DWA/Argo komt net tekort in openingsduel zaalcompetitie

De korfballers van DWA/Argo hebben de eerste wedstrijd van het zaalseizoen niet in winst weten om te zetten. Dit seizoen komt DWA/Argo uit in de tweede klasse, een klasse hoger dan op het veld. Zaterdag was het eerste duel tegen De Hoeve in Noordwolde. Na een ruststand van 12-10 bleef het een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk bleven de punten in Friesland. De eindstand werd 20-19. Dit zaalseizoen stuurt trainer/coach Lisette Hamminga voorlopig hetzelfde team binnen de lijnen als tijdens het veldseizoen. Natasja Schuuring is nog niet geheel hersteld van een blessure, dus zij speelt nog altijd niet mee.

De Hoeve is voor DWA/Argo een nog onbekende tegenstander en het was duidelijk dat het vlaggenschip van DWA/Argo het spel onder controle moest krijgen. De Hoeve had een lastig en bijna chaotisch spel, waar DWA/Argo moeite mee had. Al snel stond de stand op 3-0 en DWA/Argo moest meteen een tandje bijzetten. In de 8e minuut wist Lieke Stoepker, die haar vizier op scherp had staan deze wedstrijd, de score voor DWA/Argo te openen. Ook Sanne Schuuring scoorde en zorgde voor de 3-2, waardoor DWA/Argo weer kon aanhaken. Hierna vielen tot 6-4 de doelpunten om en om, maar DWA/Argo liet zich niet kennen en door twee doelpunten van Lieke Stoepker stond de stand bij 6-6 weer gelijk.

Met nog ruim een kwartier te spelen bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. De doelpunten bleven om en om vallen, maar hierin had de scheidsrechter een rol ten nadele van DWA/Argo. De Hoeve kreeg veel vrije ballen toegekend, waar DWA/Argo voor gelijke overtredingen niet zulke buitenkansjes kreeg. De Hoeve profiteerde er veelvuldig van. DWA/Argo moest het duidelijk zonder hulp van de arbiter doen en leek dat ook te beseffen. Na een tussenstand van 9-8 kwamen Jildau Smedema en opnieuw Lieke Stoepker tot een treffer, waardoor de stand werd omgedraaid in het voordeel van de Winsumers en Bedumers. De Friezen gaven echter niet op en wisten in de laatste fase van de eerste helft drie treffers te maken, waardoor de ruststand 12-10 werd.

Na de pauze kwam Ole Smedema in de eerste minuut met een treffer, maar de Friezen kenden opnieuw een zuivere fase en maakten als antwoord drie treffers op rij. Het geloof zakte een klein beetje weg bij DWA/Argo. Toch gaven ze zich nog niet gewonnen. Lieke Stoepker en Tom van der Laan zorgden met hun treffers voor een achterstand van twee treffers. Nadat De Hoeve 16-13 had gescoord, waren het Jildau en Ole Smedema die met hun treffers de stand op 16-15 wisten te brengen. Er volgde een enorm spannend slot in deze gelijkwaardige wedstrijd. Tot aan het laatste fluitsignaal scoorden de beide teams om en om. DWA/Argo wist echter niet tot de gelijkmaker te komen, want de Friezen namen steeds weer een voorsprong. De wedstrijd werd afgefloten bij een 20-19 stand, maar op basis van het vertoonde spel was een puntendeling meer dan terecht geweest.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de eerste thuiswedstrijd in de Ripperdahal in Winsum. Spannum zal dan op bezoek komen. Voor DWA/Argo niet een geheel onbekende tegenstander. Dit duel zal om 17.15 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (8x), Ole Smedema en Sanne Schuuring (4x), Jildau Smedema (2x) en Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:
De Hoeve  - DWA/Argo          20-19
Flamingo’s - DIO/Donkerbroek/Odis/VZK  34-16
Spannum  - ROG            18-20
SIOS    - HHV            13-28

Stand:
Flamingo’s               1 - 2
HHV                   1 - 2
ROG                   1 - 2
De Hoeve                1 - 2
DWA/Argo                1 - 0
Spannum                 1 - 0
SIOS                  1 - 0
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK        1 - 0

No Replies to "DWA/Argo komt net tekort in openingsduel zaalcompetitie"