Stedum kansloos in derby met oppermachtig Warffum

Warffum heeft in en tegen Stedum een duidelijke overwinning weten te boeken. Het team van trainer Nico de Vries veegde de geelzwarten na een 0-3 ruststand met 0-6 van het veld aan de Bedumerweg en daar viel eigenlijk niets op af te dingen. De bezoekers waren namelijk oppermachtig. Het laatste deel van de wedstrijd speelde Stedum met tien man omdat Lars Hofman het presteerde om binnen een minuut twee keer geel te incasseren.

De Warffumers konden weer en beroep doen op aanvoerder Stefan van den Berg en ook Jorrit Muller sloot weer bij de selectie aan. Giovanny Renses was niet van de partij vanwege een uitje met zijn schoonfamilie.  Ook aan de zijde van Stedum konden een aantal vaste waarden niet opgesteld worden zoals bijvoorbeeld Yannick van den Berg, Matthijs Colstee en Tiemen Dijk. Het veld in Stedum lag er prima bij en dus stond niets een aardige voetbalmiddag in de weg.

De eerste twintig minuten viel er eigenlijk maar weinig te beleven. Stedum kon Warffum gemakkelijk belopen en de gasten hadden op hun beurt weinig moeite met de diepe ballen van de gastheren. Na 25 minuten spelen werd het spel op de wagen gezet. Warffum mocht op rechts een vrije trap nemen die door Jarell Corbijn voor het doel van goalie Tomas Reeker werd gelepeld. Stefan van den Berg kon op zijn beurt op zo’n acht meter van het doel raak koppen: 0-1.

De Warffumers kwamen daarna wat beter in het spel en vijf minuten na de openingsgoal was het opnieuw raak. Nu was het Roy Kuipers die het speeltuig tegen het nylon wist te schuiven: 0-2. Het duel werd daarna wat fysieker en dat leidde soms tot overtredingen die dan weer blessures opleverden. Zoals bijvoorbeeld voor Corbijn, die zich noodgedwongen door Kevin Janssen moest laten vervangen. Die zocht meteen de punt van de aanval op.

Ondertussen was Jelle van der Veen op geel getrakteerd en leek de rust aan te breken zonder dat er nog schokkende dingen zouden gebeuren. Stefan van den Berg dacht daar iets anders over. Hij gaf een afgemeten voorzet op Remon Bijsterveld, die de bal met een subtiele beweging in de voeten van Janssen liet vallen. De invaller wist daar wel raad mee en bepaalde de ruststand op 0-3.

Na de doelwisseling ging Warffum op de oude voet verder. Wel was het de bedoeling dat men wat meer zou gaan voetballen om op die manier kansen te creëren. Dat gebeurde in de 64e minuut. Jeroen Zwart wist de bal te onderscheppen en bracht Roy Kuipers in stelling. Die liet de Stedumer goalie met een geplaatst schot kansloos en tilde de tussenstand naar 0-4. Stedum kwam er daarna niet meer aan te pas en voelde de druk op de defensie alleen maar toenemen. Het was andermaal Jeroen Zwart die aan de basis van een treffer stond. Nu wist hij Remon Bijsterveld te bereiken, die knap van zijn tegenstander wegdraaide en vervolgens de bal met links niet echt goed wist te raken, maar wel voor 0-5 wist te zorgen.

Het slotakkoord was ook voor Bijsterveld. Die werd binnen de zestien meter van Stedum onderuit geschoffeld en dat leverde een strafschop op. Zondaar Lars Hofman, die al geel voor de overtreding had gekregen, was het daar blijkbaar niet mee eens en dat liet hij verbaal dan ook merken. Het leverde hem in de 74e minuut zijn tweede geel op en dus kon hij vroegtijdig vertrekken. De toegekende strafschop werd door Bijsterveld tegen de touwen geknald: 0-6.

Het restant van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door irritatie aan de kant van Stedum en leidde in het slot van het duel nog tot een situatie die nog het meest leek op een potje judo die door de scheidsrechter niet goed beoordeeld kon worden. ‘Ik zeg daar verder niets over, maar er gebeurden dingen die je liever niet op een voetbalveld ziet. Op de overwinning viel niets af te dingen. Die was ook in deze mate meer dan verdiend’, aldus de Warffumer oefenmeester Nico de Vries.

Collega Cris Feldman vond dat zijn ploeg af en toe leuke dingen had laten zien, maar dat het team niet in staat was gebleken om alles aan elkaar te plakken. ‘Het was het allemaal net niet. We hebben te weinig laten zien om op meer aanspraak te kunnen maken. De zege van Warffum is terecht.’ Over het onverkwikkelijke voorval zegt hij: ‘Ja, dat hoort niet. Ik ben een liefhebber en hou niet van dit soort zaken. Je staat op het veld om te voetballen. En wat er daarnaast ook voorvalt, je hoort je emoties onder controle te houden.’

Komend weekeinde wacht Warffum in eigen huis de ontmoeting met FC LEO, de huidige nummer drie van de 5e Klasse D in het zaterdagvoetbal. Stedum zal op zoek moeten naar eerherstel en doet dat in Oldehove tegen OKVC.

* Stedum – Warffum 0-6 (0-3). Stefan van den Berg 0-1; Roy Kuipers 0-2; Kevin Janssen 0-3; Roy Kuipers 0-4; Remon Bijsterveld 0-5; Remon Bijsterveld 0-6.

No Replies to "Stedum kansloos in derby met oppermachtig Warffum"