Gretig Poolster rekent met Amicitia VMC af

Poolster heeft op eigen veld het duel met Amicitia VMC winnend weten af te sluiten. Dat lijkt op zich niet zo bijzonder als de ranglijst er bij gepakt wordt, maar de competitie in 4C is redelijk onvoorspelbaar. Amicitia VMC is een van de ploegen waar geen peil op te trekken valt. Eigenlijk is SC Stadspark tot nu toe het enige buitenbeentje gebleken. Hoe dan ook, het team van trainer Jeroen de Groot herstelde zich knap van de nederlaag van een week eerder en zegevierde uiteindelijk met 4-2.

De geelzwarten hadden nog wat goed te maken na de eigenlijk vrij kansloze nederlaag tegen buurman Holwierde en de thuiswedstrijd tegen de Stadjers was uiteraard een mooie gelegenheid om het verschil op de ranglijst nog even te benadrukken. Poolster had voor de aftrap twaalf punten uit zeven duels weten te vergaren tegenover de twee die Amicitia VMC na zes duel mocht bijschrijven. Ook het scoren gaat de Spijksters een stuk gemakkelijker af.

Dat het geen gemakkelijke middag zou worden, had trainer Jeroen de Groot zijn spelers vooraf nog maar even ingeprent. ‘Je weet het nooit met die ploeg, dus is het zaak dat je vanaf de eerste minuut er meteen bovenop zit en scherp uit de startblokken komt’, aldus de oefenmeester. Hij werd bijna op zijn enken bediend. De jarige Robbert Kok wist de gretig begonnen gastheren binnen zeven minuten aan de leiding te helpen: 1-0. Een mooi verjaardagscadeau voor de Spiekster en een start die perspectieven bood voor de rest van de middag.

Weg was het katerige gevoel dat men aan de ontmoeting met Holwierde had overgehouden. Toen Jesse Smit, na goed ingrijpen van Wesley Bos voor de pauze de marge had weten te verdubbelen (2-0), leek de wedstrijd wel gespeeld. Voor de thee zou er zelfs nog een treffer bij komen nadat Poolster een vrije trap mocht nemen. Robbert Kok besloot het karwei op zich te nemen en schoot kennelijk hard genoeg om te zorgen dat de doelman van de Stadjers de bal niet in één keer wist te pakken. Hij liet het speeltuig uit zijn vingers glippen en vervolgens was Johan de Groot er als de kippen bij om de thuisclub een geruststellende ruststand te bezorgen: 3-0.

Na de doelwisseling had het er alle schijn van dat Amicitia VMC zich niet bij de feiten zou neerleggen. Sterker nog, de bezoekers wisten op 3-1 te komen en kregen zelfs mogelijkheden om de overigens goed keepende Marcel Werkman nog een keer te passeren. De sluitpost weigerde daar echter aan mee te werken. Er was driekwart wedstrijd gespeeld toen uit een prima aanval . over rechts het vierde Spijkster doelpunt begroet kon worden. Die kwam op naam van Mark Lijnema te staan. De jonge aanvaller had er wel twee pogingen voor nodig, maar daar maalde niemand om bij Poolster: 4-1. Ook nu zag de goalie van Amicitia VMC er allesbehalve goed uit.

Poolster liet na die goal de mogelijkheden liggen om verder uit te lopen en ondanks het feit dat Amicitia VMC vijf minuten voor het eindsignaal nog wel een vrije trap wist te verzilveren, was er aan de zijde van de thuisclub vrijwel niemand te vinden die zich zorgen maakte over de uitkomst van de wedstrijd: 4-2. De gastheren wisten ene verdiende zege te boeken. Ze hadden zich voetballend knap gerevancheerd tegen een zeer onberekenbare tegenstander, die veel ervaring in huis had maar in Spijk duidelijk te kort kwam.

‘Amicitia VMC is gewoon een heel lastig te bespelen ploeg. Dat gaan een hoop teams merken. Ik kan me ook niet voorstellen dat ze zo laag blijven staan. Ze kunnen ineens razendsnel omschakelen, dat hebben ze tegen ons wel laten zien. Desondanks hebben we ons ook na die tegengoal volwassen gedragen en zijn we rustig gebleven. De ploeg speelde attent en daar ben ik trots op’, sprak oefenmeester Jeroen de Groot na afloop.

* Poolster – Amicitia VMC 4-4 (3-0). Robbert Kok 1-0; Jesse Smit 2-0; Johan de Groot 3-0; 3-1; Mark Lijnema 4-1; 4-2 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Gretig Poolster rekent met Amicitia VMC af"