Actief weekend voor atleten Loopgroep Bedum

Een vijftiental atleten van de Loopgroep Bedum hebben zich afgelopen weekend bij een viertal evenementen laten zien. Op de zonovergoten zaterdag ging een viertal naar de Holtingerveld Trail in de omgeving van Havelte. Het grotendeels onverharde parcours van 18 kilometer uitgezet door de organisatie RunForestRun werd door Thom Snijder en Richard van der Werff afgelegd in 1.52.28 uur. Greetje de Jong en Nico Salomons kwamen na 2.05.17 uur over de finish.

Op de koude zaterdagavond werd aan de NightRun in het Stadspark van Groningen deelgenomen door een zestal atleten, te weten Linda Ubels, Johanna Vroom, Mara Kuipers, Monique de Jong (5 kilometer), Sander de Vries en Peter Pettinga (10 kilometer). Het is een nieuw evenement in Groningen en het plezier en de gezelligheid staan voorop. Daarvoor zorgde de muziek onderweg, laserprojecties op de Drafbaan en een deejay bij start en finish. Er was een route van 5 en 10 kilometer uitgezet in het Stadspark en omgeving en onderweg kon je je eigen route kiezen. De bij de start aan de deelnemers uitgereikte hoofdlampjes zorgden voor een sfeervol geheel onderweg.

Op de waterkoude en mistige zondag ging een tweetal atleten van start in ‘Kill the Hill’ op Kardinge in Groningen. Zij kozen voor de 8 kilometer waarbij vier keer de Kardinge Bult beklommen moest worden, goed voor tweehonderd hoogtemeters. Herben Haan ‘glibberde’ naar een eindtijd van 57:19 terwijl Heino Pot na 1.02.34 uur over de meet kwam. Zijn zoon Jorit was met 1.00.44 uur net iets sneller.

De altijd goed bezette Zevenheuvelenloop in Nijmegen werd door een trio LB-ers bezocht. Paul van Snick was de snelste van hen met een eindtijd van 1.10.14 uur op de 15 kilometer. Rinze Kramer kwam na hem binnen in 1.12.57 uur en Vanessa Wuijster finishte in 1.23.43 uur. Op bijgaande foto van Peter van der Hulst zijn Heino (links) en Jorit Pot bezig met Kill the Hill op Kardinge.

No Replies to "Actief weekend voor atleten Loopgroep Bedum"