Fred de Boer en vv Winsum verlengen samenwerking

Fred de Boer blijft ook het seizoen 2023/2024 als hoofdtrainer aan vv Winsum verbonden. De huidige overeenkomst is met een jaar verlengd. De 58-jarige De Boer is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uitkomende in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Eerder was De Boer Hoofdtrainer bij ACV (3e Divisie), Drachtster Boys (Hoofdklasse), ONS Sneek (Hoofdklasse), Leeuwarder Zwaluwen (2e klasse), SC Heerenveen Vrouwen (Eredivisie) en Be Quick 1887 (Hoofdklasse).

Fred de Boer: ‘We zijn nog maar net een paar maanden onderweg maar het enthousiasme van de club, staf en spelersgroep hebben de doorslag gegeven om er nog een jaar aan vast te plakken. We zijn een weg ingeslagen waarin we individueel beter willen worden maar ook zeker als team. Kijkend naar de huidige selectie is het heel mooi dat er ook een aantal getalenteerde (jeugd-)spelers aan de deur kloppen. Nog veel werk te doen dus, waarbij we als team ons stinkende best moeten doen om ook de komende jaren in de eerste klasse actief te willen blijven. Ook gezien de nieuwe piramide-opzet van de KNVB.’

Jan Jaap Zijlstra, bestuurslid Voetbalzaken vv Winsum, is blij dat Fred de Boer langer verbonden blijft aan de club. ‘Als club, selectie en alle overige stafleden zijn we zeer tevreden over de samenwerking met Fred. We wisten vooraf dat we waarschijnlijk wel even aan elkaar zouden moeten wennen, gezien het niveau waar hij vandaan komt. Maar de manier waarop we de eerste maanden hebben ervaren, is zeer positief geweest. Bij de clubs waar hij eerder werkzaam is geweest heeft hij aangetoond spelers beter te maken en niet te schromen jonge spelers een kans te bieden. Deze aanpak en visie past volledig bij ons beleid met betrekking tot de ontwikkeling en doorstroming van (jeugd)spelers naar de senioren en dat zien we ook terug in zijn aanpak.’

De groenzwarten staan momenteel als vijfde in de ranglijst geklasseerd met veertien punten uit acht gespeelde wedstrijden. De achterstand op koploper Pelikaan S. bedraagt zes punten, maar de top drie staat binnen schootsafstand. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ONS Sneek, dat nu gedeeld derde staat met het stad-Groninger Oranje Nassau.

No Replies to "Fred de Boer en vv Winsum verlengen samenwerking"