Vijfdeklasser FC LEO boekt vierde zege op rij

Na de eerste competitiewedstrijd tegen Stedum had FC LEO niet meer verloren. Het was niet altijd van een leien dakje gegaan voor de Leensters, maar de punten bleven wel komen. Ook tegen Noordpool UFC moest er gewonnen worden om de aansluiting met de top te behouden. Met Robin Werkman weer onder de lat en de terugkeer van aanvoerder Robin Vink, allround verdediger Joppie Gerrits en stopper Johnny Zuidema, had trainer Rowan Rozema weer wat meer te kiezen. De bank bestond bij de Leensters zelfs uit zes gemotiveerde wisselspelers. Een ongekende weelde in Leens.

door Tjipco Werkman

De wedstrijd begon zeer goed voor de thuisclub. De spitsen Abienezer Araya, Rick Koster en Jasper Wiersum zetten hoog druk op de verdedigers van de Uithuizers. Dit leverde vaak in een vroeg stadium van de opbouw bij Noordpool UFC al balbezit op voor FC LEO. Met name Bekkering en Dyzert wisten in de eerste fase van de wedstrijd geen passende oplossing te vinden wanneer ze onder druk werden gezet.

In de 13e minuut leverde dit de eerste grote kans op voor FC LEO. Dyzert leed balverlies, waardoor Wiersum weggestuurd kon worden. Bekkering moest in de achtervolging en liet daarbij Wiersum een meter of twintig voor de goal struikelen. Heel Leens en voetballend FC LEO riep om een rode kaart en deze zou ook wel op zijn plaats geweest zijn, maar scheidsrechter Hamstra liet het slechts bij een gele kaart. Zijn latere uitleg was wat weifelend, maar hij dacht nog een verdediger gezien te hebben die Wiersum had kunnen bijhalen. De toegekende vrije trap leverde niet veel op, behalve een pijnlijk kruis voor een verdediger, aangezien Schuttenbeld de bal snoeihard in de muur schoot.

Vijf minuten later was het wel raak voor FC LEO. Dit was een vergelijkbare situatie. Wederom werd Wiersum diep gestuurd. Nu kon Dyzert redding brengen. Hij schoot echter ongelukkig tegen zijn eigen keeper Zuidema aan. De wegspringende bal kon daarna door Wiersum eenvoudig in het lege doel geschoven worden: 1-0. Ook na deze voorsprong bleef FC LEO de bovenliggende partij. Met name op felheid en gretigheid werden de gasten op alle fronten afgetroefd.

Voor de goal van Robin Werkman gebeurde niet veel. Het was wachten op een grotere voorsprong voor de Leensters. Met name Rick Koster was vlak bij de 2-0. Met een magistrale beweging en dito poortje was hij zijn directe tegenstander kwijt en wist zichzelf vrij voor keeper Jasper Zuidema te zetten. Zijn schot werd echter zeer kundig gepareerd door de sluitpost. Twee minuten voor de thee was Noordpool UFC voor het eerst gevaarlijk. Sanijn Deko draaide zich vrij op rechts en wurmde zich langs Vink en Zuidema. Iets naar rechts gedrongen probeerde hij de bal over Werkman te wippen. De inzet hobbelde echter ongevaarlijk naast de goal.

In de rust wisselde coach Bert van der Meer twee keer. Hij bracht Nermin Redzic en Ricardo Sikkema voor Bekkering en Haben Mulu Rezene. Dit bracht wat meer energie bij de gasten. Ze trokken meteen vanaf de start van de tweede helft enthousiast naar voren en probeerden de Leensters wat meer onder druk te zetten, maar kansen leverde dat niet op. Wel was het een andere wedstrijd. Beide ploegen dwongen elkaar wat meer de lange bal te spelen. Het werd rommeliger en het niveau ging niet omhoog. De kansen die ontstonden kwamen allemaal voort uit dode spelmomenten. De mooiste poging was van Jasper Wiersum. Een corner van Schuttenbeld werd uit de zestien gekopt door Noordpool UFC. Hier stond Jasper Wiersum die de bal ineens op de pantoffel nam. Zijn vlammend schot spatte uiteen op de lat.

Met nog ruim een half uur te spelen, bracht Rozema Remco van der Klei en Rowan Zijlstra voor de moegestreden Rick Koster en Rik Schuttenbeld. Dit bleek weer eens een gouden ingreep van de oefenmeester. Het was namelijk Remco van der Klei die de beslissende vrije trap nam, waaruit Rowan Zijlstra scoorde. Een kwartier voor tijd werd Hofman op zon veertig meter voor de goal gestuit. Remco van der Klei gaf de bal strak voor en bij de tweede paal werd deze opgepikt door Martijn Heemstra. Heemstra bediende de instormende Rowan Zijlstra op maat en die hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen. Het was een goal uit het boekje: 2-0. In het restant van de wedstrijd werd er nog volop gewisseld, maar gescoord werd er niet meer. FC LEO prolongeerde zijn ongeslagen status van de laatste weken. In de wetenschap dat ze vaster op de derde plek staan, kunnen ze met een goed gevoel naar Warffum afreizen, waar de volgende hindernis wacht.

* FC LEO – Noordpool UFC 2-0 (1-0). Jasper Wiersum 1-0; Rowan Zijlstra 2-0.

No Replies to "Vijfdeklasser FC LEO boekt vierde zege op rij"