Geslaagde jubileumshow De Eemsrakkers

Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde heeft zaterdag haar 50-jarig jubileum gevierd. Na de opening werden bezoekers, (oud-)leden en (oud-)vrijwilligers getrakteerd op een mooie show uitgevoerd door alle leden. Hierbij ging men terug in de tijd naar het oprichtingsjaar 1972.

In het begin werden er voltigelessen gegeven op onder andere een Shetlander, speciaal voor deze gelegenheid heeft De Eemsrakkers shetlandpony Disney laten overbrengen om een klein stukje deel te laten nemen aan de show. De leden lieten in het eerste onderdeel allemaal verplichte oefeningen zien. Dit zijn oefeningen die bij een wedstrijd door alle deelnemers getoond dienen te worden. Door de jaren heen zijn niet alleen de oefeningen maar ook de kleding veranderd.

Tijdens het tweede onderdeel lieten alle groepen een eigen bedachte kür zien. Ook dit is een onderdeel tijdens officiële wedstrijden. Echter is het hierbij aan de deelnemers wat voor soort oefeningen ze uitvoeren, welke muziek en kleding er wordt gekozen en wat bij het thema past. De show werd afgesloten door het L-team, het wedstrijdteam van de vereniging, met als gast longeur Martin Hamminga en het paard Hero.
Het L-team, dat succesvol is tijdens wedstrijden, liet alle acrobatische oefeningen in galop zien. Hierbij is het belangrijk dat er een goed vertrouwen is tussen voltigeur, paard maar ook de longeur.

Het bestuur en de organisatie keken terug op een succesvolle jubileumshow waarbij er gedurende de dag veel bezoekers een kijkje kwamen nemen bij deze unieke vereniging. Ook kwamen er veel oud leden/vrijwilligers even kijken en werden er mooie verhalen en herinneringen opgehaald.
Daarnaast is het bestuur ontzettend trots op alle vrijwilligers die, of in de voorbereiding, of op de dag zelf een steentje hebben bijgedragen om het jubileum tot een zeer geslaagde dag te maken. Tot slot bedankt de vereniging alle sponsoren en winkeliers die hebben bijgedragen in de vorm van sponsoring of een bijdrage hebben gedaan voor de loterij.

No Replies to "Geslaagde jubileumshow De Eemsrakkers"