Trainer Elle Smit per direct weg bij Meedhuizen

Meedhuizen en trainer Elle Smit hebben gezamenlijk besloten om de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen. Er is volgens de partijen geen sprake meer van de spreekwoordelijke chemie tussen spelersgroep en trainer. De club zegt Elle Smit zeer dankbaar te zijn voor het traject dat drie jaar geleden is opgestart en wat men daarin tot nu toe is bereikt. Smit vertelt iedereen die Meedhuizen een warm hart toedraagt te willen bedanken voor de fijne samenwerking. ‘Het was een mooie periode. Tot snel’, aldus de oefenmeester.

‘Ik kan je wel een heel smeuïg verhaal vertellen. Dat staat natuurlijk mooier dan het standaardberichtje, maar er is gewoon niet meer. Dan kun je tegen beter weten in wel door gaan, maar wie doe je daar een lol mee?’ zegt voorzitter Arnoud Stoppels. Dat zijn afscheid op een ongelukkig moment in het seizoen valt, beseft de voorzitter ook wel. ‘Ja natuurlijk, het was mooier geweest als we de samenwerking tot het einde van het seizoen hadden kunnen doortrekken. Maar dan moet de klik er zijn en die is er gewoon niet meer.’ Stoppels haast zich nogmaals te benadrukken dat het een gezamenlijk besluit is geweest. ‘We willen ook geen kwaad woord over Elle horen. Het is een topgozer en een goeie trainer. Dat vinden niet alleen wij als bestuur, maar ook de spelersgroep.’

In het eerste jaar dat Smit als hoofdcoach van de groenwitten optrad, kwam de voetballerij al na een handjevol wedstrijden op zijn gat te liggen vanwege de coronapandemie en had Meedhuizen uit de vier gespeelde wedstrijden zeven punten weten te bemachtigen. Het afgelopen seizoen kwam een behoorlijk arsenaal aan nieuwe spelers het groen met wit verdedigen en reikte men tot de vijfde plaats. Spelers met verschillende achtergronden die hun eigen ideeën over voetbal hadden en waarvan sommigen een spelopvatting hanteerden die niet altijd strookte met dat wat de oefenmeester voor ogen had. In de wandelgangen wordt zo’n groep dan vaak als lastig te coachen omschreven. Stoppels vertelt dat voetballers er inderdaad wel eens anders in staan dan een trainer. ‘Maar dat zie je door de hele voetballerij heen. Dat is niet iets typisch voor Meedhuizen.’

Dit seizoen gaat het de club allesbehalve voor de wind. Na acht wedstrijden heeft men zeven punten op het conto staan. Er werd met 11-1 van Oldambtster Boys gewonnen en met 0-5 van Muntendam. Op bezoek bij Damacota kwam men niet verder dan 3-3. Op de vraag hoe men het seizoen nu af gaat maken, wat voor trainer de club terug wil en wat de verwachtingen zijn voor de rest van de competitie, zegt Stoppels: ‘We gaan uiteraard op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Ondertussen zullen we de begeleiding van het eerste team intern invullen. Gelukkig werken we met periodes in een seizoen en hebben we nu een mindere fase te pakken. De competitie duurt echter nog lang. Wie weet wat er op sportief vlak nog gaat gebeuren.’

2 Replies to "Trainer Elle Smit per direct weg bij Meedhuizen"

 • comment-avatar
  Pietje november 23, 2022 (22:17)

  Bij bato werd 4-1 verloren en niet gelijkgespeeld.

  • comment-avatar
   EemsmondSport november 23, 2022 (22:57)

   Klopt, het was Damacota waar een remise werd behaald. Is hersteld…
   Bedankt voor de scherpe blik.

   Redactie