zijn de duels tegen Marokko en Maleisië een mooie manier om zich voor te bereiden op de naderende zaalcompetitie. Die gaat op 26 november van start.

No Replies to "DWA/Argo speelt internationaal korfbal"