Zinderende ontknoping najaarscompetitie tafeltennis

In de heren Eredivisie tafeltennis vindt zondag een zinderende ontknoping plaats. Op de laatste speeldag van de najaarscompetitie staat voor zeven van de acht ploegen nog veel op het spel. Middelstum is een van de vier tonelen waar een deel van het spektakel zich gaat afspelen. Gastheer Klimaatgroep Stars neemt het thuis namelijk op tegen VeerhuisWessem/Westa.

De uitgangspositie voor de schifting van top vier is als volgt: De Boer Taverzo heeft de koppositie heel stevig in handen. Vijf andere ploegen strijden om de drie overige tickets in de play-offstrijd om de najaarstitel en gelijktijdig voor een verblijf in de voorjaarscompetitie van de Eredivisie. De Boer Taverzo 2 en PingPong Alkmaar weten zich als verzekerd van een plekje in de play-downs.

Klimaatgroep Stars heeft momenteel 22 punten, staat voorlopig vierde en neemt het thuis dus op tegen VeerhuisWessem/Westa, dat 16 punten op het conto heeft staan. De ploeg uit Middelstum heeft de kansen op handhaving in de  top vier volledig in eigen hand. Dat geldt ook voor Combilo TOGB (26) en Van Wijnen/Smash ’70 (23), twee ploegen die het tegen elkaar opnemen.

WELYNQ/TTV Maashorst (20) zit als nummer vijf van de ranglijst op het vinkentouw en heeft het uitduel bij De Boer Taverzo 2 (12) voor de boeg. Tot slot is er nog PingPong Alkmaar (15) dat alleen theoretisch nog kans heeft op een klassering bij de beste vier en het thuis opneemt tegen koploper De Boer Taverzo (34).

Als zondagmiddag rond zes uur de uitslagen allemaal bekend zijn, wordt de definitieve balans opgemaakt. In de halve finales van de play-offs speelt De Boer Taverzo thuis tegen de nummer vier. In de andere halve finale speelt de nummer twee thuis tegen de nummer drie. Beide winnaars gaan naar de finale, die in het weekend van zaterdag 17 december gespeeld wordt bij het hoogst geëindigde team. In de play-offs en play-downs wordt gespeeld in een best-of-seven-format. Als een van beide ploegen vier individuele duels heeft gewonnen, is de wedstrijd beslist. De eventuele overige (maximaal drie) wedstrijden zijn dan niet meer van belang.

In de play-downs neemt de nummer vijf het thuis op tegen de nummer acht na zeven speelronden. De nummer 6 speelt een thuisduel met de nummer 7. De winnaars van beide wedstrijden handhaven zich in de Eredivisie. De beide verliezers spelen een tussenronde, waarbij de verliezer naar de Eerste Divisie degradeert. De winnaar van de tussenronde speelt in december om promotie/degradatie tegen de verliezend finalist van de Eerste Divisie. In het voorjaar van 2023 volgt een competitie met eenn of twee verse teams, die exact dezelfde opzet kent als in het najaar. Indien het najaar en voorjaar twee verschillende winnaars kent, volgt er in mei nog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap 2022/2023.

No Replies to "Zinderende ontknoping najaarscompetitie tafeltennis"