Veendam 1894 laat slordig SV Bedum flink zweten

SV Bedum had op eigen veld prima zaken kunnen doen in het duel met Veendam 1894. Voor aanvang van het seizoen heeft men in Bedum de intentie uitgesproken om zich in de titelstrijd van de 2e Klasse L te mengen, maar afgemeten aan de tweestrijd met het wisselvallige Veendam 1894 zal er iets heel anders moeten gebeuren, wil het team van coach Robbie Wentink dat waar willen maken. De gastheren kwamen tot drie keer toe op achterstand te staan en wisten zich net zo vaak weer naast de Veenkolonialen te knokken. De uiteindelijke 3-3 was eigenlijk de enige juiste uitslag op het Bedumer sportpark.

Puur naar de ranglijst kijkend in 2L, zou je mogen veronderstellen dat SV Bedum in staat zou moeten zijn om een driepunter op zak te steken. De realiteit is echter dat de automatismen er bij de gastheren er nog steeds niet in zitten. Deels is dat terug te wijzen op blessureleed, waardoor spelers op voor hen soms vreemde posities zijn komen te staan. Vooral op het middenveld ging het tegen de Veendammers nogal vaak een keer fout. Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat knullig balverlies tot een snelle omschakeling van de gasten zou leiden, waarna Mart Slager moest corrigeren en de watervlugge Dinand de Jonge tegen het kunstgras kwakte. De prima leidende scheidsrechter Alberts uit Zevenhuizen wees na amper een kwartier spelen gedecideerd naar de stip en Jeremy van Dijk schoot de penalty beheerst binnen: 0-1. Vlak voor de treffer kreeg hij overigens ook al een mogelijkheid om te scoren, maar zag een kopbal via de paal en de te hulp gesnelde Pierre Semudenge-Mujene teniet worden gedaan.

De Veendammers voetbalden helemaal niet onaardig en wisten het te vaak balverlies lijdende SV Bedum meer dan eens in de problemen te brengen. Tot aan het strafschopgebied, want daar liepen bijna alle aanvallen stuk. En daarmee is meteen verklaard waarom men in de voorgaande zeven wedstrijden nog maar zes keer had weten te scoren. Het gebrek aan een echte ‘killer’ in de aanval leek hen ook nu op te breken.

Na een half uur spelen had SV Bedum de achterstand weggewerkt. Twan Ahlers liet de Veendammer defensie zijn hielen zien en schoot schuin voor het doel van Thijs Graver de bal in de verste hoek. De goalie zat er nog wel met zijn vingers aan, maar het schot was zo hard dat hij het speeltuig niet voldoende van richting wist te veranderen: 1-1. Met die stand zou ook de rust aanbreken.

Meteen na de doelwisseling werden de bedoelingen van SV Bedum wel duidelijk. Men was uit op een snelle goal en was er twee keer dicht bij. Eerst was het Jimi Hoeksema die vanaf de rechterkant het Veendammer strafschopgebied penetreerde. Hij liep zichzelf echter vast. Niet veel later dacht Twan Ahlers te hebben gescoord na een half mislukt schot van Richard de Boer. Hij werd echter teruggevlagd- en gefloten omdat hij buitenspel stond.

Niet veel later kon er wel weer een treffer worden begroet, maar die viel aan de overzijde van het veld. Dinand de Jonge mocht dwars door het Bedumer centrum opstomen en liet doelman Jorik Smienk met een geplaatst schot kansloos: 1-2. De vreugde over de hernieuwd verkregen voorsprong duurde nog geen minuut. Meteen na de aftrap werd de bal naar voren gejast en via keeper Graver door Richard de Boer tegen het nylon gewerkt: 2-2.

Waar het voetballend nogal eens mis ging, kregen beide ploegen wel een dikke voldoende voor de amusementswaarde. Het was op vrieskoude sportpark een open duel geworden, waarvan de afloop tot in het schemerdonker onzeker zou blijven. Zelfs toen Veendam 1894 voor de derde keer op voorsprong had weten te komen. In de 76e minuut ging het weer mis op het Bedumer middenveld en kon de bal vanaf links voor het doel van Smienk getrokken worden. Winston de Jonge dook naar de grond en kopte het speeltuig langs de sluitpost: 2-3.

En opnieuw moest de thuisclub in de achtervolging. Het arsenaal wissels was aan beide kanten inmiddels aangesproken. Aan Bedumer zijde kwam Roël Batema binnen de lijnen en hij zou zich laten gelden. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg SV Bedum op een meter of achttien van het Veendammer doel een vrije trap te nemen. Batema nam dat klusje op zich en bekroonde zijn invalbeurt met een schuiver waar doelman Graver niet bij kon komen: 3-3. Niet veel later had Batema zich onsterfelijk kunnen maken als hij de bal nog een keer tegen het nylon had weten te jagen. Nu lag de bal in de hoek van het strafschopgebied, maar was Graver op zijn hoede en bokste de bal weg. Het sierde de beide ploegen dat ze geen genoegen namen met de remise en tot de laatste snik voor een beter resultaat bleven doorgaan. Doelpunten vielen er echter niet meer en dus heersten er na afloop gemengde gevoelens bij de coaches.

‘We waren erg slordig en leden te vaak balverlies. Af en toe heb ik wel dingen gezien die me hoopvol stemmen, maar ik kan niet zeggen dat we het spelletje spelen zoals we dat graag willen laten zien. Gelukkig wordt de lijst met afwezigen korter, neemt de concurrentiestrijd toe en hoop ik dat we de automatismen er weer in weten te krijgen. Die moeten er zoetjesaan wel weer komen en dat gaat ook wel gebeuren, dus kijken we toch met een redelijk gerust hart naar de rest van de competitie’, zei Robbie Wentink van SV Bedum na afloop.

Zijn collega Anne Semplonius baalde dat zijn ploeg tot drie keer toe ene voorsprong had weggeven. ‘Wij scoren niet zo veel en al helemaal niet in uitwedstrijden. Als je dan bij SV Bedum drie keer raak mikt en nog niet weet te winnen? Tja, dan is een punt wel wat magertjes. Aan de andere kant moet ik ook toegeven dat we het een periode na de rust best wel moeilijk hebben gehad, dus denk ik dat de remise wel recht doet aan de wedstrijd.’

* SV Bedum – Veendam 1894 3-3 (1-1). Jeremy van Dijk 0-1 (strafschop); Twan Ahlers 1-1; Dinand de Jonge 1-2; Richard de Boer 2-2; Winston de Jonge 2-3; Roël Batema 3-3.

No Replies to "Veendam 1894 laat slordig SV Bedum flink zweten"