De Fivel legt het loodje in duel met Mamio

De Fivel is niet in staat gebleken om de thuiswedstrijd tegen koploper Mamio met een goed resultaat af te sluiten. Het duel eindigde in een 0-4 overwinning voor de Stadjers, die de tweestrijd overigens op eigen veld mochten afwerken. Omdat in Zeerijp een spooktocht werd gehouden, hadden beide verenigingen besloten om naar de thuisbasis van de lijstaanvoerder in 4C uit te wijken.

Thuisvoordeel of niet, de kampioenskandidaat zou er in ieder geval voor aan de bak moeten om een goed resultaat neer te zetten. De Fivel is nou niet bepaald de ploeg die je zomaar even opzij zet. Toch zou dat de uitspelende gastheren gemakkelijker af gaan dan ze op voorhand gedacht zullen hebben. Trainer Wilhem van der Wiel, om wie veel te doen is geweest, kon door diverse omstandigheden geen beroep doen op een drietal spelers. Emiel Bos, Niels Ronde en de geblesseerde Bjorn Everts ontbraken op het appél. Een moment dat aan Joran Bos voorbij was gegaan. Hij dook te laat op en werd aanvankelijk naar de bank verwezen.

In de plaats van de afwezigen mocht Senne Bos als laatste man starten, speelde Ivar van Dijken als rechtsback op de plaats van Niels Ronde en verving Daniël Robinson zijn teammaatje Emiel Bos. ‘We hebben het voor de wedstrijd nog even over mijn aangekondigde vertrek gehad, maar dat was het dan ook wel. Het was nu zaak om ons met de wedstrijd bezig te houden en daar de focus op te leggen. Zorgen dat we punten pakken. Komende week gaan we het gesprek wel aan over de ontstane situatie’ aldus Van der Wiel. Niets ten nadele van de invallers, maar het gemis van de vast waarden hakte er kennelijk flink in bij de Riepsters, die doelman Sander Steenbergen al na twee minuten spelen zagen vissen na een treffer van Johannes Jeske: 0-1.

De Fivel probeerde wel mee te voetballen, maar vond een Mamio tegenover zich dat een stuk slimmer speelde en heel wat ervaring meer met zich meedroeg. Uit ene vrije trap rond de zestien meter van Steenbergen ontstond de 0-2. De horde die Mamio moest nemen om tot succes te komen, leek voldoende te zijn, maar daar waar iedereen een links trappende Stadjer had verwacht, was het de rechtsbenige Angelo Florencia die de bal hard tegen het nylon wist te jagen.

Op dat moment leek De Fivel een verloren wedstrijd te spelen, maar dat klopte niet helemaal. De kansen om de aansluiting te verkrijgen waren er, maar werden niet benut door Corné Bos. Erik Eide en Wouter de Vroome. En dan treedt vaak de oude voetbalwet in werking die zegt dat, als je zelf niet scoort, de tegenstander het wel doet. Mamio liet zien hoe een messcherpe counter uitgevoerd moet worden en liep uit naar 0-3. Het doelpunt kwam op naam van Mehmet Yetim. Het was vervolgens aan Steenbergen te danken dat Mamio daarna nog maar één keer het net wist te laten bollen, anders had het er heel somber voor De Fivel uit gezien. Mamio deponeerde een aantal fraaie aanvallen op de mat, maar vergat daarbij de afronding. Angelo Florencia bepaalde de eindstand uiteindelijk op 0-4.

‘We hebben het zeker wel geprobeerd en op zeker moment wat sneller de diepte gezocht. Kennelijk bestond er toch wel wat ontzag voor Mamio. Niet helemaal ten onrechte, want er loopt ene stel geslepen voetballers in dat team rond. Die kunnen je enorm veel pijn doen. Mamio liet ons rustig komen en profiteerde van de ruimte die we op den duur wel weg moesten geven. Ondanks de nederlaag ben ik van mening dat we ons dapper hebben geweerd en is Sander Steenbergen voor mij de man van de wedstrijd geworden. Hij heeft heel wat kansen van Mamio onschadelijk weten te maken’, sprak Van der Wiel na afloop.

* De Fivel – Mamio 0-4 (0-3). Johannes Jeske 0-1; Angelo Florencia 0-2; Mehmet Yetim 0-3; Angelo Florencia 0-4.

No Replies to "De Fivel legt het loodje in duel met Mamio"