Vooruitblik voetbalprogramma

De vooruitblik op het komende voetbalweekeinde brengt ons in eerste instantie naar Winsum, waar de plaatselijke trots het in 1F opneemt tegen het Gorecht van trainer Hans van der Ploeg, de man die ooit vier seizoenen aan het toenmalige Viboa verbonden is geweest en ook nog een jaar trainer was van het ook al gefuseerde CVVB uit Bedum. De Winsumers hebben tot nu toe drie punten meer weten te verzamelen dan de Harener brigade. Een trapje lager (2L) speelt SV Bedum op eigen veld tegen Veendam 1894. Ook hier geldt dat de thuisclub er beter voor staat, maar zal men toch een overwinning binnen willen harken om bovenin mee te blijven doen.

In 3C krijgt Noordwolde de zwaarste klus te verstouwen. Koploper Grijpskerk komt op bezoek bij de geelzwarten. In Roden mag SC Loppersum laten zien dat de ruime zege op Niekerk geen toevalstreffer is geweest en dat ON Roden ook in het rijtje met te kloppen ploegen geschaard moet worden. Het tobbende NEC Delfzijl gaat op pad voor de uitwedstrijd tegen TLC en zal het zoet van de overwinning wel weer eens willen proeven.

Met een overwegend Noord-Groninger ploegen gezegende 4e Klasse C is het niet zo gek dat er iedere week hier of daar wel een derby op de rol staat. Corenos komt op eigen veld uit tegen Holwierde en SV De Heracliden gaat, na de staking bij VVK, een nieuwe poging doen om negentig minuten vol te spelen. Dat gebeurt thuis tegen DVC Appingedam. Van deze vier teams is Holwierde momenteel de best geklasseerde club. Daar kan De Fivel verandering in aanbrengen, maar dan moet het wel van lijstaanvoerder Mamio winnen. Het Sauwerder SIOS, op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, speelt thuis tegen VVK.

Met nieuwe trainer Willem Kluin aan het roer heeft men bij RZ Baflo momenteel in 5D niets te klagen. Na zes wedstrijden heeft men nog geen punt laten liggen. FC LEO (thuis tegen OKVC) en Zeester (thuis tegen De Lauwers) zitten in de achtervolging op de roodzwarten, die op bezoek gaan bij Stedum. Een misschien wel interessant treffen vindt er in Zandeweer plaats, waar ZEC buurman Noordpool UFC ontvangt. Niet minder leuk zal het waarschijnlijk in Feerwerd gaan worden, waar Ezinge een sportief gevecht aangaat met Warffum. Het nog puntloze Eenrum komt dit weekend niet in actie.

Met SGV wil het nog niet echt vlotten. Misschien dat de Schildwolders na zaterdagmiddag wel een reden hebben om iets te vieren als de uitwedstrijd tegen Oosterparkers achter de rug is. De Stadjers wachten nog altijd op het eerste wedstrijdpunt en hebben in zeven duels al 55 doelpunten om de oren gekregen. Ze hebben al wel 12 keer gescoord en dat is nog altijd een goal meer dan het aantal dat het team van Michel Dammer kan overleggen. GEO staat momenteel derde in 5E en neemt het in eigen huis op tegen Blauw Geel ’15. In dit stadium van de competitie zou je kunnen stellen dat het een directe concurrent is voor een plek in de top vijf.

In 5F gaat het momenteel prima met SC Scheemda en VVS. De Scheemders nemen het op sportpark ‘d Oosterd op tegen Wagenborger Boys, dat afgelopen weekend de eerste driepunter liet aantekenen. Dat was in het duel met Westerlee. Die nemen het zaterdag op tegen VVS. En wat te zeggen van Oldambtster Boys? Misschien dat het thuisduel tegen ZNC wat licht in de sportieve duisternis kan brengen. Het zal tijd worden, want één schamel punt en 54 tegengoals na zes wedstrijden? Dat zijn geen beste rapportcijfers. En dan is er nog Meedhuizen. Dat had zich wellicht ook een betere competitiestart voorgesteld. Het team van coach Elle Smit haalt nu een gemiddelde van een punt per wedstrijd, maar dat is veel te weinig voor een ploeg die je eigenlijk wat hoger op de ranglijst zou verwachten.

In de uitgedunde 4e Klasse C op zondag is Siddeburen de enige regionale vertegenwoordiger. Met ten punten uit vijf wedstrijden staat het elftal van trainer Peter Poort er helemaal niet zo gek voor. Gesterkt in de wetenschap dat de Boertjes uit de laatste twee wedstrijden de volle winst wisten te behalen, gaat men nu richting slotlicht Wedde. Dat is na vijf wedstrijden nog altijd puntloos en heeft nog maar één keer weten te scoren.

Kloosterburen heeft al bovenaan gestaan in 5C, maar is naar de vierde plaats gezakt. Ook hier is Willem Kluin de trainer. De achterstand op koploper Drieborg bedraagt overigens maar twee punten. De Marnebewoners krijgen op eigen veld te maken met Groen Geel, dat evenveel punten (12) heeft als de club uit het carnavalsdorp. Hekkensluiter SV Woltersum, ook al op zoek naar een andere coach, staat puntloos onderaan en ontmoet op eigen terrein Alteveer. Het Woldendorper WEO gaat op visite bij De Wieke Zuidwending (DWZ) en Farmsum ontvangt FVV. De zondagtak van Oldambtster Boys kan in ieder geval tegen de op zaterdag spelende voetbalbroeders opscheppen dat men zeven punten op zak heeft. Daar zal komend weekeinde niets aan veranderen, want de Nieuw-Scheemders zijn vrij.

No Replies to "Vooruitblik voetbalprogramma"