Overtuigende winst van rugbyers DRC Phoenix

Voor het seniorenteam van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl stond er een interessante wedstrijd op het programma. Tegenstander op zondag was Groningen 3. Het derde team van de Stadjers speelde vorig seizoen nog in de derde klasse en is dit seizoen in de vierde klasse aan een goed seizoen bezig. Vooraf was men bij DRC Phoenix benieuwd naar het niveau van Groningen 3 en hoopte men op een mooie wedstrijd. En die zou er, zeker vanuit het oogpunt van de Delfzijlsters bekeken, ook komen.

Groningen 3 was op volle sterkte afgereisd naar Delfzijl en voor de toeschouwers begon een mooie pot rugby. Door wat kleine foutjes aan de kant van DRC Phoenix kon Groningen 3 beginnen met goed aanvallend spel. De Delfzijlsters werden langzaam maar zeker teruggedrongen op de eigen helft, al wist Groningen nooit een echte doorbraak te forceren. De Havenkanter bleef goed samenwerken in de verdediging en met harde tackles werden steeds meer fouten afgedwongen. Door deze fouten kon Phoenix het balbezit overnemen en al snel bleek dat de sterke lopers in de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn, Groningen veel problemen zouden bezorgen. DRC Phoenix scoorde snel achter elkaar drie tries en wist een ruime voorsprong te nemen.

Groningen liet het er echter niet bij zitten. Men stak de koppen bij elkaar en DRC Phoenix kwam een korte periode onder enorme druk te staan. Door een paar harde tackles werden de aanvallen van Groningen een paar meter van de trylijn gestopt. De Delfzijlsters konden het balbezit weer overnemen en ook nu bleek weer dat de ploeg wel de trekker wist over te halen. Goed opgezette aanvallen van de voorwaartsen in combinatie met snelle spelers in de lijn leverde een stortvloed aan scores op.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Bepaalde periodes probeerde Groningen de ploeg uit Delfzijl onder druk te zetten maar de verdediging van DRC Phoenix brak nooit. Richting het einde van de wedstrijd ging het tempo wat naar beneden maar wisten de Delfzijlsters toch nog een paar keer te scoren. Met een 76-0 overwinning was het meer dan duidelijk welke van de twee ploegen de sterkere was. De competitie is echter nog lang en zijn de prijzen nog lang niet verdeeld. Over twee weken speelt Phoenix haar volgende wedstrijd, dan staat de uitwedstrijd tegen Enschede op het programma (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Overtuigende winst van rugbyers DRC Phoenix"