Velocitas maakt het Winsum in slotfase bekerduel knap lastig

Hij was nog maar een klein blond jochie toen hij in het groen en wit van Velocitas poseerde voor een elftalfoto. Met Yume Ramos is het later snel gegaan. Dinsdagavond verdedigde hij het groen en zwart van eersteklasser Winsum in het bekerduel tegen zijn oude club. En ja, de goalgetter was ook degene die het duel na 26 minuten wist open te breken na een assist van Menno Mulder: 1-0. De Winsumers leken op weg naar een vrij eenvoudige zege, maar kregen het nog klap lastig met de ploeg van trainer Simon Cageling.

De voortekenen waren niet al te gunstig voor de bezoekers. De competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen Kollum leverde de stad-Groningers een pijnlijke 1-4 thuisnederlaag op. De Winsumers hadden een prima generale repetitie achter de rug met de 2-0 overwinning op Gorecht.

De gastheren waren in het eerste bedrijf de bovenliggende partij, speelden gevarieerd en bij vlagen knap voetbal, maar wisten het verschil onvoldoende in cijfers uit te drukken. De kansen van bijvoorbeeld Tijs Mulder en Jared Faleye gingen verloren. Na de doelwisseling keerde de geblesseerde Yume Ramos niet meer terug. Zijn plaats binnen de lijnen werd ingenomen door Wouter Bloem. Die speelde overigens ook niet lang, want hij was de volgende die er af moest. En dus kwam er een invaller voor de invaller in de persoon van Sjoerd Nienhuis. Teammaatje Thomas Kauw mocht als eerste aan een doelpunt ruiken, maar waar een inzet van hem smoorde toonde hij zich in de 57e minuut wel een goede aangever en was het Jared Faleye die zijn handtekening onder de 2-0 liet plaatsen.

Nadat Winsum aan het wisselen was geslagen, werd het spel van de gastheren een stuk stroever. Doelman Wouter Meijer moest een paar keer flink aan de bak. Het venijn zat vervolgens in de staart van de tweestrijd.

Velocitas wist zowaar de aansluiting te vinden dankzij een treffer van Firas El Jawashi: 2-1. Dat was in de 86e minuut en dus werd het nog even billen knijpen voor de gastheren. Het was Sargo Lahdo die in de slotminuut voor 3-1 wist te zorgen. De Stadjers weigerden te capituleren en kwamen in de extra tijd nog een keer terug. Jesse Bosgraaf wist zijn ploeg opnieuw dichterbij te brengen: 3-2. Zelfs de doelman van de gasten was op zeker moment voorin te vinden, maar de tijd was te kort om nog voor een verrassing te zorgen.

Uiteraard was Fred de Boer na afloop een tevreden man. De coach gaf wel toe dat de spanning er in het slot nog even vol op zat. ‘Normaliter moet het wel klaar zijn als je op 3-1 weet te komen, maar Velocitas is geen verkeerde ploeg hoor. Wij begonnen weliswaar als de zogenaamde favoriet, maar zo groot is het verschil tussen de eerste klasse en de top van de tweede klasse niet.’

Dat het na de wissels mis ging, verwijt De Boer zichzelf. ‘Ik wilde sommige spelers sparen voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen ONS Sneek, maar dat pakte niet goed uit. De samenhang was een beetje uit het team verdwenen.’ Maar goed, we zitten nog in de koker. We zullen wel zien wat de volgende ronde gaat opleveren. Welke tegenstander het wordt is niet zo interessant, als het maar een thuiswedstrijd wordt.’

* VV WINSUM – VELOCITAS 3-2 (1-0). Yume Ramos 1-0; Jared Faleye 2-0; Firas El Jawashi 2-1; Sargo Lahdo 3-1; Jesse Bosgraaf 3-2 (foto: Sterkenburg Media).

No Replies to "Velocitas maakt het Winsum in slotfase bekerduel knap lastig"