Uitwedstrijd SC Loppersum tot twee keer toe gestaakt

Het duel tussen TLC en SC Loppersum heeft op het sportpark Rodenburg in Leek na een dikke 95 minuten geen winnaar opgeleverd. De strijdbijl werd begraven bij een 1-1 stand. Er was tot twee keer toe een onderbreking nodig om de wat al te verhit geraakte gemoederen te sussen. TLC-er Joost de Jong maakte de slotminuten niet meer mee als veldspeler. Hij kon vroegtijdig gaan douchen omdat hij twee keer geel had gezien. Drie van zijn teamgenoten kregen een gele prent onder de neus geduwd.

De vlam sloeg in de pan nadat SC Loppersum in de tweede helft op voorsprong was gekomen en er niet veel later een opstootje ontstond. Scheidsrechter van dienst Dijkstra besloot de heethoofden tijd te geven om af te koelen en vond dat het na een minuut of vijf wel weer verantwoord was om opnieuw te beginnen. Dat bleek een misvatting te zijn, want het ging al heel snel opnieuw mis toen een speler van de thuisclub een vuistslag uitdeelde aan Peter Heeres. Het incident was de fluitist ontgaan, maar er was kennelijk reden genoeg om andermaal de kleedkamers in te duiken. Na de tweede onderbreking wisten de amateurvoetballers zich rustig te houden en kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

Het duel begon overigens rommelig. SC Loppersum maakte het veld onnodig groot en TLC vond dat wel goed. De ruimtes waren te groot waardoor de bezoekers niet in de duels wisten te komen en alle tweede ballen verloren. De gastheren waren het eerste half uur zeker de beter voetballende en energieker spelende ploeg. Het team van trainer David van der Kam was niet bij machte om het duel onder controle te krijgen en moest toestaan hoe TLC de kansen kreeg.

Tijdens de theepauze werden de pijnpunten aangestipt en dat was kennelijk geen overbodige luxe geweest. Drie minuten na de hervatting werd Joris Jurna de diepte in gestuurd. Hij leverde een prima voorzet af bij Tim Maneschijn, die de bal controleerde en vervolgens tegen het nylon schoot: 0-1. Vanaf dat moment was SC Loppersum de baas op het veld. TLC verloor de controle over het gebeuren en zichzelf, met de inmiddels genoemde stakingen tot gevolg.

Ook daarna was TLC niet bij machte om het tij te keren en had het er alle schijn van dat SC Loppersum een driepunter mee naar huis zou nemen. Er kwamen meer mogelijkheden voor de gasten. Paal, lat en keeper voorkwamen echter dat de thuisclub een nog grotere achterstand zou oplopen. De wedstrijd bevond zich al dik in de extra tijd toen het noodlot toesloeg voor de Lopsters. De onpartijdige had op de rand van het strafschopgebied hands geconstateerd en besloot het tiental van TLC een vrije trap toe te kennen. Die werd door Sven Postma genomen en door de muur geschoten: 1-1.

En zo liet SC Loppersum een zeker lijkende winst door de vingers glippen. Volgens Van der Kam volledig onnodig. ‘Zij begonnen weliswaar beter, maar daarna hadden we de zaak onder controle en vergeten we de wedstrijd op slot te gooien. Wat er aan die vrije trap vooraf gaat mag nooit weer gebeuren. We geven ze vrij baan richting doel. In zo’n fase van de wedstrijd moet je ingrijpen. Als de muur wegdraait is de keeper kansloos. Die moet gewoon blijven staan. Dan maar even pijn lijden. Dit moment en zeker de gemiste kansen hebben ons twee punten gekost. Ik ga er van uit dat dit een keerpunt is. Komend weekeinde zullen we tegen Niekerk zien of de jongens geleerd hebben hoe e een wedstrijd dood kunnen maken’, aldus Van der Kam.

* TLC – SC Loppersum 1-1 (0-0). Tim Maneschijn 0-1; Sven Postma 1-1.

No Replies to "Uitwedstrijd SC Loppersum tot twee keer toe gestaakt"